• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Güç Birliği İçin Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak hedefler için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

GÜNCEL 15.11.2022 13:05:04 756
Güç Birliği İçin Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti
Haberi Sesli Oku

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak hedefler için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da faaliyet gösteren tarımsal amaçlı kooperatifleri Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi adı altında bir araya getirerek tek bir çatı altında birleşmelerine öncülük etti.

 

Oluşturulan bu güç birliğine bağlı faaliyet gösteren tarımsal kalkınma, tarımsal üretim ve pazarlama, kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifleri gibi tarımsal faaliyet gösteren kooperatifler katılım sağlayabilecek; oluşturulan bu organizasyon ile de ürünlerini daha uygun fiyata daha geniş kitlelere ulaştırabilecek ve kazançlarını arttırmış olacaklar.

 

Kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyete başlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortakları; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Öztürk; “Büyükşehir öncülüğünde tüm Muğla’yı kapsayan bir güç birliğiyiz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güç Birliği İşletme Kooperatifi’nin Başkanı Fatih Öztürk, ziyarette bürokratik tüm işlemleri tamamladıklarını, Büyükşehir’in de desteği ile Güç Birliği’ni kurduklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi. Fatih Öztürk; “Kurucu kooperatif arkadaşlarımızla beraber çok heyecanlıyız. Aramıza yeni arkadaşlar da katılacak. Artık mal alır, fatura kesebilir durumdayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Muğla’nın tamamını kapsayacak bu kurumsal yapı sayesinde üretici kazanırken tüketici de kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşacak. Muğla’nın tümünü temsil eden güzel ve güçlü bir ekip oluşturduk. Büyükşehir Belediye’miz sayesinde uyumlu şekilde çalışıp birlikte üreteceğiz.” dedi.

 

Şaban Çetin; “Büyükşehir’in desteği ile 2015’de 2 olan serayı 2022’de 30 seraya çıkardık ve 25 Milyon çiçek ürettik”

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sayesinde 2015 yılında 2 sera ile başladıkları çiçek üretiminde şu an 30 seraya çıktıklarını söyledi ve Muğla’yı çiçeklerle donattıklarını belirtti. Şaban Çetin; “Beyobası’ndan çiçek üreticilerinin selamlarını getirdim. 2015’den bugüne 25 Milyon çiçek üretimine ulaştık  ve 25 farklı ile çiçek gönderiyoruz. Bugünlere gelmemizde Büyükşehir Belediye’mizin çok büyük katkısı var. Muğla’mızın tamamını çiçeklendirdik. Beyobası olarak şanslıyız çünkü ilk desteklenen kooperatiflerden biriyiz. Tarım emek ister, kooperatifçilik de hoşgörü ve sabır ister. Bizde bugünlere üreterek ve arkamızda Büyükşehir’in destekleri ile geldik. Bu güç birliğinin de Muğla’mıza kuvvet katacağına ve güzel hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

 

Cengiz Akdeniz; “Bu güç birliği güzel işler yapacak”

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Akdeniz’de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekler için teşekkür ederek güç birliğinin Muğla’da güzel işler yapacağına inandığını belirtti. Cengiz Akdeniz; “Muğla genelinde ve Marmaris ilçemizde tarıma verdiğiniz destek ve özellikle tıbbi aromatik bitkiler için yaptığınız hizmetler için Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyorum. Halkımıza, çocuklarımıza tıbbi bitkileri anlatabilmeli ve öğretebilmeliyiz. Çünkü Muğla tıbbi bitkiler bakımından çok zengin bir coğrafya. Türkiye’nin tıbbi bitkiler ihtiyacının yüzde 70’ini biz karşılıyoruz. Çam balından defneye, adaçayından kekiğe ve yerel bir lezzet olan Turgut yer fıstığı gibi birçok üründe bu güç birliği ile güzel işler yapacağız.” dedi.

 

Meral Samyürek; “Bu güç birliğinin kurucu ortakları arasında olmaktan gururluyuz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi kurucu ortaklarından Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortağı Meral Samyürek bu birliktelikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi ve birlikte üreterek kalkınabileceklerini belirtti.

 

Başkan Gürün; “Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün büyük bir emekle, birikimle yıllardır Muğla’da faaliyette bulunan kooperatiflerin tecrübelerini, düşüncelerini bir çatı altında birleştirmek için çabaladıklarını söyledi ve bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muğla’mızda tarımda güç birliği için yola çıktık. Kuruluşunu tamamlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi’miz Bodrum’dan Seydikemer’e tüm kooperatiflerimizi tek çatı altında toplayacak. Yıllardır büyük bir emekle Muğla’mızda faaliyette bulunan kooperatiflerimizin deneyimleri, düşünceleri bu yolda bizlere rehber olacak. Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak. Özellikle üretimde Muğla’mızın verimli topraklarında kadınlarımızın emeği ile üretiyoruz. Hep birlikte Muğla’mız için üretmeye, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Anamurun Son Kore Gazisi 97 Yaşındaki Mustafa Amca Devlet Töreni İle Toprağa Verildi

Bozyazı D-400’de Feci Kaza Bir Kişi Ağır Yaralı

Bozyazı’da Ev Yangını Korkuttu: İtfaiye Ekipleri Alevleri Kısa Sürede Kontrol Altına Aldı

Anamur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zümrüt Cömertler

ANAMUR TRAFİK, KASK UYGULAMASINDA UYUM YÜZDE 90'A ULAŞTI!

Anamur, DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin Tek Yürek Oldu

Anamur Emniyeti de4 Huzur ve Güven" Uygulamasında Seferber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına  O Anlar Damga Vurdu

Kozmik Komşumuzda Yaşanabilir Süper Dünya’ Keşfedildi

Anamur Muzu İthal Rekabete Karşı Direnişte: Üreticiden Hükümete "Sert Tedbir" Çağrısı

Borsa'da Hız Kesmeyen Yükseliş: 11116 Seviyesi Aşıldı, Altın Piyasasında Denge Arayışı

Dolar/TL’de Küçük Soluklanma: 42.42 Seviyesinde Denge Arayışı ve Piyasaların Yeni Normali

Anamur'da Zehir Tacirlerine ve Fuhuş Şebekesine Büyük Darbe! Çok Sayıda Gözaltı ve Tutuklama

Mesane Tümörü Ameliyatı ve Mesane Kanseri Tedavisi: Süreç, İyileşme ve Kapalı Cerrahi Yöntemler

Vergide Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

Mecliste 13 Mükellefin Taşınmazı İçin Belediye’ye Devir Görüşülecek Yoğun Gündem Yarın

Kodsuz Yapay Zeka Ajanı Geliştirme

Konuçlanacak Yerde Anamur Varmı?

BIST 100 endeksi, dünya ortamına göre temkinli

Bozyazıyı Hortum Vurdu

ADRB’den Köylere Vefa ve Rehberlik Hizmeti

YEREL FOTOĞRAFÇILARIN GÜN BATIMI BULUŞMASI SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRECEK

ANAMUR–BOZYAZI HAFTA SONU HATTINDA TRAFİ K CANLANDI

ANAMUR SAHİL BANDINDA YENİLENME PROJESİ TAMAMLANIYOR

ANAMUR’DA NARENCİYEDE SON HASAT HEYECANI BAŞLADI

TOROSLARDAN İNEN SERİN RÜZGÂR ANAMUR’A CANLILIK GETİRDİ

Kozak: ‘ İthalata Giren Büyük Marketler Yerli Muza Büyük Darbe Vuruyor'

Ekonomi De Temkinli Ve Çok Katmanlı Bir Hareketlilik Hissi Var

Dereköyü, Koca Çınarlarından Birini Daha Kaybetti

Kartvizit Baskı Nedir? İş Dünyasında İlk İzlenimi Güçlendiren Profesyonel Rehber

Yükleniyor

Anamurun Son Kore Gazisi 97 Yaşındaki Mustafa Amca Devlet Töreni İle Toprağa Verildi

Bozyazı’da Ev Yangını Korkuttu: İtfaiye Ekipleri Alevleri Kısa Sürede Kontrol Altına Aldı

Anamur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zümrüt Cömertler

ANAMUR TRAFİK, KASK UYGULAMASINDA UYUM YÜZDE 90'A ULAŞTI!

Anamur Emniyeti de4 Huzur ve Güven" Uygulamasında Seferber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına  O Anlar Damga Vurdu

Anamur Muzu İthal Rekabete Karşı Direnişte: Üreticiden Hükümete "Sert Tedbir" Çağrısı

Mecliste 13 Mükellefin Taşınmazı İçin Belediye’ye Devir Görüşülecek Yoğun Gündem Yarın

Konuçlanacak Yerde Anamur Varmı?

Bozyazıyı Hortum Vurdu

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.