-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,15% -0,13
-
EURO
50,75% 0,65
-
GRAM ALTIN
7118,25% -0,24
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
İletişim Başkanı Altun: ″Müslümanlar nefret nesnesi haline getirilmek isteniyor″
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı'nda konuştu.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı'nda konuştu.
Başkan Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:
'İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında kitle iletişim araçlarına ulaşım ve kullanıcılar arasındaki etkileşim kuşkusuz artmış durumda. Elbette bu bireyler, toplumlar ve devletler için birçok imkanı da beraberinde getirdi. Diğer taraftan bu muazzam imkan ne yazık ki gerçeğin tahrif edilmesi amacıyla da sıklıkla sistematik olarak kullanılmaktadır.
Geldiğimiz noktada her boyutta gerçeğe ve hakikate ulaşmanın zorlaştığı hakikat ötesi bir çağı tecrübe diyoruz. Günümüzde dünyanın dört bir yanında bireyler, toplumlar ve ülkeler; dezenformasyona, yalan habere, çarpıtmaya her geçen gün yoğun bir şekilde maruz kalıyor. Görüyoruz ki artan teknolojik imkanlar, daha çok gerçekliğin tahrif edilmesini, bozulmasını beraberinde getiriyor.
Bu soruna dikkat çekmek ve çözüm bulmak amacıyla konferansımızı bu yıl, ‘Hakikat Ötesi Dönemde Dezenformasyon ve İslamofobi Mücadele’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Hakikate sahip çıkmalıyız. Hakikate sahip çıkmak, hakikat için mücadele etmek, yüce dinimiz İslam’ın temel öğretilerinden biridir. Bizlerin bireysel ve toplumsal hayattan uluslararası ilişkilere kadar her boyutta hakikat için mücadele etme zorunluluğumuz vardır. Hakikatten ayrılmamak, hakikati hakim kılmak bizim temel sorumluluğumuzdur.
Günümüzün küresel tehditlerinden biri hiç kuşkusuz İslam düşmanlığıdır. İslam dinine Müslüman kardeşlerimize yönelik düşmanlık ne yazık ki dünyanın dört bir yanında yoğun bir şekilde artış gösteriyor. Dezenformasyon faaliyetleriyle kasıtlı bir şekilde yükseltilen İslam ve Müslüman karşıtlığı ne yazık ki günden güne kendisine daha geniş alanlar bulabiliyor.
İslam ve Müslümanlar ötekileştiriliyor ve nefret nesnesi haline getirilmek isteniyor. Bir barış dini olan İslam, sistematik nefret söylemiyle dezenformasyon faaliyetleriyle ötekileştirilmek isteniyor. Bunun arkasında bir endüstri olduğunu da bugün net bir şekilde görüyoruz.
İslamofobi aynı zamanda uluslararası toplu mu da parçalayan; küresel huzur ve istikrarı da tehdit eden özelliğe sahiptir. Dolayısıyla tüm dünyanın İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görmesi ve bu suçla etkili bir şekilde mücadele etmesi gerekiyor. Bu suçla mücadele etmek sadece Müslümanların değil, uluslararası toplumun asli görevlerinden biri olmak durumundadır.
Bazı ülkeler bu insanlık suçuyla mücadele etmek bir yana yürürlüğe koydukları düzenlemelerle, İslamofobinin kurumsallaşmasına hizmet ediyorlar. Müslümanlara yönelik şiddet yalnızca İslam karşıtlığının hızlı bir yükselişte olduğu batı ülkelerinde de karşımıza çıkmıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında da karşımıza çıkabiliyor. Başta elbette Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm küresel kurumların reforma tabi tutulması gereklidir ve islamofobiyle mücadele noktasında da bu gerekliliğin kendisini çok açık ve net bir şekilde gösterdiğini görüyoruz. Bu nedenle küresel örgütlerinde İslam ülkelerini de kapsayan karar alma mekanizmalarının genişletilmesi gerektiği ihtiyacı kendisini bir kez daha göstermektedir. İslam ülkelerinin bu küresel ülkelerde etkinliği artmalıdır.
Müslümanların yaşadığı sistematik sorunlar, uluslararası gündemin elbette bir parçası olmalıdır. Bu noktada bizlere de sorumluluk düşüyor. İslam ülkelerinin ilgili kurum ve kuruluşları işbirliklerini artırmalı ve yeni mekanizmalar ve çalışmalar ortaya koymalıdır. Bu kapsamda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın gerçekleştireceği faaliyetlerin hayati öneminin farkındayız. “
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


