-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,03
-
EURO
51,27% -0,01
-
GRAM ALTIN
6266,11% -2,44
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Geleneğin İzleri Karma Sergisi Sanatseverleri Bekliyor
Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi Sergi Salonu’ndaki ‘Geleneğin İzleri Karma Sergisi’nin açılışı Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Alt
Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi Sergi Salonu’ndaki ‘Geleneğin İzleri Karma Sergisi’nin açılışı Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılışta yaptığı konuşmada, Türk kültürünü ve Anadolu’ya özgü gelenekleri geleceğe taşımanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Anadolu’muza özgü; köklerimizi, tarihimizi ve kimliğimizi anlatan nadide eserlerin ve gizemli motiflerin yer aldığı sergimiz 17-28 Kasım tarihleri arasında Keçiören Sanat Galerimizde tüm sanatseverlerimizin ziyaretine açık olacak. Emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Atatürk, ‘Her şey olursunuz ama sanatkâr olamazsınız’ diyor. Sanata ve sanatçıya karşı ayrı bir saygısı var. Hem sanatımızı hem zanaatımızı yaşatmalıyız. Bu sergiler bizleri anlatıyor, geçmişimizi anlatıyor, köklerimizi anlatıyor, tarihimizi anlatıyor, kimliğimizi anlatıyor, benliğimizi anlatıyor, nezaketimizi anlatıyor, zarafetimizi anlatıyor.” Dedi.
Günümüzde kullanılan ürünlerin doğallığını yitirmiş olması nedeniyle toplum sağlığının olumsuz etkilendiğini de dile getiren Altınok konuşması şöyle sürdürdü:
“Her şey maalesef naylonlaşıyor, kimyasallaşıyor. Evdeki koltuklar, giysilerimiz, halılarımız tamamen petrokimyaya dayalı ürünler. Eskiden yün vardı, şimdi polyester var. Birçok hastalığın sebebi, yediklerimiz ve içtiklerimiz kadar giydiklerimizle de alakalıdır. Bunun etkisini de şöyle görüyoruz. Türkiye'nin ilaç giderleri 12 yıl önce 5 milyardı. Şu anda 120 milyar TL. Hastaneye gidenlerin sayısı 10 yılda 7 misli arttı. Ancak Türkiye'nin nüfusu 10 kat artmadı. Yani topraklarımız, suyumuz havamız kirlendi. Eskiden köylerimiz cıvıl cıvıl, rengârenkti. Şimdi öyle değil.”
Sergide yer alan Ankara’ya özgü el sanatları ve tasarımların sanatseverler tarafından muhakkak görülmesi getirdiğini de dile getiren Altınok, “Bugün burada Ankara kültürünü yaşatan eserleri de sergiliyoruz. Atatürk Ankara'yı öyle bilindiği gibi coğrafi ve stratejik konumu için Başkent yapmamıştır. Atatürk, ‘Ben Ankara'yı tarihi, kültürü ve engin medeniyetinden dolayı başkent ilan ettim’ diyor. Ankara bizim medeniyetimizde önemli bir şehirdir. Bu eserler bizim yüksek sanat ve kültürümüzü anlatıyor. Emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


