Tarih: 18.04.2023 10:29

İç Mimar ile Çalışmanın Olumlu Yönleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul iç mimarlık ofisi olarak mekanların dış mimarisine her dönemde önem verilmiştir. Bizim kültürümüzde camilerin, külliyelerin, medreselerin ve hatta hamamların dış mimarisine ayrı bir nizam gösterildi. Gelişen çağ ile birlikte iç mimari de önem kazandı. Öyle ki üniversitelerin mimarlık bölümlerinden mezun olunarak iç mimar unvanına sahip olunabiliyor.

Sık misafir ağırlayan restoranların, iş yerlerinin, otellerin ve eğlence merkezlerinin iç dizaynı için İç mimarlık firmaları ile anlaşmalar yapılıyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde iç mimarlığı meslek edinmiş bu kişilere ihtiyaç duyuluyor. Bu durumda İstanbul iç mimar arayışını ortaya çıkarıyor. Sadece ticari işletmelerin değil evlerin dekorasyonun da büyük titizlik gösteriyor. Siz de evinizin iç tasarımına önem veriyor iseniz qaraqalem sitesindeki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Evinizi Dekore edin Rahat Edin

Hayatımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz, günün stresinden uzaklaştığımız, sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz evlerimizin konforu çok önemlidir. Gelişi güzel şekilde yerleştirilmiş eşyalar, renk uyumsuzlukları, rahatsız mobilyalar hatta duvar renkleri bile bu zamanı kalitesiz hale getirir. Bütün bunlara maruz kalmamak için işini severek yapan deneyim sahibi iç mimarlar ile görüşerek isteğiniz doğrultusunda yenilikler yapabilirsiniz. Kendinizi rahat ve konforlu hissetmeniz için ev dizaynı çok önemlidir. Bu konuda işini severek gayet iyi bir şekilde yapan iç mimarlar, mekanları güzelleştirmeyi kendilerine iş edinmişlerdir.

Eğer evinizi, dizayn etmek için bir iç mimarla görüşmeye karar verdiyseniz öncelikle ne istediğinizi netleştirin. Sonra binanın ışık alan yerlerini, konumunu detaylı bir şekilde anlatın. Kafanızda bir fikir oluşmadıysa bile qaraqalem internet sitesinden bilgi edinin.  İç mimar seçimi yaparken mesleğinde başarı gösteren inşaat mühendisleri ve mimarlar ile iletişim halinde olmasına özen gösterin. Böylelikle sizin isteğinize en uygun dizayn tasarlanacak olup, muhteşem şeyler ortaya çıkarabilirler.

İç Mekân Tasarımı

Yaşam alanınızı daha konforlu bir hale getirmek için işinde profesyonel olan bir iç mimarlar çalışmalısınız.  Bu sayede sizi üzecek kötü sürprizlerden uzak kalmış olursunuz. Ayrıca renk uyumu her ne kadar önemli olsa da bazen zıt renklerin birbiri olan ahengi de harikalar yaratabilir. Kimsenin etkisi altında kalmadan sadece istediğiniz doğrultusunda doğru seçimler yapmaya özen göstermelisiniz. Genel olarak açık renkler tercih ederken örneğin salona asacağınız canlı veya koyu renklere hâkim olan bir tablo ile mükemmel bütünlük elde edebilirsiniz.

Ayrı ayrı çok güzel görünene ev eşyaları dekorasyon sırasında birlikte kullanılırken kötü bir görüntü ortaya çıkarabilir. Böyle bir konuda iç mimarınıza güvenerek seçimi ona bırakmanız size fayda sağlayacaktır. Renk seçimleri yaparken ise mutlaka odaların büyüklüğü göz önünde bulundurmalıdır. Çok büyük olan bir odada duvarları ve eşyaları koyu renk kullanmanız odayı küçük gösterebilir. Biblo, saat veya duvar tabloları gibi eşyaları seçerken de diğer eşyalar ile bütünlük sağlamasına özen göstermeniz mekâna farklı bir hava katacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —