Tarih: 30.06.2024 07:59

Gülnar'da Doğa Mucizesi: İki Gökkuşağı Aynı Yerde

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/Gülnar (MHA) - Mersin’in Gülnar İlçesi Yarmasu Mahallesi, akşam saatlerinde gerçekleşen yağış sırasında eşsiz bir doğa mucizesine sahne oldu. Aniden başlayan gök gürültülü yağış, bölgedeki havayı hızla değiştirdi.
 Doğudan gelen siyah bulutlar gökyüzünü kaplarken, aynı anda batmakta olan güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte ilk gökkuşağı ceviz bahçelerinin üzerinde belirdi. Yağış devam ederken, yaklaşık bir kilometre ilerideki Yarbaşı mevkiinde ikinci bir gökkuşağı daha görüldü. Yarmasu Mahallesi sakinleri ve bölgedeki diğer insanlar bu doğa olayını hayranlıkla izlediler.
 Bu nadir doğa olayının görgü tanıklığını yapan mahalle sakinlerinden 52 yaşındaki Ahmet İpek, 52 yıllık hayatında ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiğini belirtti. Yüz domates fidesi dikerken yağmura yakalandıklarını ifade eden İpek, " Burası Gülnar’ın Yarmasu köyü. Bugün çalışıyorduk. Hava çok güzel yağdı. Çok da mucize bir olay oldu. İki gökkuşağını bir arada 52 senedir ilk defa gördüm. 52 yaşındayım, daha iki gökkuşağını bir arada görmedim." Dedi.
 Gökkuşağının oluşumu, özellikle yağışın ardından güneş ışınlarının kırılması ve yansıması sonucu meydana gelen bir optik olay olduğunu belirten uzmanlar, iki gökkuşağının aynı anda ve farklı yerlerde görülmesi oldukça nadir bir durum olduğunu belirtiyorlar. Bu eşsiz doğa olayı ise, Gülnar’ın doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne sererken, bölge halkına ise bu doğa olayını fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek kaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —