9448,9%3,36
39,62% 0,08
46,04% 0,16
4246,50% 0,39
6791,55% 0,00
Gaziantep Şehitkamil’de 58 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurulacak. İhale imzalandı, proje temiz enerji ve sürdürülebilirlik hedefi taşıyor. Gaziantep, sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusunda dev bir adım atıyor. Şehitkamil ilçesinde kurulması planlanan 58 megavat (MW) kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) için ihale süreci tamamlandı ve imzalar atıldı. Bu büyük yatırım, hem bölgenin enerji ihtiyacını karşılamayı hem de çevre dostu üretimi artırmayı hedefliyor.
İhalenin ardından açıklama yapan yetkililer, projenin Gaziantep’in iklim ve coğrafi avantajlarını değerlendireceğini ve Türkiye’nin temiz enerji üretim kapasitesine ciddi katkı sunacağını vurguladı. 58 MW’lık kurulu güç, yaklaşık 100 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak seviyede enerji üretecek.
Şehitkamil Belediye Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, projeyle ilgili olarak çevresel sürdürülebilirlik vurgusu yaptı. Aynı zamanda projenin yerel istihdamı da artıracağı, santral kurulumu ve işletmesinde birçok teknik personelin görev alacağı bildirildi.
Güneş enerjisine yönelik yatırımlar, Türkiye'nin 2053 net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynarken, Gaziantep gibi sanayi odaklı şehirlerin bu dönüşümde öncü rol üstlenmesi dikkat çekiyor. GES projesi, aynı zamanda yerel ekonomiye uzun vadeli katkı sunacak.
Yapımına 2025 yılı içinde başlanması beklenen santralin, en geç 2026 ortasında devreye alınması planlanıyor. Proje tamamlandığında, karbon salımının yıllık yaklaşık 40 bin ton azalacağı öngörülüyor.
Bu devasa yatırım, Gaziantep’in geleceğine ışık tutarken, yenilenebilir enerji alanında bölgesel bir dönüşümün de habercisi oluyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.