9549,89%1,94
34,53% 0,17
36,00% -0,63
3009,75% 1,62
5006,70% 1,01
Hollanda, Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerden biri olduğu için bu bağlamda Schengen sınırları içerisinde kabul edilmektedir. Schengen Bölgesi olarak nitelendirilen coğrafyayı kapsayan ülkelere girişlerde özel bir vize istenmektedir. Schengen Vizesi olarak bilinen bu resmî belgenin alınması durumunda aynı bölgede bulunan diğer ülkelere de giriş yapılabilmektedir. Hollanda vizesi için yapılacak olan başvurular büyükelçilik ve konsolosluklar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Vize başvurularında istenen belgelerin mutlaka eksiksiz tamamlanması gerekmektedir. Başvuru sürecinde kişinin seyahat amacını detaylandırması ve belgelerle desteklemesi istenmektedir. Hollanda vizesi için başvurular bireysel olarak yapılabildiği gibi başvuru merkezleri üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Vize başvuru süreçleri çok kapsamlı bir dönemi içerdiği için bu konuda profesyonel destek alınması genel olarak sürecin daha kolay atlatılması bakımından önem arz etmektedir.
Hollanda vizesi, kendi içerisinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Bu noktada başvurulacak olan vizenin türünü, gerçekleştirilecek olan seyahatin amacı belirlemektedir. Kişinin mutlaka seyahat amacına uygun vize tipini seçmesi ve bu kapsamda evraklarını toplaması gerekmektedir. Seyahat tipine göre değişiklik gösteren Hollanda vize türleri şu şekilde sıralanmaktadır;
Hollanda’ya yapılacak olan seyahatlerin 90 günle sınırlı olacağı geziler için C tipi vizesinin alınması gerekmektedir. Kısa süreli Hollanda vizesi olarak da bilinen bu belge, aynı zamanda Schengen Vizesi’ne karşılık gelmektedir. 180 gün içerisinde gerçekleştirilecek olan seyahatleri kapsayan bu vizeyi aldıktan sonra kişiler, diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabilmektedir. Turistik seyahatler için istenen bu vize türü, aynı zamanda en çok başvuru yapılan vizelerden biri konumundadır. Bunun yanı sıra aile ziyareti gibi durumlar da bu vize kapsamında değerlendirilebilmektedir.
Kısa süreli Hollanda vizesi olarak bilinen Schengen vizesi, aşağıdaki tüm durumları kapsamaktadır;
· Ticari iş ve fuar ziyaretleri
· Aile, akraba veya arkadaş ziyaretleri
· Kültürel veya sportif faaliyetler
· Kısa süreli öğrenim
Uzun süreli Hollanda vizesi, aynı zamanda D tipi olarak bilinmektedir. Yapılacak olan seyahatlerin 90 günü geçmesi durumunda bu vizenin alınması gerekmektedir. Aile birleşimi, uzun sürecek olan yurt dışı eğitimleri gibi durumlar bu vize kapsamına dahil edilmektedir. Geçici ikamet vizesi olarak da bilinen D tipi vize, oturma izni alabilmek için karşılanması gereken ilk koşullardan biridir.
Türkiye’den farklı bir yurtdışı ülkesine yapılacak olan seyahatlerde Hollanda’dan geçilmesi gerekiyorsa transit vize alınması gerekmektedir. Hollanda transit vizesi, kişiye bu ülkede serbest dolaşma veya oturum izni vermemektedir. Kişi bu vize ile birlikte Hollanda’daki havalimanı içerisinde bekleyerek, üçüncü ülkeye yapılacak olan uçuşa hazırlanabilmektedir.
Hollanda vizesine başvuru yapabilmek için ilk olarak resmî kurumlardan randevu talep edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda randevu talepleri konsolosluğun resmî internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Bir diğer alternatif ise telefonla randevu oluşturmak olarak değerlendirilebilmektedir. Bu süreç ile ilgilenmek istemeyenler, vize başvuru merkezleri ile birlikte hareket ederek süreci çok daha kolay bir şekilde yönetebilmektedir. Gerekli randevunun en uygun tarih için alınmasıyla birlikte Hollanda vizesi için resmî süreç başlamaktadır. İlk olarak Hollanda vizesi başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Bu formda verilen bilgilerin eksiksiz ve tamamen doğru olması istenmektedir. Doldurulan form ile birlikte aşağıda sıralanan evrakların tamamlanması gerekmektedir.
Hollanda vizesi için kişinin toplaması gerektiği evraklar şöyle sıralanmaktadır;
· Seyahatin bitişini takiben en az 3 ay daha geçerli olan pasaport
· Biyometrik fotoğraf
· Nüfus cüzdanı fotokopisi
· Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
· Hollanda’ya yapılacak olan uçuş bilgileri
· Otel veya farklı rezervasyon bilgileri
· Aktif olarak kullanılan banka hesap cüzdan dökümleri
· SGK dökümü
· Seyahat sigortası kopyası
· Davetiye mektubu (Opsiyonel)
· Sponsor dilekçeleri
Yukarıda sıralanan belgelerin toplanmasından sonra oluşturulan randevu günü kişi bu evraklar ile birlikte hazır bulunmalıdır. Evrakların teslim edilmesinden sonra kişi konsolosluk tarafından mülakata davet edilebilmektedir. Mülakata davet oluşturulmuş ise kişinin mutlaka görüşmeye katılması gerekmektedir. Konsolosluk, bazı durumlarda kişiden ek belgeler talep edebilmektedir. Bu noktada istenen ek belgelerin eksiksiz ve doğru bilgi içermesine dikkat edilmelidir.
Anadolu’dan Avrupa’ya uzanan şubeleri ile tüm Türkiye’ye profesyonel vize danışmanlık hizmeti veren Vize Başvuru Merkezi, yurt dışı seyahatlerinde talep edilen vize işlemleri için sizlere yol arkadaşlığı yapmaktadır. Yüksek müşteri memnuniyeti ile hareket eden, eğitimli ve dinamik personelleri ile sektörün en önemli markalarından biri olan Vize Başvuru Merkezi ile sizin için karmaşık olan Hollanda vizesi veya Fransa vizesi başvuru sürecini kolaylaştırabilirsiniz.
Vize başvuru ve danışmanlık alanında ihtiyaç duyduğunuz her an Vize Başvuru Merkezi yanınızda!