Tarih: 15.08.2023 13:29

İddia Böyle: ‘Suriyeliler Önce Ölümle Tehtid Etti Sonra İş Yerini Soydu’

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Birinci Organize Sanayi bölgesine 400 metre yakınlıkta faaliyet gösteren Güncel Haber Ajansı ‘na ait Yenilenebilir enerji fabrikası daha öncesi çalıştırılan makinalara zarar verdiği için işten çıkarılan işçi ve işçiler tarafından soyuldu. Suriyeli işçi H.H telefonla şirket sahibi Mehmet Açık’ı telefonla tehdit ederek kendisini öldürecegini fabrikaya zarar vereceğini söylediğini ifade etti…Soygunda fabrikanın Makinalarının çalındıgı idari binada zararlar verildiği tesbit edildi… Tarsus’a baglı Huzurkent ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri soygunculuk yapanların yakalanması için çalışma başlatıldıgını belirtti…Şirket sahibi ve yetkilisi Mehmet Açık can güvenligimiz kalmadı sığınmacılar hakkında Devletimizin gereğini yapmasını bekliyoruz dedi MEIGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu ve Siyasetçi ve üst düzey yöneticiler soygunla ilgili geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Fabrika sahibi Mehmet Açık, işçilerden H.H.’nin kendisini telefonla arayarak fabrikaya zarar verip ölümle tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Olayın ardından Huzurkent İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Güncel Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi ve fabrikanın yetkilisi Mehmet Açık, “İşyerim 3 gün üst üste soyuldu. Makine, hammadde ve malzeme çalındı. Toplamda 600-700 bin lira zararım var. Can güvenliğimiz kalmadı. Olaylara karışan sığınmacı kaçaklar hakkında devletimizin gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi. 
MEİGDER Başkanı Şehitoğlu'ndan Geçmişolsun Mesajı
Öte yandan Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile siyasetçi ve kentin üst düzey yöneticileri, Mehmet Açık’a olayla ilgili geçmiş ilgili ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —