-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,64% -0,01
-
GRAM ALTIN
7106,19% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
İklim krizine karşı dirençli kentler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Enerji sistemleri ve enerji verimliliğinin gündeme geldiği ziyarette Başkan Tunç Soyer, “Yenilenebilir kaynakları kullanma konusunda oldukça hevesliyiz. Temel amacımız iklim krizi için dirençli kentler yaratmak” dedi.
Danimarka Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Bölgesel Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği semineri kapsamında İzmir’e gelen Danimarkalı global enerji firmaları, Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.
Soyer: “Yeni yollar, araçlar arıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir olarak yılın 300 günü güneş aldığımız için gurur duyuyoruz. Bu enerjiyi daha etkin ve verimli kullanabilmek adına yeni yollar, yeni araçlar, yeni kanallar arıyoruz. Bu temel düşüncemiz, çünkü iklim krizi bizi yeni çözümler aramaya itiyor. Bu nedenle yenilenebilir kaynakları kullanmada oldukça hevesliyiz. Temel amacımız iklim krizi için dirençli kentler yaratmak” dedi.
“Yeni yol haritaları bulabiliriz”
İşbirliklerine açık olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştürmek için daha fazla adım atmalıyız. Sizi bu konuda burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz ve teşekkür ederiz. Umarım bugün yeni projeler, yeni yol haritaları bulabiliriz” dedi.
Hoppe: “Ne kadar azimli olduğunuzu görüyoruz”
Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe ise “Ne kadar azimli olduğunuzu görüyoruz. Anlıyorum ki bizim ortak bir yanımız var. İstanbul’da elektrikli araçları kullanan ilk konsolosluk biziz. Bölgesel enerji gelecek odaklı teknolojik ve çeşitli enerji kaynaklarına adapte olabilir/uyarlanabilir bir konu. Sizin de dediğiniz gibi sadece iklim krizi için değil aynı zamanda yeni iş olanakları da yaratabilir” dedi.
Türkoğlu: “Kolaylık sağlamak istiyoruz”
İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu, “Bu etkinlik iki kez ertelendi ama bir yıldan fazladır iletişim halindeyiz. Danimarka’ya ve çeşitli kuruluşlara teknik ziyaretler yaptık. Kendilerini İzmir’e davet ettik. Belediye olarak yatırımlarında karar verme sürecinde ve aksiyon almalarında kolaylık sağlamak istiyoruz” dedi.
Öztunç: “Jeotermal İzmir için büyük fırsat”
Danimarka Büyükelçiliği ve Danimarka Enerji Ajansı Enerji Ataşesi Emrah Öztunç, “Jeotermal enerji İzmir için büyük bir fırsat. Türkiye’de hem ısıtma hem soğutma teknolojisi üzerine çalışmak istiyoruz. Enerji modelleme ve veri toplama üzerine de çalışıyoruz. Danimarka enerjiyi etkin kullanmada gelişmiş bir ülke ve bunu buraya da getirmek istiyoruz. İklim krizi ile ilgili aynı endişeyi biz de paylaşıyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


