-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,82% -0,03
-
GRAM ALTIN
7139,68% 0,44
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
İkon Menkul değerler uluslararası endeks raporu
Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık bir seyirle kapattı.
-Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık bir seyirle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0.55 artarak 13.533 puana yükselirken Fransa'da CAC 40 endeksi sabit kalarak 6.416 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi % -0,48 azalışla 7.300 puana düşüş gösterdi.
-Dün Euro Bölgesi’nde Sentix tüketici güven endeksi ise -30.9 puana yükseliş gösterdi. Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin çekirdek enflasyon net bir şekilde tepe yapmadan faiz artırımlarının durmaması gerektiğini söylerken ECB'nin faizler büyümeyi sınırlamaya başlayacak seviyeye ulaştığında faiz artırım hızını yavaşlatabileceğini de vurguladı. Her zaman dile getirdiğimiz gibi ECB faizleri artırmakta çok geç kaldı ve Avrupa’da hala enflasyon tepe noktasına ulaşmadı. Yükselişine devam ediyor. ECB beklentilerin oldukça üzerinde faiz artırımı yapmak zorunda kalabilir. Eğer büyüme ve enflasyon arasında büyümeyi seçerse bu Avrupa ekonomisi için büyük bir yıkım ve krize giden yolun başlangıcı olabilir.
-Bugün Euro Bölgesi’nde aylık bazda perakende satışların % 0.4 gelmesi beklenirken Almanya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Nagel’in de Frankurt’ta bir konuşma yapması bekleniyor. Bugün Avrupa’da Bayer AG bilanço açıklayacak.
-ABD borsaları dünü alıcılı kapattı. Dow Jones endeksi % 1,31 artışla 32.827 puandan, S&P 500 endeksi % 0,97 kazançla 3.807,13 puana, Nasdaq endeksi ise % 0,85 artarak 10.564,52 puana yükseliş gösterdi. ABD borsalarında Fed’in vites küçülteceğine dair iyimserlik borsalar üzerinde pozitif fiyatlanmaya devam ediyor.
-ABD’de dün veri akışı sakindi.
-Bugün ABD’de gözler ara seçimlere çevrilmiş durumda. Anketler ABD Temsilciler Meclisi’nde Demokratların çoğunluğu kaybedeceğine, Senato’da da Cumhuriyetçilerin en azından 50-50 denkliği yakalayabileceğine işaret ediyor. Başkan Biden bu çoğunluğu kaybedip önümüzdeki seçimleri riske atmamak için elinden geleni yapıyor. Diğer yandan ise Elon Musk, Twitter üzerinden kararsız seçmenin Cumhuriyetçileri desteklemesi gerektiğini söylerken eski başkan Trump’ta genel seçimler için yeniden sahneye inmeyi düşünüyor. Seçimlerin açıklanmasının ardından piyasa volatilite hızlanabilir.
-ABD’de bugün Walt Disney, Occidental Petroleum Corp, News Corp, Akamai Technologies Inc, Jack Henry & Associates Inc, NortonLifeLock Inc, Constellation Energy Corp, PerkinElmer Inc, Expeditors International of Washington Inc, Norwegian Cruise Line Holdings Ltd ve Dupont De Nemours Inc şirketleri bilanço açıklayacak.
DAX: Teknik olarak baktığımızda küresel borsalarda yükseliş eğilimi hızlanabilir. Aşağıda 13.410 seviyesi kırılmadığı sürece yükseliş baskısı artabilir. Bu seviyenin kırılmasıyla tekrar satışlar ön plana çıkabilir.
Yukarıda 13.631 seviyesinin kırılması halinde önce 13.691 ve arkasından 13.770 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 13.516 desteğinin altında önce 13.410 ve arkasından 13.268 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
Dow Jones: Teknik olarak baktığımızda küresel borsalarda yükseliş eğilimi hızlanabilir. Aşağıda 32.250 seviyesi kırılmadığı sürece yükseliş baskısı artabilir. Bu seviyenin kırılmasıyla tekrar satışlar ön plana çıkabilir.
Yukarıda 32.901 seviyesinin kırılması halinde önce 33.100 ve arkasından 33.550 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 32.631 desteğinin altında önce 32.250 ve arkasından 31.870 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
SP500: Teknik olarak baktığımızda küresel borsalarda yükseliş eğilimi hızlanabilir. Aşağıda 3740 seviyesi kırılmadığı sürece yükseliş baskısı artabilir. Bu seviyenin kırılmasıyla tekrar satışlar ön plana çıkabilir.
Yukarıda 3822 seviyesinin kırılması halinde önce 3844 ve arkasından 3873 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 3799 desteğinin altında önce 3773 ve arkasından 3740 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
Nasdaq: Teknik olarak baktığımızda küresel borsalarda yükseliş eğilimi hızlanabilir. Aşağıda 10.770 seviyesi kırılmadığı sürece yükseliş baskısı artabilir. Bu seviyenin kırılmasıyla tekrar satışlar ön plana çıkabilir.
Yukarıda 11.055 seviyesinin kırılması halinde önce 11.115 ve arkasından 11.215 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 10.950 desteğinin altında önce 10.853 ve arkasından 10.770 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


