-
BIST 100
16012,97%-1,69
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,69% -0,48
-
GRAM ALTIN
7234,54% 0,40
-
Ç. ALTIN
11630,13% -1,13
İBB'nin İki Gemisi Hatay'da Göreve Başladı
ORHANGAZİ’NİN İLK KONUKLARI 35 GÜNLÜK GÜLSÜM VE GÖKTUĞ BEBEKLER OLDU
ORHANGAZİ’NİN İLK KONUKLARI 35 GÜNLÜK GÜLSÜM VE GÖKTUĞ BEBEKLER OLDU
İBB’nin deprem felaketini yaşayan Hatay ve çevresinde görev yapmak için yola çıkardığı, Orhangazi ve Osmangazi gemileri İskenderun Limanı’na ulaştı.
Osmangazi gemisi, tahliye edilmek isteyen depremzedeleri alıp limandan ayrılırken, Orhangazi gemisi de ilk konuklarını ağırlamaya başladı. İçinde barınma, sağlık, rehabilitasyon ve kreş gibi hizmetlerin verildiği geminin ilk konukları, 35 günlük Gülsüm ve Göktuğ bebekler oldu. İkizlerin anne-babasına geçmiş olsun dileklerini ileten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genç çifte, “Burada emin ellerdesiniz.
Hep beraber onları iyileştireceğiz. Yolları açık olsun. Onlar bizim için çok büyük umut. Onun için moralinizi yüksek tutun. Hep beraber ayağa kalkacağız. Allah bağışlasın” sözleriyle destek verdi. İmamoğlu mesai arkadaşlarına da “Burası çok özel bir yer. Emeğinize sağlık gerçekten. Bu özel halini, bizim gerçekten özel ihtiyacı olan insanlarımıza yaşatmamız lazım. Bunu siz koordine edeceksiniz” diyerek, teşekkür etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan Hatay’da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasını ziyaret etti. Depremde hasar gören Antakya’daki AFAD binasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen İmamoğlu, acılı vatandaşlardan gelen sorun ve talepleri iletti. Antakya’dan Kırıkhan’a geçen İmamoğlu, deprem için oluşturulan lojistik merkezi ve barınma alanında Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve depremzedelere taziyelerini iletip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kırıkhan’dan İskenderun’a geçen İmamoğlu, yardımsever bir işletme sahibi tarafından tahsis edilen ilçeye hakim bir noktadaki alana kurulan İBB Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Gürkan Alpay ve Murat Yazıcı’dan merkez ve çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin yine İskenderun’da kurduğu, içinde kütüphaneden çocuk oyun alanına kadar birçok hizmeti barındıran çadır kenti de ziyaret etti.
ORHANGAZİ VE OSMANGAZİ HATAY’A ULAŞTI
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’tan yapılan hizmetlerle ilgili bilgi alan ve depremzedelerin sorunlarını dinleyen İmamoğlu’nun ilçedeki son durağı, İskenderun Limanı oldu. İBB, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, afetzedelere destek olmak ve yaraları sarmak için, her biri 1.200 yolcu kapasiteli Osmangazi ve Orhangazi gemilerini önceki gün İstanbul’dan yola çıkartmıştı. İmamoğlu; barınma, sağlık, rehabilitasyon ve kreş hizmetleri sağlamak üzere tasarlanan Orhangazi gemisini, demirlediği İskenderun Limanı’nda ziyaret etti. İmamoğlu’na her iki gemiyle ilgili bilgi veren Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, atıl durumda kalarak İDO tarafından İBB’ye devredilen gemileri Hatay için yaşam alanı olarak planladıklarını söyledi.
250 KİŞİLİK BİR EKİPLE 24 SAATTE HAZIRLANDI
Gemilerden Orhangazi feribotunun yaşam alanı, Osmangazi’nin ise transfer amaçlı planlandığını belirten Dedetaş, “Özellikle sağlık, rehabilitasyon ve kreş hizmetlerini profesyonel personelimizle yürüteceğiz. Samandağ ve Antakya’da dışarıda yaşayan vatandaşlarımız gemimizde misafir edilecek. Ne kadar kalmak istiyorlarsa Orhangazi gemisinin içindeki yaşamları devam edecek. Transfer olmak istiyorlarsa, Osmangazi gemisi ile liman planlamalarını yapacağız. Gemileri 250 kişilik bir ekiple 24 saatte hazırladık. Temizlik, güvenlik, mutfak, sağlık hizmetleri ile geminin kendi personeli toplam 109 kişi hizmet verecek” dedi. Dedetaş’ın verdiği bilgilere göre; Orhangazi gemisinde 3 öğün, bin 200 kişilik yemek çıkartabilecek. Gemide; mutfak, duş ve tuvaletler, revir ve psikolojik danışma odaları, bir tanker yakıt yer alıyor. Gemi içerisinde deprem felaketinden etkilenen çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu. Gemide mürettebat, sağlık personeli, psikolog, şoför, mutfak personeli, güvenlik personeli ve kreş öğretmeni ile toplam 109 personel afetzedelere destek olacak.
“OSMANGAZİ TAHLİYELERE BAŞLADI”
Gemiyi gezen, görev yapacak personelle sohbet eden ve gemide misafir edilen depremzedelerin acısına ortak olan İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayında, “Çok hayırlı, değerli bir iş oldu. Bu feribotta insanlarımızı ağırlayacağız, konuk edeceğiz. Sağlığından giyimine, kuşamına, hijyeninden yemesine, içmesine onlara fırsat tanıyacağız. Çok da güzel olacak bu. Diğer feribotumuzla insanları nakledeceğiz. İlk çalışma yapılmış galiba. Ege'ye ve İstanbul'a devam edecek şekilde. Güzel bir iş oldu. Emeği geçen, fikrinden buraya gelişine kadar, bütün çalışma arkadaşlarıma, yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BURADA EMİN ELLERDESİNİZ”
35 günlük ikiz bebekleri Gülsüm ve Göktuğ ile İBB gemisinde barınma olanağına kavuşan çiftle konuşan İmamoğlu, depremzedelere, “Burada emin ellerdesiniz. Hep beraber onları iyileştireceğiz. Yolları açık olsun. Onlar bizim için çok büyük umut. Onun için moralinizi yüksek tutun. Hep beraber ayağa kalkacağız. Allah bağışlasın” sözleriyle destek verdi. İmamoğlu mesai arkadaşlarına, “Burası çok özel bir yer. Emeğinize sağlık gerçekten. Bu özel halini, bizim gerçekten özel ihtiyacı olan insanlarımıza yaşatmamız lazım. Bunu siz koordine edeceksiniz” sözleriyle teşekkür etti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yükleniyor


