-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İSİB, Rusya ve Belarus'tan 42 Firmayı Türkiye'deki İş İnsanları ile Buluşturdu
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 30 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Rusya ve Belarus’tan Türkiye’ye gelen firma sahibi ve yöneticilerini, Türkiye'deki iş insanları ile buluşturdu.
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 30 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Rusya ve Belarus’tan Türkiye’ye gelen firma sahibi ve yöneticilerini, Türkiye'deki iş insanları ile buluşturdu.
Alım heyeti programı kapsamında 31 Mayıs tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de yapılan organizasyona Rusya ve Belarus’tan 42 firma katılırken Türk İklimlendirme Sektöründen ise 85 firma iştirak etti.
Açılışını İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal’ın yaptığı Alım Heyeti organizasyonunda Türk ve yabancı firmalar arasında 600’ü geçen ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.
31 Mayıs akşamı katılımcı yerli ve yabancı firmaların ve sektörel dernek başkanlarının katılımları ile yemekli bir boğaz turu gerçekleştirilirken, dernek başkanları ile istişare toplantısı yapıldı. Heyet kapsamında yabancı firmalar 1 Haziran tarihinde fabrika ziyaretleri gerçekleştirdi.
İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, alım heyeti programı kapsamında yaptığı açıklamada, Belarus ve Rusya’nın Türk İklimlendirme Sektörü için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek “Türkiye’de bu yıl içinde gerçekleştirdiğimiz ilk Alım Heyeti organizasyonunu başarı ile tamamladık. Sektörümüzden yıllık toplam 350 milyon dolarlık ithalat yapan bu iki ülkeden getirdiğimiz firmaları büyüklüklerine, ticaret hacimlerine, uluslararası kaynaklardan aldığımız ithalat ve ihracat rakamlarına ve sektör analizlerine bakarak seçtik. Türk sektör firmalarımız ticarete dönüşecek görüşmeler ve bağlantılar sağladı“ dedi. Şanal, alım heyeti organizasyonları kapsamında yurtdışı firmalara Türkiye’ye getirmenin sektör için global ölçekte önemli olduğunu ifade ederek açıklamasına şu şekilde devam etti: 'Biz, tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek sektörün gücünü anlatmak adına global bir kapsayıcılık vizyonu ile hareket ediyoruz. Bizim sektör olarak meclisimizle, derneklerimizle ve tüm dinamiklerimizle güzel bir birlikteliğimiz ve ahengimiz var. İSİB'in kuruluşuyla birlikte biz bu ahengi yurt dışına taşımaya başladık. Yurt dışında beraber hareket edebilme kültürünü geliştirdik. Daha önce böyle bir tecrübemiz yoktu herkes münferit hareket ediyordu. Ama baktığınızda şu anda 42 ayrı firmadan ziyaretçinin de gelip burada Türk firmalarla ikili iş görüşmeleri yapması bizim hedeflediğimiz algıyı oluşturmamız açısından önemli. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de gerçekleştirilecek ISK Sodex Fuar’ı öncesinde yine büyük bir Alım Heyeti organizasyonu düzenliyoruz. Burada hedefimiz tüm Dünya’da sektörümüz adına ticari etkinliğimizi yükseltmek ve sektörümüzün itibarını artırmak olacak.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


