• BIST 100

    16336,83%-0,43
  • DOLAR

    43,61% 0,18
  • EURO

    51,48% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6837,42% 1,58
  • Ç. ALTIN

    11592,65% -0,44

Günlük VİOP analizi

Çin’de kovid tedbirlerinin gevşetilmeye devam edilmesiyle birlikte oluşan pozitif hava, bugün ABD’de açıklanacak ve Fed beklentilerini etkileyebilecek enflasyon verisi öncesi borsaları destekledi.

GÜNCEL 13.12.2022 06:41:55 767
Günlük VİOP analizi
Haberi Sesli Oku

“Borsalar enflasyon öncesi pozitif”

Çin’de kovid tedbirlerinin gevşetilmeye devam edilmesiyle birlikte oluşan pozitif hava, bugün ABD’de açıklanacak ve Fed beklentilerini etkileyebilecek enflasyon verisi öncesi borsaları destekledi.

Japonya ve Hong Kong’da yükseliş izlenirken, Çin endeksinde sınırlı kayıp görüldü. ABD endeks vadelileri ise Asya seansında sınırlı kayıp yaşadı.

Hong Kong’a dışarıdan gelenler için uygulanan üç günlük takip sisteminin kaldırılması piyasada olumlu tepki buldu. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,60% bölgesinde seyrediyor. Dolar endeksi Asya seansında sakin seyretti.

ABD’de bugün açıklanacak enflasyon verisi, yarınki Fed beyanatına ilişkin 50 baz puanlık faiz artırım beklentisi üzerinde etkili olamayabilir. Ancak 2023 beklentileri, özellikle de yıl içinde faiz artırımı ihtimalinin oluşup oluşmayacağının cevabı için önemli göstergelerden biri olacak.

Öte yandan Fed sonrası, Perşembe günü de Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası kararları takip ediliyor olacak.

ABD

“Fed beyanatı öncesi enflasyon izlenecek”

ABD’de Salı günü iki gün sürecek Fed toplantısı başlayacak. Aynı gün Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını göreceğiz. Ekim ayı rakamları enerji fiyatlarındaki düşüşün desteğini almasına rağmen, çekirdek enflasyondaki ivme kaybının istenen hızda olmadığını göstermişti. Fed’in yavaşlama süreci ve 2023’te görülecek tepe faiz beklentileri piyasaları hareketlendiren ana başlıklardan biri.

Kasım ayında enerji fiyatlarının desteğiyle birlikte manşet enflasyonun ivme kaybını sürdürmesi sürpriz olmayacaktır. Piyasa beklentisi 7,3% civarında yoğunlaşıyor. Çekirdek enflasyon dolaylı da olsa ulaşım gibi sektörlerin enerji fiyatlarından etkilenmesi nedeniyle tamamen bağımsız değil. Çekirdek rakamda da ivme kaybı beklense de, manşete göre zayıflama hızının daha yavaş olma ihtimali görülüyor.

Ekim ayındakine benzer şekilde özellikle çekirdek enflasyonda görülebilecek sürprizlere karşı dikkatli olunmalı.

Euro Bölgesi

“Alman ZEW Ekonomik Hissiyat Endeksi”

Almanya’da ekonomiye ilişkin görünümü temsil eden ZEW endeksi Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı yılın ilk çeyreğinden bu yana gerilemeyi işaret ediyor. Kurum, Alman ekonomisinin resesyona gireceğine ilişkin tahminleri sonrasında geçtiğimiz ay, toparlanmaya yönelik zayıf da olsa ifadeler kullanmıştı. Piyasa beklentisi endeksin negatif bölgede kalmaya devam edeceği, ancak ivme kaybını yavaşlatacağı yönünde.

İngiltere

“İstihdam rakamları”

 

İngiltere’de faiz artırım sürecine rağmen istihdam rakamlarında henüz istenen soğuma sağlanamadı. Özellikle de grafikte mavi çizgi ile görülen ortalama haftalık ücretlerde güçlü artış, enflasyon beklentileri açısından tehdit oluşturmaya devam ediyor. Veri seti içerisinde özellikle bu data yakından takip ediliyor olacak.

Şirket haberleri

RUBNS: Şirketimizin devam eden yatırımları arasında yer alan çatı GES Projesi kurulum çalışmaları kapsamında 2. Etap 2.8 Megawatt enerji kapasiteli çalışma için başvurulan çağrı mektubu onayı alınmıştır.

MIATK: Mobilite sektöründe hizmet ve teknoloji üretme odaklı bağlı ortaklığımız Tripy Mobility Teknoloji A.Ş. ile akıllı ulaşım sistemleri konusunda global pazarda projeler üreten NEC Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. firması arasında ulusal ve uluslararası alanda iş birliği anlaşması imzalanmıştır.

ENJSA: 25.10.2022 tarihli açıklamamıza konu olan; yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, 1 yıllık dönem içerisinde bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilecek toplam 15.000.000.000 Türk Lirası tutarına kadar tahvil ya da finansman bonosu ihraç edilmesine ilişkin ihraç belgesi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.12.2022 tarih ve 73/1751 sayılı kararı ile onaylanmış olup, söz konusu ihraca ilişkin Başvuru Formu, İhraç Belgesi ve İhraç Belgesi Eki ekte yer almaktadır.

KONTR: Elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlanması teknolojileriyle ilgili her türlü faaliyette bulunmak amacıyla; Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.nin %100 bağlı ortaklığı olarak 10.000.000.-Türk Lirası sermayeli şirketimiz Teknovus Şarj Teknolojileri A.Ş.  kurulmuş olup 12.12.2022 tarihinde Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil 12.02.2022 tarihli 10723 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmiştir.

YEOTK: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 12.12.2022 tarihinde aldığı karara istinaden, Makedonya'da iş geliştirme faaliyetlerinde bulunmak ve faaliyet alanımızda daha aktif şekilde yer almak için Makedonya'da %100 bağlı ortaklık şeklinde yeni bir şirket kurulmasına ve kuruluş işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir.

THYAO: Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca, imkanlar ve pazar koşullarına bağlı olarak Polonya'nın Katoviçe şehrine tarifeli sefer başlatılmasına karar verilmiştir.

GESAN: Şirketimiz, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 12/12/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'HAVALI HÜCRE KÖŞK STANDART ALIMI'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 11.000.000, -USD'dir. (Onbirmilyon, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 205.095.000, -TL)

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

SAHOL: Geri alınan paylardan 17.11.2021 – 18.04.2022 döneminde iktisap edilen Şirketimiz sermayesinin %1,9997'sini temsil eden 40.801.463 TL nominal değerli kısmı 12.12.2022 tarihinde pay başına 36,60 TL fiyatla Borsa İstanbul'da blok satış yöntemiyle kurumsal yatırımcılara Şirketimizce satılmıştır.

MPARK: Şirketimizce 12.12.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 77,70 TL – 78,70 TL (ağırlıklı ortalama 78,26 TL) fiyat aralığından toplam 8.000 TL nominal değerli MPARK payları geri alınmıştır.

SASA: 12/12/2022 - 12/12/2022 tarihinde SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 115,00 - 115,00 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 2.500.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 12/12/2022 tarihi itibariyle %62,2517 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Kaynak GCM Yatırım 

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Görsel Performans ve Dijital Yayıncılıkta Modern Altyapı Çözümleri

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

​Anamur Yasta Çağla Tanrıverdi’yi Kaybettik

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Çatı yangını korkuttu

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

British Shorthair Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Mersin Anamur Arasında 10 Günlük Hava Durumu

Silifke’de Trafik Magandasına Geçit Yok: "Gereği Yapıldı!" ​

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

NARENCİYE YÜKLÜ TIR ALEVLERE TESLİM OLDU!

Optimal Yapı ile Dış Mekanlarınızı Dönüştürün

Anamur’un Geleceği İçin Almanya’da Dev İmza: Başkan Deniz Bingen’de!

Yükleniyor

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.