-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,86% 0,07
-
GRAM ALTIN
7111,36% 0,04
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Göç Temalı Ulusal Resim Sergisi açıldı!
Lüleburgaz Belediyesi’nin Göç Yılı kapsamında düzenlediği Göç Temalı Ulusal Resim Yarışması Sergisi Trakya’nın en modern sergi salonu LYSA sergi salonunda kapılarını sanatseverlere açtı. Sanatseverler tarafından büyük ilgi göre
Lüleburgaz Belediyesi’nin Göç Yılı kapsamında düzenlediği Göç Temalı Ulusal Resim Yarışması Sergisi Trakya’nın en modern sergi salonu LYSA sergi salonunda kapılarını sanatseverlere açtı. Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören sergi 8 Ocak’a kadar ziyarete açık kalacak.
Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 Göç Yılı çerçevesinde düzenlediği ve seçici kurul tarafından büyük bir titizlikle değerlendirmeleri yapılan Göç Temalı Ulusal Resim Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 22 adet eserin yer aldığı Resim Sergisi LYSA’da düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Lüleburgaz Belediyesi Başkanvekili Kemal Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, jüri üyeleri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
“Sanat insanın toplumsal varlığın parçasıdır”
Açılışta konuşma yapan Lüleburgaz Belediyesi Başkanvekili Kemal Pektaş, “Sanat hem insanın yaratıcı yönünü biçimlendirir hem de onun toplumsal varlığının bir parçasını oluşturur. Göç Temalı Resim Yarışmamızda dereceye giren sanatçılarımızı ve sanat çalışmalarını değerlendiren jüri üyelerimizi kutluyorum” dedi. Açılışın sunuculuğunu üstlenen Lüleburgaz Belediyesi Rekreasyon Uzmanı İsmet Altay Süpürgeci de LYSA’nın sanat merkezi konumuna dikkat çekerek, “Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi hem bulunduğu konum itibariyle hem de içindeki sinema, heykel, resim, müzik atölyeleri gibi atölyeleriyle sürekli sanat üreten eşsiz bir merkezdir” diye konuştu.
“Jüri olarak seçmekte zorlandık”
Jüri üyelerinden Erol Çopur ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen eserlerin birbirinden güzel olduğunu ve jürinin değerlendirme aşamasında zorlandığını belirtti. Çopur, “Göç Temalı Ulusal Resim Sergisi nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinden çok güzel çok değerli eserler geldi. Jürinin seçmekte zorlandığını düşünüyorum. Sergi buradaki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine, Lüleburgazlı sanatseverlere iyi bir seyirlik oluşturacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Eserlerini yorumladılar
Öte yandan ikincilik ve üçüncülük derecesini elde eden eserlerin sahipleri Uğur Akın ile Selin Zehra Eker de açılışta yer alarak eserleri hakkında yorumlama yaptı. Akın, “Eserim 2 haftamı aldı. Boyamaktan daha çok düşünce kısmı süremi aldı. Bu resimde karanlık bir dönemden aydınlık bir döneme gidişi temsil ettirmeye çalıştım” dedi. Selin Zehra Eker de, “Eserimde doğu ve batının arasındaki çatışmayı ve şu anda maalesef ülkemizdeki beyin göçünü, çoğu gencin gitmek istedikleri ülkelerin bayraklarını çizdim. Bu konuyu temel olarak çizdim resmime” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


