Tarih: 17.03.2024 13:59

Hilye-i Saadet Sergisi Üsküdar’da Sanatseverlerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Üsküdar Belediyesi tarafından Nakkaş Tezyini Sanatlar Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilen "Hilye-i Saadet" sergisi, sanatseverlerle buluştu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin küratörlüğünü Erkan Doğanay üstlendi. Sergide, hüsnühat sanatının en güzel hilye örnekleri yer alıyor ve sergi 5 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar'ın tarih boyunca kültürel mirasına sahip çıktığını vurgulayarak, şehrin sanatsal ve akademik birikiminin önemine değindi. Şanlıer, sanatın ve geleneğin sürdürülmesindeki çabaları desteklediklerini belirtti ve serginin ramazan ayının bereketine katkı sunacağına inandıklarını dile getirdi.

Hattat Semih İrteş ise Nakkaş Tezyini Sanatlar Merkezi'nin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergide yer aldığını ifade etti. Serginin, hattatların en güzel hilye-i şeriflerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan İrteş, toplam 42 eserin sergilendiğini ve 5 Mayıs'a kadar görülebileceğini belirtti.  Bu anlamlı sergi, sanatseverlerin ilgisini çekiyor ve Üsküdar'ın kültürel mirasına önemli bir katkı sunuyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —