-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Gençlerin Bir Derdi Var
Sivas Belediyesi gençlere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. “Gençlerin Bir Derdi Var” isimli çalışmayla yazar ve televizyon programcısı Fatih Duman, kentteki lise öğrencileri ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.
Sivas Belediyesi gençlere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. “Gençlerin Bir Derdi Var” isimli çalışmayla yazar ve televizyon programcısı Fatih Duman, kentteki lise öğrencileri ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.
Sivas Belediyesi öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜGVA ve Eğitimde Diriliş Derneği'nin destekleri ile “Gençlerin Bir Derdi Var' projesi hayata geçirildi. Tarihten günümüze kadar başarıya ulaşmış milli ve manevi önderlerin örnek kişilikleri ve öğrencilerin ufkunu açan başarı öykülerinin ele alındığı söyleşilerde, yazar Duman tarafından gençlerin neyi amaçlaması gerektiği ve nasıl başarıya ulaşacakları anlatıldı.
Proje kapsamında Yazar Fatih Duman; Prof. Dr. Necati Erşan Sosyal Bilimler Lisesi, Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bilişim Lisesi, Sivas Lisesi ve İhramcızade İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Prof. Dr. Necat Erşan Anadolu Lisesi'nde öğrencilere hitap eden Eğitimde Diriliş Derneği Başkanı Fahrettin Yılmaz, “Gençlerin bir derdi var projesine vermiş oldukları destekten dolayı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek'e, Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin'e teşekkür ediyorum. Projemizin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.
TÜGVA İl Temsilcisi Burhan Yılmazer ise “Gençlere yönelik projeleri önemsiyoruz. Bu konuda Sivas Belediyemiz öncü, bu vesile ile projeyi hayata geçiren Başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.
İl Mili Eğitim Şube Müdürü Mehmet Başçıl, “Her zaman eğitimin ve eğitimcinin yanındayım hatta emrindeyim diyen değerli Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'e yine bu projelerde olabildiğince destek ve katkı sağlamaya çalışan İl Milli Eğitim Müdürümüz, Eğitimde Diriliş Derneği ve TÜGVA ile değerleri yazarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“Dünya üzerinde yaşayan her insanın bir derdi vardır” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ise “Bu dertleri aşmak için çalışma yaparız ve başarılı olduğumuz anda bu dertlerden arınırız. Gençlere yönelik gerçekleştirdiğimiz bu projede de ‘Gençlerin Bir Derdi Var’ dedik ancak asıl amacımız tarihten bugüne kadar bir şeyi dert ederek başarıya ulaşmış olan insanları gençlerimize anlatmak, onların ufkunu açmak ve yılmadan hedeflerine yürümelerini sağlamak. Bu doğrultuda ilk olarak 35 yaşında 26 kitap yazmış olan Fatih Duman neyi dert edinmiş, neyi anlatmış, neden anlatmış bunu dinleyin istiyoruz. Proje kapsamında başarıya ulaşmış, alanında uzman isimleri gençlerimizle bir araya getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Öğrencilerle bir araya gelen Yazar Fatih Duman da başarmak için öncelikle insanın kendine bir gayeyi dert edinmesi gerektiğini ifade ederek 15, 16 yaşındaki çocukların her şeyi başarabileceğinin altını çizdi. Konuşmasında Duman, 'Kim size bir şeyi başaramazsınız, siz daha çocuksunuz derse her şeyi başarabileceğinizi unutmayın. 15 yaşında Çanakkale'ye giden çocuklar tarihin akışını değiştirdi. Sizler de bunu başarabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

