• BIST 100

    9580,43%-0,34
  • DOLAR

    38,01% 0,12
  • EURO

    41,09% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3760,99% 0,82
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

GELECEĞİNİ KURAN GENÇ KADINLAR PROJESİ HİBE PROGRAMI’NA İSTİHDAM ODAKLI YEDİ PROJE SEÇİLDİ

Sabancı Vakfı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hayata geçirdi.

GÜNCEL 27.09.2023 12:18:22 1192
GELECEĞİNİ KURAN GENÇ KADINLAR PROJESİ HİBE PROGRAMI’NA  İSTİHDAM ODAKLI YEDİ PROJE SEÇİLDİ

Sabancı Vakfı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hayata geçirdiği Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında desteklenecek projeler açıklandı. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET), 18-29 yaş arasındaki genç kadınların güçlenmelerini, toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen program ile 7 projenin desteklenmesine karar verildi. Aralarında depremden etkilenen illerin de yer aldığı 20 ilde uygulanacak 7 projeye toplam 6 milyon 400 bin TL hibe desteği verilecek. 

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların güçlenmesi, eğitime ve istihdama katılımlarının desteklenmesi amacıyla Sabancı Vakfı tarafından hayata geçirilen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 7 proje açıklandı. 

 

Programa, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların mesleki becerilerinin geliştirilmesine yönelik proje fikirlerinden oluşan 200’e yakın başvuru geldi. Değerlendirme sürecinin sonunda, aralarında depremden etkilenen illerin de yer aldığı 20 ilden toplam 7 projeye hibe desteği verilmesine karar verildi. Bu kapsamda, 7 projeye toplamda 6 milyon 400 bin TL hibe desteği verilecek. 

 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı’na, depremden etkilenen iller başta olmak üzere, yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “50 yıla yaklaşan geçmişimizde tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum idealiyle durmaksızın çalışıyoruz. Bu amaç uğruna, Türkiye’de ve dünyada büyük bir soruna işaret eden ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınlar için Şubat 2022’de harekete geçtik. Ülkemizde, 18-29 yaş arasındaki 3,5 milyon genç kadının problemini gündeme taşımak, onların toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak için bir buçuk yıldır aktif olarak çalışıyoruz. Genç kadınların kendilerine en yakın iş, staj ve eğitim fırsatlarına ulaşabilmelerini sağlayacak Fırsatlar Haritası’nı kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla onların hizmetine açtık. Pek çok konuda gerçekleştirdiğimiz kişisel gelişim ve mesleki beceri eğitimleriyle donanımlı bir şekilde iş hayatına giriş yapmaları için destek verdik, hala da bu desteğimizi sürdürüyoruz. Projemizin en kıymetli faaliyetlerinden biri olan mentorluk programı ile kariyerinde ilerlemiş 500 mentor ile NEET kadınların görüşebilecekleri bir platform sağladık. Ne mutlu ki bu görüşmeler sonucunda çok değerli geri dönüşler, işe giriş haberleri aldık. Şimdi de projemizin etkisini daha büyük alana yayacak Hibe Programı’na başlıyoruz. Vakfımız çatısı altında 17 yıldır kesintisiz olarak devam eden Hibe Programı’ndaki tecrübemizi şimdi de NEET kadınların destekleneceği projelere aktaracağız. Afet bölgesi başta olmak üzere projemizin pilot illerinin de yer aldığı toplam 7 projeye hibe desteği sağlayacağız. Bu projelerin en önemli ve ortak özelliği sonunda istihdam hedefinin olması. Böylesine kıymetli projelere yol arkadaşlığı yapacağımız ve sonucunda NEET kadınların işe yerleştiklerini göreceğimiz için çok heyecanlıyız. Projenin başlangıcından bu yana iş birliği içerisinde olduğumuz, NEET kadınlara destek veren, çalışmalar gerçekleştiren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Programı’nda hibe desteği almaya hak kazanan projeler:

 

  • Başkent Sanayicileri Derneği’nin Sanayide NEET Kadınlar projesi ile NEET kadınlara imalat sanayi, endüstriyel otomasyon, CNC ve kaynak teknolojileri alanında eğitimler verilerek istihdam edilmeleri amaçlanıyor. Ankara’da uygulanacak projede aynı zamanda organize sanayi bölgesinde eşitlik ilkesinin yaygınlaştırılması ve iş yerlerinin kadın istihdamı için iyileştirilmesi amacıyla firmalara yönelik fırsat eşitliği eğitimleri verilecek. 

 

  • Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın NEET Kadınların İş Gücü Piyasasında Dayanıklılığının Geliştirilmesi projesi ile NEET kadınların istihdama katılmalarını kolaylaştırmak için iş gücü ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler yoluyla güçlendirilmeleri ve genç kadınların istihdamını sağlayacak firmalarla iş birlikleri kurulması amaçlanıyor.

 

  • İzmir Ticaret Borsası Eğitim Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV)’nın Denizin Üreten Kadınları projesi ile İzmir’de yaşayan NEET kadınların mesleki eğitimler yoluyla, su ürünlerini işleyen ve satan işletmelerde ve balık ağı üretim merkezlerinde istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

 

  • Kodluyoruz Derneği'nin Yazılımla Güçlenen Kadınlar projesi, NEET kadınların yazılım ve sosyal beceri eğitimleri ile güçlenmesini, kurulacak iş birlikleri yoluyla bilişim ve teknoloji sektörlerinde istihdam edilmelerini hedefliyor. Adana’da Seyhan Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilecek projeye katılacak genç kadınlar, eğitimler kapsamında kentin sorunlarına yönelik teknolojik çözümler de geliştirecek. 

 

  • Osmaniye Belediyesi'nin Afet Kadınlarının Yeşeren Umutları projesi, depremden etkilenen NEET kadınların, Osmaniye’de kurulacak Gastronomi Merkezi’nde mesleki eğitimler yoluyla istihdama katılımlarını sağlamayı amaçlıyor. Proje; Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle hayata geçirilecek.

 

  • SistersLab Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği'nin Kadın Yazılımcıların Mentorluk ve Eğitimler Aracılığı ile Güçlendirilmesi projesi, mühendislik bölümlerinden mezun olan NEET kadınların teknik ve destekleyici eğitimlerle DevOps, Siber Güvenlik, Oyun Geliştirme ve UI/UX Tasarımı alanlarında düzenleyeceği akademiler ile yetkinliklerinin artırılmasını sağlayarak iş gücüne katılmalarını amaçlıyor.

 

  • Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği'nin İnsan Kaynakları Alanında NEET Kadınlar projesi, Adana’da yaşayan NEET kadınların yenilikçi eğitimler ve mentorluk programları yoluyla desteklenmesi ve iş imkânlarının geliştirilmesi ile insan kaynakları alanında istihdam edilmelerini amaçlıyor.
    MHA

Anamur Ekspres Gazetesi Ramazan Bayramı Mesajları

Kaymakam Bilal Bozdemir’in Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Deniz’den Ramazan Bayramı Mesajı

Ak Parti İlçe Başkanı BulutBayram Mesajında Birlik ve Beraberlik Vurgusu Yaptı

ANTSO  Başkanı Tuna’dan, Ramazan  Bayramı Mesajı

Orman Ekosistemi Sergisi Anamur’da Büyük İlgi Gördü

Kızılay Anamur’dan İhtiyaç Sahiplerine İftar Sofrası

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Başkan Deniz’den Özel Gereksinimli Gençlere İftar Yemeği

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Mersin Barosundan Özel Gereksinimli Öğrenci İstismarın Davasını Takip Etti

Yapay Zeka teknolojileri bir miladmı?

ÇOCUKLAR NEDEN YALAN SÖYLER ?

2025'te Takip Edilmesi Gereken 9 Kripto Para

CHP'den Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü

Trump ve Erdoğan'ın Telefon Görüşmesi: İkili İlişkilerde Dönüm Noktası​

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı​

New Regulations on Mobile Phone Use in Schools in Hesse, Germany

Almanya'nın Hessen Eyaletinde Okullarda Cep Telefonu Kullanımına Yeni Düzenleme

EU Unveils New Strategy to Enhance Defense Capabilities by 2030​

France Distributes Survival Guide to Prepare Citizens for Potential Emergencies

Germany Seizes Russian 'Shadow Fleet' Oil Tanker Adrift in Baltic Sea

World Meteorological Day 2025: Closing the Early Warning Gap Together​

Minik Yüreklerden Şehitlerimiz İçin Anlamlı Program

Jandarmadan Anamur'da Uyuşturucu Operasyonu

Dünya Ormancılık Günü'nde Anamur Dragon Çayı'nda Fidan Dikimi

22 Yıllık Hapisliği Bulunan Firari, Jandarmanın Kepçeli Operasyonu İle Yakalandı

Jandarmadan Özel Gereksinimli Öğrencilere Unutulmaz Tanıtım Etkinliği

Jandarma, Gülnar’da Hayvan Hırsızını Kıskıvrak Yakaladı

Anamur Halk Kütüphanesinden Şiir Gibi Şiir Günleri

Yükleniyor

Orman Ekosistemi Sergisi Anamur’da Büyük İlgi Gördü

Başkan Deniz’den Özel Gereksinimli Gençlere İftar Yemeği

Mersin Barosundan Özel Gereksinimli Öğrenci İstismarın Davasını Takip Etti

CHP'den Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü

Trump ve Erdoğan'ın Telefon Görüşmesi: İkili İlişkilerde Dönüm Noktası​

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı​

Almanya'nın Hessen Eyaletinde Okullarda Cep Telefonu Kullanımına Yeni Düzenleme

World Meteorological Day 2025: Closing the Early Warning Gap Together​

Minik Yüreklerden Şehitlerimiz İçin Anlamlı Program

Jandarmadan Anamur'da Uyuşturucu Operasyonu

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
10.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
11.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
12.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
17.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35