-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% 0,05
-
EURO
50,74% -0,04
-
GRAM ALTIN
7135,34% 0,37
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Günlük strateji
ABD’de yarın açıklanacak kritik önemdeki TÜFE verisi öncesinde Asya hisse senedi piyasalarında alıcılı bir seyir görmekteyiz. Bu sabah Japonya’da Nikkei 225 Endeksi %0,98, Topix Endeksi %1,02 yükseldi.
Bugün Ne Bekliyoruz? ABD’de yarın açıklanacak kritik önemdeki TÜFE verisi öncesinde Asya hisse senedi piyasalarında alıcılı bir seyir görmekteyiz. Bu sabah Japonya’da Nikkei 225 Endeksi %0,98, Topix Endeksi %1,02 yükseldi. Çin ana kara endekslerinde sınırlı hareketler mevcut. Hong Kong Hang Seng Endeksi %1,27 primli seyretmektedir. Güney Kore’de işsizlik oranının aralıkta 11 ayın zirvesine yükseldiğini işaret eden veriye karşın Kospi Edeksi %0,48, Kosdaq Bileşik Endeksi %1,90 arttı. MSCI Japonya dışı Asya Endeksi bugün %0,61 yükseldi. Fed yetkilileri para politikasına ilişkin şahin açıklamalarını sürdürüyor. San Francisco ve Atlanta Fed başkanlarının faizlere ilişkin risk iştahını azaltan açıklamalarının ardından Fed Guvernörü Michelle Bowman daha fazla parasal sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bugün takvimde sınırlı bir veri akışı mevcut. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ödemeler dengesi gelişmelerini yayınlayacak. Cari İşlemler Hesabı ekimde 359mn USD açık vermişti. Ocak-ekim dönemi cari açık 38,18mlr USD oldu. Yarın yayınlanacak ABD aralık TÜFE rakamları risk piyasalarının kısa/orta vadeli yönünde etkili olabilir. Enflasyonun seyri ocak sonunda başlayacak yılın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı açısından önem teşkil etmekte. Borsa İstanbul’da BIST100 Endeksi’nde yılın ikinci işlem günü zirve görülmesinin ardından başlayan düşüş eğilimi devam etmektedir. Psikolojik önemdeki 5000 seviyesinin altında kapanış yapılmasının ardından teknik olarak bu seviyenin altında kalıcı olunması durumunda aşağı yönlü hareketin sürebileceğini düşünmekteyiz.
Piyasalarda Dün Ne Oldu? Küresel piyasalarda dün ABD hisse endekslerinde pozitif kapanışlar gerçekleşirken Avrupa hisse endekslerinde negatif bir görünüm hâkim oldu. Avrupa’da CAC 40 Endeksi %0,55 ve FTSE 100 Endeksi %0,39 düştü. DAX Endeksi ise yatay satıcılı fiyatlandı. ABD tarafında Nasdaq Bileşik Endeksi %1,01 artarak yukarı yönlü harekete öncülük etti. S&P 500 Endeksi %0,7 ve Dow Jones Endeksi %0,56 artışla takip etti. Dolar Endeksi (DXY) 103,2 puanda ve EUR/USD paritesi 1,073 seviyesinde yatay fiyatlandı. ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 8,7bp artarak %3,61’e yükseldi. Ons altın %0,27 değerlenerek yukarı yönlü hareketini korudu ve 1.878USD’ye ulaştı. Emtia grubundan Brent petrol varil başına 80USD’den işlem görmeye devam etti. Küresel ekonomik veri akışı sakin seyretti.
BIST 100 Endeksi kapanışa doğru etkili olan satışların neticesinde %3,54 düştü ve günü 4.987,99 puanda tamamladı. Böylece bu haftadaki düşüşü %6,63’e ulaşan Endeks, psikolojik destek olan 5 bin puanın altında kapanış yaptı. Kur tarafı yatay fiyatlanırken gram altın 4 TL değerlenerek 1.134 TL’ye ulaştı. TÜİK’in kasım ayına ilişkin açıkladığı verilere göre sanayi üretimi aylık %1,1 ve yıllık %1,3 daraldı. Böylece Haziran 2020’den bu yana sanayi üretiminde ilk defa yıllık bazda daralma gerçekleşti. Ayrıca kasım ayı işgücü istatistikleri açıklandı. Buna göre işsizlik oranı %10,2 seviyesinde stabil kaldı.
Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


