-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,00
-
EURO
51,29% -0,07
-
GRAM ALTIN
6650,41% 0,43
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Güneşin enerji’sinin devler ligi İSO 2.’inci 500’e damgasını vurdu
Enerji sektörü 2021'de 137 yeni sanayi kuruluşu girdiği Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine damgasını vuran sektörlerin başında geldi. Türkiye yenilenebilir enerji sektörünün AR-GE, teknoloji yatırımı ve ihracattaki
Yenilenebilir enerji sektörü içerisinde büyüme ivmesiyle ilk sıralarda yer alan ELİN Enerji, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında da 432.’inci sırada yer alarak başarısını taçlandırdı. Enerji sektörü 2021'de 137 yeni sanayi kuruluşu girdiği Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine damgasını vuran sektörlerin başında geldi. Türkiye yenilenebilir enerji sektörünün AR-GE, teknoloji yatırımı ve ihracattaki başarısı ile geldiği noktada Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasına girdiğini İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi de gösterdi.
“9 ayda 3'üncü kez kapasite artışına gidildi”
ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, “ELİN Enerji’nin sonsuza dek Kurucu Başkanı olan babam Savaş Elgin Yalı’nın bizlere öğütlediği gibi “Her fabrika bir Kale’dir” sözünün bilinciyle 2017 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiş olduğu 85 bin m2 alan ve son teknolojiye sahip fabrikamızda Güneş Enerjisi’nden elektrik üretmeyi sağlayan son teknoloji “Fotovoltaik Modül” imalatını yapmaktayız. Fotovoltaik panel üretiminde ihracat ve iç pazar talepleri ile birlikte ELİN Enerji olarak 2022 sonunda yıllık 2,5 gigavat üretim kapasitesine ulaşmak için üretim hattı alım sözleşmesi imzaladık. Yurtiçi ve yurtdışı güneş paneli talebini karşılamak için son 9 ayda 3'üncü kez kapasite artışına gittik. Bu ivmelenen üretim başarımız sonucunda Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alma gururu ile enerjimiz daha da yükseldi. Türkiye sanayisi devler liginde artık yenilenebilir enerji sektörü de var. ELİN Enerji olarak ileri teknolojiye sahip fabrikamızdaki üretimimizle yıllık en az 750 milyon dolarlık ithalatı engellemekteyiz. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz kapasite genişletme yatırımımız ile yenilenebilir enerji teknolojileri ürünü olan fotovoltaik panel üretiminde Avrupa’nın en büyüğü konumuna yükseliyoruz. Türkiye’de ileri teknoloji üretim bantlarında özellikle ihracatta Amerika pazarına yönelik ileri teknoloji fotovoltaik modülleri Ankara’da üretiyoruz. Yol gösterici ve ilham verici olarak başkentimizin, Ankara şehrimizin sanayicileri olarak da ülkemiz sanayisinin, ticaretinin ve ihracatının da lokomotifi olmaya devam etme hedefiyle 2022 yılını ciro hedeflerimizin üstünde kapatacağımızı da belirtmek isteriz. Enerji sektörü firmaları olarak gelecek yıl ilk 500’de yer alma hedefiyle ilerlemekteyiz” dedi.
İleri enerji teknolojileri ile bir “Enerji Blokzinciri”i kuruyoruz!
ELİN Enerji olarak 2023 yılında güneş paneli “Hücre” fabrikası kuracaklarının da müjdesini veren Arda Yalı, “ELİN Enerji’nin her bir çalışanına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarımızı daha da üst noktalara taşıma hedefi ile yılmadan, yorulmadan çalışmaktayız. Sektörümüzün sinerjisi ile birlikte tüm dünyanın enerjisini en yüksek oranda yenilenebilir kaynaklardan sağlamasını hedefleyerek, bu bilinçle bir “Enerji Blockchain-Enerji Blokzinciri” kuruyoruz. Geleceğimizde bir sinerji olarak gerek enerji depolama sektörü gerekse güneş enerjisinin fotovoltaik paneller ile tüm teknolojik cihazlarda kullanımı, elektrikli araçların güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile şarj edilmesi yani e-mobilite alanında ilgili tüm sanayicilerimiz ile hedef odaklı çalışmalar ve projeleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde özellikle “yeşil dönüşüm” için enerji firmaları olarak tüm sektörlerle işbirliği yapıyoruz. Türk sanayisinin ulaştığı “Karbonsuzlaşma” bilinci ve sanayimizin “Yeşil Dönüşüm”e ve yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan “Güneş”ten elektrik üretimine olan ilgisinin de artışı ile birlikte kapasite artışımızın süreceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

