ICF Türkiye, girişimci kadınlara yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor. Bu kez, dünyanın 105 ülkesinde, ülkemizde ise 15 şehirde örgütlü JCI-Junior Chamber International (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) ile iş birliğine gidiyor. Bu yılın Aralık ayında tamamlanması planlanan ve farklı kesimlerden girişimci kadınların destekleneceği projede, ICF Türkiye üyesi profesyonel koçlar, JCI üyesi 40’dan fazla girişimci kadına 3’er seans gönüllü bireysel koçluk hizmeti verecek. Üreten Eller projesiyle, girişimci kadınların yaratıcılıklarını artırmalarına ve kararlarını daha cesaretle vermelerine destek olunarak; üretim ve istihdamda daha etkin hale getirilmeleri hedefleniyor.
Koçluk mesleğinin küresel liderliğini üstlenmiş Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, kadınlara, gençlere, çocuklara ve farklı dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.
Her projede alanının etkili STK’larıyla işbirliğine giden ICF Türkiye, bu kez de “Üreten Eller” isimli projede, kadınların üretim ve istihdam süreçlerine katılımlarının desteklenmesi amacıyla, dünyanın 105 ülkesinde ve ülkemizde 15 şehirde örgütlü JCI-Junior Chamber International (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) ile iş birliğine gidiyor. ICF Türkiye tarafından yapılan açıklamada, Üreten Eller projesinde, JCI üyesi kadın girişimciler ve girişimci adaylarına, ICF Türkiye üyesi profesyonel koçlar tarafından, tamamen gönüllük esasına dayalı ücretsiz profesyonel koçluk desteği verileceği belirtildi.
Proje Aralık 2022’de tamamlanacak…
Bu ayın (Eylül 2022) sonuna kadar başlatılması planlanan projede, JCI İstanbul üyesi, farklı toplumsal kesimlerden kadınların, girişimcilik faaliyetlerinde cesaretlendirilmesinin, yaratıcılıklarının arttırılmasının ve kararlılıkla ilerlemelerinin desteklenmesinin amaçlandığı vurgulandı. Bu yılın Aralık ayında tamamlanması planlanan projede, ICF Türkiye üyesi profesyonel koçların, JCI üyesi 40’ın üstünde girişimci kadına, 3’er seans bireysel koçluk hizmeti vereceği ifade edildi. Ayrıca projenin bir çalışma toplantısı ile başlayacağı vurgulandı.
Projelerle hem güçleniyorlar hem de üyelerinin gelişimine katkıda bulunuyorlar
JCI olarak hayata geçirdikleri projelerle çok daha güçlendiklerini vurgulayan JCI Proje Lideri Irmak Başoğlu, “Projelerimizle kadınlarımızın özellikle liderlik, girişimcilik ve yaratıcılıklarını geliştiriyoruz. ICF Türkiye’nin hem kadınlara yönelik gönüllü sosyal fayda sunma geleneğini iyi biliyoruz hem de koçluğun geliştirici etkisine yürekten inanıyoruz. ICF Türkiye işbirliğinde, üye girişimci kadınlarımıza önemli katkılar sunacağımıza eminiz.” dedi.
Koçluğun destekleyici etkisi
ICF Türkiye Projeler Kurulu Üyesi ve Proje Lideri Çiğdem Karadeniz ise; bir projede daha girişimci kadınlarımızla bir araya geliyoruz. Bizim temel misyonlarımızdan birisi, koçluğun destekleyici etkisiyle, özellikle kadınlarımızın hayatlarının kolaylaşmasına katkı sunmaktır. Bu katkıyı girişimci ve üreten kadınlarımız nezdinde gerçekleştirmekten daha mutlu oluyoruz“ dedi.
Çakır Dilek Yunar: “Girişim kadınların, üretim ve istihdamda daha etkin hale gelmelerine katkı sunmayı hedefliyoruz.”
ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler Kurulu Başkanı Çakır Dilek Yunar, ICF Türkiye olarak varlık nedenlerinin en önemlilerinden birisinin, koçluk hizmeti üzerinden, özellikle kadınlar, çocuklar, gençler ve farklı dezavantajlı gruplara sosyal fayda sunmak olduğunu vurgulayarak; “Üreten Eller projesiyle, girişimci kadınların yaratıcılıklarını artırmalarına ve kararlarını daha cesaretle vermelerine destek olarak; üretim ve istihdamda daha etkin hale gelmelerine katkı sunmayı hedefliyoruz. Proje partnerlerimize ve görev alan üyelerimize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Koçluğun kelebek etkisini bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız ve projelerimize kararlılıkla devam ediyoruz. Koçluk deneyiminin belki de güzel tarafı hayat boyu devam etmesidir. Projeye katılan girişimci ve üreten kadınların, koçluk deneyimlerinin bıraktığı izleri yaşamlarının devamında da gözlemleyeceklerine eminim.” dedi
ICF Türkiye tarafından yapılan açıklamada, projede yer almak isteyen koçların, ICF Türkiye aktif üyesi olması, en az 125 saat ICF onaylı temel koçluk eğitimi almış olması, en az 150 saat koçluk deneyimi, en az 10 yıllık profesyonel iş deneyimi şartları arandığı belirtildi.
Ayrıca tüm koçların; ICF Türkiye Proje ve Araştırmalar Kurulu’nun düzenleyeceği projenin tanıtım ve değerlendirme toplantılarına katılması ve eğitim ve deneyim belgelerini sunmaya hazır olması gerektiği vurgulandı.