Tarih: 09.05.2024 14:46

Gazipaşa da Lastiği Patlayan Uçaktaki 190 Kişi Tahliye Edildi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Antalya Havalimanı'nda Corendon Airlines'a ait Köln-Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren uçağın iniş sırasında ön tekeri patladı. Uçaktaki 190 kişi tahliye edildi. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, B738 tipi uçağın piste inişinin ardından lastiğinin patladığını ve pistte kalan uçaktaki 190 kişinin tahliye edildiğini duyurdu. 
Olayın saat 11.00 civarında gerçekleştiği belirtildi. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, yolcuların pasaport kontrollerinin ardından havalimanından çıkışlarının gerçekleştirildiğini ve uçağın pistte bulunmasından dolayı hava trafiğinin geçici olarak kapatıldığını söyledi. Uçağın pistten çekilmesi çalışmalarının saat 22.00'ye kadar süreceği ifade edildi. 
Altun, uçağın pistte hiçbir sıkıntı olmadığını ve pistin tahribat görmediğini belirterek, uçakta sadece jant ve lastikte tahribat olduğunu aktardı. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu olmadığını ve acil müdahale gerektirecek bir durumun yaşanmadığını vurguladı.
Konu ile ilgili sosyal hesabundan bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; "Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi uçağın burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastiği patlamış ve ön dikmesi zarar almıştır. Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettabatta herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. 
Ekiplerimizin yaptıkları ilk değerlendirmelere göre pistimizde hasar oluşmamıştır. Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza divert ettirilecektir. 
Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmıştır. Teknik süreç sonunda uçağın pistten çekilmesi işlemi gerçekleştirilecektir. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. 
 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —