Tarih: 20.11.2023 11:39

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL- Bu yıl birinci dönem ara tatilinin bitmesi ile okullarda ziyaret turu başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, okul ortalama puanlarının önemine dikkat çekti. Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul’u makamında ziyaret ederek turlara başlayan Mercan, Kaymakam Bilal Bozdemir ile birlikte oluşturdukları fikir doğrultusunda bu turlara başladığını söyledi. 
Anamur da okullarda eğitim sisteminin aksaksız devam ettiğinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte velilerin de eğitim sezonunun aktif birer üyeleri olduğuna vurgu yaptı.  
Eğitimin sadece okulda değil, evde de sürdüğünü sözlerine ekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan; “Bundan sonra artık bir sınav puanı ile değil de daha çok öğrencilerin okullardaki eğitim ve öğretimle ilgili  almış oldukları puanın da önemi var. Hali ile paralel olarak gelişiyor bu ama, mesela öğrenci, okul puanında başarılı ise sınav puanında da başarılı oluyor. Ancak okuldaki almış olduğu puanların sınava etki etmiş olması, öğrencide bir motivasyon etkisi yaratıyor. 
Bu vesile ile öğrencilerimize derslerini aksatmadan, devamsızlık yapmadan, okulda almış oldukları eğitimin, puanlara da yansıyacağı bilinci ile hareket ederek çalışmalarını tavsiye ediyoruz.” Dedi. Son sınıflarda sınava girecek öğrencilerin sınava girdiği dönemdeki puanlarının önemine de dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, önceki dönemlerde almış oldukların da etkili olduğunu söyledi. Anamurda yaklaşık 12 bin öğrenci ve bin civarında da öğretmenle eğitimin devam ettiğini belirten Mercan, şu ana kadar kendilerine bir sorun intikal etmediğinin altını çizdi. 
Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul da şu anda okulunda bir sorun yaşanmadığını sadece ana binanın güçlendirilmesi için bir taleplerinin bulunduğunu söyledi ve ziyaretlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’a teşekkür etti. 
MHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —