Tarih: 05.04.2024 12:10

Hoş geldin Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi, İslam inancına göre Allah'ın Kur'an'ı vahiy etmeye başladığı gecedir. Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Kadir Gecesinde, camiler dolup taşarken evlerde de dualar eksik olmadı.
İslam'ın son peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an'ın vahiy edilmeye başlandığı bu gecede Müslümanlar, bol bol ibadet etmek ve dualarını yükseltmek için camilere akın ediyor.  Ramazan ayının manevi atmosferinin doruk noktasına ulaştığı Kadir Gecesi'nde, gönüller huzur ve manevi bir coşkuyla doluyor.  
Ramazan ayının son on gününde olduğu gibi, bu özel gecede de Müslümanlar, ibadetlerine daha çok zaman ayırarak, Allah'ın rahmetinden ve bağışlamasından umutlu dualar ediyorlar. Gecenin anlam ve önemine uygun olarak yapılan duaları kabul edeceğini, Yüce allaqh halis kullarına vadediyor. 
Allah’ın bu vaadi üzerine Müslümanlar, Kadir Gecesi'nde dualara ayrı bir önem veriyorlar. Müslüman alemi, bu kutsal gecenin tarihini net olarak bilmeseler de, bu geceyi feyzinden istifade etmek için büyük bir heyecanla bekliyorlar. Hz. Muhammed'in (S.A.V) öğütleri doğrultusunda, affı sevdiği ve affediciliği ile bilinen Allah'tan af dilemek için dualarını eksik etmeyen Müslümanlar, manevi bir temizlik ve arınma sürecine girmiş bulunuyorlar.  
Kadir Gecesi, sadece camilerde değil, evlerde de dualarla bekleniyor. Aile fertleri bir araya gelerek birlikte ibadet etti ve Allah'ın rahmetine sığınarak dualar ediyor, bin aydan hayırlı olan geceyi, sabaha kadar dualar ve ibadetlerle geçiriyorlar.  Özellikle Ramazan ayının son on gününde olduğu gibi, Kadir Gecesi'nde de evlerdeki manevi huzur inananların kalbini ferahlatıyor, haneye ayrı bir mutluluk getiriyor.  Kadir Gecesi'nin kutsal anlamı ve önemi, Müslümanlar için her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla yaşanıyor.  
Duaların kabul olması ve manevi temizlik için yapılan ibadetler, Müslümanlar için büyük bir önem arz ederken, biz de Anamur Ekspres Gazetesi, Kanal Anamur, Muhabir Haber Ajansı ve Foto O An ailesi olarak tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Ayını, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor,  İslam Alemine sağlık, huzur ve mutlulukla diliyoruz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —