-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
'İşimiz Temiz Projesi' ile 60 bini aşkın kişiye hijyen eğitimi verildi
Konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım sektöründeki işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsayan İşimiz Temiz Projesi, ikinci yılını tamamlamadan 20 ilde yaklaşık 60 bin kişiyi aştı. Projenin yeni döneminde yüz yüze eğitimin yanı s
Konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım sektöründeki işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsayan İşimiz Temiz Projesi, ikinci yılını tamamlamadan 20 ilde yaklaşık 60 bin kişiyi aştı. Projenin yeni döneminde yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrim içi eğitimlerle de hijyen bilincinin tüm Türkiye’deki işletmelere yayılımı hedefleniyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliğinde hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimlerle bugüne kadar 60 bini aşkın işletme temsilcisine ulaşıldı. Konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım sektöründeki mikro işletmelere yönelik olarak 2021 yılında hayata geçirilen proje ile işletmelerin hijyen standartlarının yükseltilmesi, bu işletmelere duyulan güvenin artırılması ve böylelikle işletme gelirlerine destek sağlanması hedefleniyor. Yeme içme, konaklama ve ulaşım sektörleri işletmecileri ve çalışanlarına yönelik hijyen eğitim içeriklerinin halk sağlığı profesörleri tarafından hazırlandığı projede, eğitimler ücretsiz ve herkese açık olarak halk eğitimi merkezleri tarafından gerçekleştiriliyor.
“EĞİTİMLERİ TAMAMLAYAN İŞLETMELERE HER GÜN YENİLERİ EKLENİYOR”
Proje ile daha sağlıklı, hijyenik ve temiz işletmelerin çoğalması için rehberlik sunduklarını belirten TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “20 ilde yürütülen projemiz henüz ikinci yılını tamamlamadan 60 bini aşkın işletme temsilcisine ulaştı. Proje eğitimlerini tamamlayan işletmelere her gün yenileri ekleniyor. Bu sonuçlar bizler için son derece mutluluk verici. İşimiz Temiz Projesi kapsamında değerli paydaşlarımızla birlikte titizlikle çalışıyor ve bunun sonucu olarak işletmelerin de ilgisi ve projeyi sahiplenmesiyle başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Projemizi tüm Türkiye’ye yayarak mikro işletmelerde hijyen bilinci konusunu güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
ÇEVRİM İÇİ EĞİTİMLERLE PROJENİN KAPSAMI GENİŞLETİLECEK
Türkiye genelinde 20 ilde yürütülen proje kapsamında Antalya’da 10.657, Hatay’da 11.619, Bursa’da 7.230, Samsun’da 5.392 ve Gaziantep’te 4.657 kursiyere ulaşıldı. Eğitimlerini tamamlayan işletme temsilcilerinin, Millî Eğitim onaylı sertifika ve Europass ek sertifikasına hak kazandığı projede işletmeler bu belgelere ek olarak ‘İşimiz Temiz’ belgesi alabiliyor. 8 saat süren eğitim programı, kişisel hijyenden mekân hijyenine, hijyenin sağlık üzerindeki etkilerinden işletmelerin sürdürülebilirliği ile olan ilişkisine kadar pek çok konuyu kapsıyor. Tüm Türkiye’ye ulaştırılması hedeflenen İşimiz Temiz Projesi’nin yeni döneminde yüz yüze eğitimlere ulaşması güç olan hedef kitle için çevrim içi eğitimler başlatılıyor. Eğitimlerden faydalanmak isteyenlere, e-yaygın sistemi üzerinden üç sektör için hazırlanmış online eğitimlere ulaşma imkânı sunulacak.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

