-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
50,74% -0,20
-
GRAM ALTIN
7121,17% 0,18
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Hateks, 2022’de cirosunu yüzde 80 artırdı
2022’de global piyasalarda yaşanan tüm aksaklıklara rağmen başarılı büyüme ivmesini sürdüren Hateks, bu yıl 2021’e göre cirosunu yüzde 80 artırdı. Hateks'in tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir 2022 yılı geçirdiklerini söyl
2022’de global piyasalarda yaşanan tüm aksaklıklara rağmen başarılı büyüme ivmesini sürdüren Hateks, bu yıl 2021’e göre cirosunu yüzde 80 artırdı. Hateks'in tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir 2022 yılı geçirdiklerini söyleyen CEO’su Abud Abdo, “2023 için Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’den şimdiden 6.5 milyon euroluk sipariş aldık. Avrupa’da e-ticaret kanalıyla büyüyeceğiz.” dedi
Hatay’ın tekstil sektöründe ilk halka açık şirketi olma unvanını taşıyan Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş. (Hateks), uluslararası piyasalarda yaşanan yüksek enerji maliyetleri, nitelikli personel eksiği, tüm dünyada yaşanan yüksek enflasyon, tedarik ve nakliyede yaşanan aksaklıklara rağmen 2022 yılını başarıyla kapatıyor. Piyasaların tüm olumsuzluklarına rağmen bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 80 artıran şirket, 600 milyon TL ciroya ulaştı. 2022 yılına sermayesini güçlendirmek amacıyla yüzde 200 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapan Hateks, SPK’nın onayı doğrultusunda sermayesini 21 milyon TL’den 63 milyon TL’ye çıkararak, hak sahiplerine de payları oranında devirlerini gerçekleştirdi.
 (465 x 600).jpg)
Yatırımın yüzde 65'i tamamlandı
2022 yılında enerji verimliliğini artırmak, tasarruf sağlamak, karbon salınımını azaltmak, çevre dostu ve maliyet düşürücü yenilebilir enerji modellerine uygun modernizasyon yapmak amacıyla dokuma makinesi parkuru için 50 milyon TL bütçe ayıran Hateks, bu kapsamda yatırımının yüzde 65’lik kısmını tamamladı. Şirket, kalan 17.5 milyon TL’lik yatırımı ise 2023 yılı içerisinde yapmayı planlıyor.
Fransa'da satış hacmini artırdı
Hateks’in Fransa’da kurulu yüzde 100 iştiraki olan Hatex Invest ve yüzde 90 iştiraki olan Cotonella Sarl isimli iki şirketi ise Avrupa’da büyüme atağına geçti. Hateks ürünlerini pazarlayan ve Hatay’daki tesisin üretim kapasitesinin yüzde 15'ini temsil eden iki şirket, 2022 yılı içinde satış ve ciroda yeni bir rekora imza attı. Öyle ki pandemi sürecinde perakende sektörünün durağan bir durum yaşaması nedeniyle yurtdışı iştirakleri Hatex Invest ve Cotonella Sarl, Fransa’da e-ticarete yöneldi. Bu başarılı girişimle, iki şirketin Fransa’da 2021 yılında cirosunun yüzde 40’ı olan satış hacmini 2022 yılında yüzde 50 artış ile cirosunun yüzde 60’ına yükseltti.
 (465 x 600).jpg)
Ertelenen siparişler gelecek
Hateks CEO’su Abud Abdo, tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir 2022 yılı geçirdiklerini söyledi. Abdo, “Hateks cirosunu 2021 yılına göre 2022’de yüzde 80 artırmayı başardık. Fransa’daki iştiraklerimiz olan Hatex Invest ve Cotonella Sarl şirketlerimizin de satış hacmini bir önceki yıla göre artırarak pazardan aldığı payı yükselttik” dedi.
2022 yılı içinde çok ciddi bir global krizin yaşandığına dikkat çeken Abdo, “2022 yılı içinde belirsizlikleri de barındıran bir yıldı. O nedenle ertelenen bir çok sipariş oldu. Bizim 2023 yılı için beklentilerimiz daha pozitif. Bu yıl içinde ertelenen çoğu siparişimizin 2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren daha yüksek ölçekle döneceğini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 (450 x 600).jpg)
Avrupa'da hacmini daha da büyütecek
Hatex Invest ve Cotonella Sarl olmak üzere Fransa’da bulunan iki iştirakin de çok başarılı bir ivme gösterdiğini aktaran Abdo, her iki şirketin de özellikle e-ticaret kanalında satış hacmini artırdığını kaydetti. Abdo, “Her iki şirketimiz e-ticarette 2021 yılında cirosunun yüzde 40’ı olan satış hacmini 2022 yılında yüzde 50 artış ile cirosunun yüzde 60’ına yükseltti. 2023 yılında bu oranları çok daha yukarı taşıyabilmek için tüm Avrupa’da e-ticaret hacmimizi genişletmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.
6.5 milyon euroluk sipariş hazır
Yurtiçi ve yurtdışında yeni pazarlarla birlikte var olan müşteri memnuniyetini daha yukarı çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Abdo, şöyle devam etti:
“2023 yılı ilk çeyreğinde sevkiyatını yapmak üzere Almanya’nın ev tekstili sektöründe öncü firmalarından almış olduğu 3.5 milyon euroluk bir siparişimiz var. Ayrıca Fransa, İngiltere ve İtalya’nın önde gelen ev tekstili firmalarından da 3 milyon euroluk sipariş aldık. Bunların tüm üretim ve sevkiyat planlamalarını tamamladık.”
.jpg)
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


