• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Hülya Koçyiğit’in Konuğu Cemal Okan Oldu

Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Programın, bu haftaki konuğu, yapımcı Cemal Okan oldu.

MAGAZİN 24.09.2022 08:04:22 2087
Hülya Koçyiğit’in Konuğu Cemal Okan Oldu
Haberi Sesli Oku

Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Programın, bu haftaki konuğu, yapımcı Cemal Okan oldu.

 

 

Türkiye'nin ilk dublaj stüdyolarından olan Fono Film’de çalışarak sektöre adım atan Cemal Okan, sektöre başladığı ilk yıllarda yaşadığı deneyimlerden söz etti. Okan, o günleri ‘’Akaretler yokuşunu çok çıktım, bir tekmeyle aşağı inip tekrardan yokuşu çıktım. Bizim sektörümüz kolay bir sektör değil. Aile şirketi çok daha zor. İki amcam ve bir de babamla çalıştım.  O kadar uğraşmışım emek sarf etmişim, amcam ya da babam, o iş öyle olmayacak, diyor. Tekrar Akaretler yokuşundan aşağı yuvarlan, tekrardan o yokuşu çık. Bu serüven bir 16-17 sene sürdü. Gençlere hep onu söylüyorum. Şimdiki gençler çok sabırsız. Hemen neticeyi gitmek istiyorlar. Ben oraya ulaşabilmek için çok çaba sarf ettim. Şu an dünya çok hızlı. Onlara da bir şey diyemiyorum, işleri de çok zor.  Hayat da çok hızlandı. Bizim zamanımızda bu kadar şey yoktu. Nasıl yapmışız, diye kendi kendime de bazen sorguluyorum. Gördüklerimi şimdi gençlere, dilimin yettiğince, gücümün yettiğince anlatmaya çalışıyorum. O dönemler çok özel ve güzel dönemlerdi.’’ dedi.  

 

Ülkemizin yurtdışı satışlarında  en önemli türlerin dramalar olduğunu söyleyen Cemal Okan,  ‘’Teknolojik anlamda hala biraz eksiklerimiz olabilir. Bir Marvel, bir Top Gun filmi çekebilir miyiz? Çünkü bu filmlerde büyük bütçeler var. Bana yüz milyon dolarlık bir bütçe verin, ben öyle bir filmde o parayı nasıl harcayacağımı da bilemem. Çünkü alışık değiliz o paralarla iş yapmaya. Belki bu yüzden böyle işlere çok fazla giremiyoruz. Bizim asıl en önemli olduğumuz taraf dramalarımız ve komedilerimiz. Dramalarımızı yurtdışına satabiliyoruz, komedilerimiz çok lokal kalıyor, onları fazla dışarı açamıyoruz.’’ dedi.

 

Cemal Okan, Roma’da Ölümlü Dünya filminin gösteriminin sonrası yaşadığı anıyı ise ‘’Roma'dan bir davet aldık biz. Bir ödül almak üzere davet ettiler. Açılış filminde sizden bir film verelim, dediler. Ölümlü Dünya diye bir filmimiz vardı, açılışı da onla yaptık. Niye Ölümlü Dünya filmini seçtiler dite düşündüm.  Bir komedi filmi. Akşam  filmden sonra yemekte, RAI televizyonunun ileri gelenlerinden bir hanımefendi, filminize bayıldım çok sevdim, dedi. Film altyazılıydı ama komedi lokal ve bazı esprileri çevirmeniz zor oluyor. Çok hoşuma gitti.’’ diyerek paylaştı.

 

 

‘’Sinemada dünyada üçüncüsüyüz. Amerikan filmleri bizi dövemiyor. Eskiden dövüyorlardı ama şimdi biz onları çok rahat kendi ülkemizde dövüyoruz. Dizilerimizle de aşağı yukarı 152 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ve bu konuda da dünyada iki numarayız.’’ diyen Cemal Okan işini aşkla yaptığını söyledi. Yapımcı Timur Savcı ile ortak bir şirketi bulunan Cemal Okan, birlikte ortaklık yaparak sektörde gönül birlikteliği başlattıklarını belirtti ve ‘’Biz mevcut pastadan bir şey kapmak tarafında değildik. Biz girdiğimiz zaman 36 milyon 37 milyon seyirci vardı. Biz sadece sektörü büyütmenin yolunu açmak için aslında bu işte gönül birlikteliği başlattık. Çünkü ben hayata hep paylaşmayla bakıyorum. Paylaşmadan büyüyemezsiniz. Bunu becerebilmek çok önemliydi. Biz becerdik. İkimizin de egosu yok. En iyisini yapmak için çok mücadele ediyoruz.  ama kişisel olarak birbirimizle hiç bir zaman ‘’sen yaptın ben yaptım’’ demedik. Türkiye’de üzüldüğüm konu bu. Niçin bir şeyleri paylaşamıyoruz, neden paylaşamıyoruz? Paylaşırsak aslında çok daha büyüyebiliriz.’’ dedi.

 

Yapımcının parayı koyan değil, bulan insan olduğunu söyleyen Cemal Okan ‘’Biz matematik yapmazsak bu işten çok zarar ederiz. Tamamen matematikle çalışıyoruz. Bazı filmleri yapmama sebebimizi sorarsanız, matematik tutmadığı için yapmadık.’’ dedi.

 

‘’Neyin olmayacağı ile ilgili bugüne kadar hiç yanılmadık. Ama neyin olacağı ile ilgili biraz sürpriz yaşadık’’ diyen Cemal Okan dijital plafformların sinemanın yerinin almasının mümkün olmadığını söyledi.

 

Okan, konuyla ilgili düşüncelerini ‘’Hepsinin yeri ayrı. Sinemanın yeri bambaşka. Çünkü orada bir sosyalleşme alanı var. Dijital platformların sinemanın yerini alması mümkün değil. Doğru ekonomi, doğru matematik yapan insanlar, doğru içerikleri daha kaliteli içerikleri üreterek devam ediyor. Sinema batıyor dedik, pandeminin arkasından Bergen diye bir film çıktı baktığınızda. Demek ki eğer doğru içeriği sinemaya koyarsak değerini buluyor. Hakkını vererek yapmak lazım. Hakkını vererek yaptığımız her şeyin karşılığı gelir. Ben dijital platformların sinemayı bozacağına inanmıyorum. Biz de yaptık, ben de yaptım. ‘’Sen Yaşamaya Bak’’ filmi. Dünyada yetmiş altı ülkede ilk ona girdi film. 18 ülkede birinci çıktık. Bu çok sevindirici bir şey. Türkiye adına baktığınızda çok önemli, gurur duydum. Amerika’ya gittiğimde, ilk zamanlar Türkiye'nin yerini bilmezdi kimse. Şimdi artık her milimetrekaremizi biliyorlar. Diziler sayesinde, senede 700-750 milyon seyirciye ulaştık dünyada. Bizim ürettiğimiz işlerin dünyada değer görmesi çok değerli.’’ diyerek paylaştı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.