-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,81% -0,03
-
GRAM ALTIN
7116,31% 0,11
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Gaziantep'te Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi hizmete açıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelvadi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla hizmete açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelvadi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla hizmete açıldı.
Gaziantep’te 426 derslikte 400 branşta 383 bin kişiye eğitim veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezleri’nin (GASMEK) yeni hizmet binası Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti.
Açılışa; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, ilçe belediye başkanları, il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada yapılan hizmeti öven Bakan Bozdağ, “Fatma Şahin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi belediye başkanları arasındadır.” ifadesinde bulundu.
Tesis toplam 810 kişiye eğitim verecek
GASMEK’in 34’üncü tesisi, meslek eğitim kursları grubunda 20 farklı branşta 520 kişiye, eğitim destek kurslarında 290 öğrenci olmak üzere 810 kişiye hizmet verecek. 50 kişi kapasiteli kütüphane, 120 kişi kapasiteli konferans salonu olan tesis içinde 1 tekstil atölyesi barındırıyor.
Bölgenin taziye evi ve anaokulu ihtiyacını karşılayacak
Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda toplamda 200 kişi kapasiteli kadın ve erkek taziye evi olacak tesis, ayrıca kursiyerlerin çocukları ve mahalleliye hizmet verecek 6 yaş grubu çocuklara yönelik 160 öğrenci kapasiteli 4 sınıf ve 1 yemek salonundan oluşan mahalle kreşini (anaokul) içinde barındırıyor.
“Güzel işler, dayanışma içerisine yapıldığında kısa sürede hedefe ulaşır”
Bakan Bozdağ, tesisin Gaziantep ve Güzelvadi’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Güzel işler birlikte dayanışma içerisine yapıldığında kısa sürede hedefe ulaşır ve beklenen faydayı azami sürede hayata geçirir. Eğitim her işin başı. Eğitim ne kadar iyi olursa yetiştirdiğimiz insanlar daha iyi olur. Bilgiye hükmetme ve bilgiden teknoloji üretme gücü ve kudretine sahip oluruz.” diye konuştu.
“Fatma Başkan gibi başkan olan yerlerde defter ve çanta derdi de artık yok”
Gaziantep ve Türkiye’de son 20 senede eğitimde gerçekleşen ilerlemelerden bahseden Bakan Bozdağ, “Bu eğitim merkezlerinin, bilim yuvalarının çoğaltılması konusunda Türkiye’nin gayret gösterdiğin somut göstergesidir. Hamdolsun şimdi kitap, yardımcı ders kitabı derdi yok, Fatma Başkan gibi başkan olan yerlerde defter ve çanta derdi de yok. Bu vatandaşa dolaylı bir para desteğidir aynı zamanda.” ifadelerini kullandı.
“Güzelvadi’nin gençleri kazanana kadar, model olana kadar vazgeçmek yok”
Başkan Şahin, Gaziantep’in Cumhuriyetin 100’üncü yılına en hazır şehir olduğunu ifade ederek, “Burada taziye evine kadar her şey var. Buradaki her bir çocuğu Aziz Sancar gibi başarılı olması için hazırız. Sancar Hoca azimle başarıyı yakaladı. Adını bilerek bu tesise koyduk. Buradaki her bir çocuk Aziz Sancar olabilir. Güzelvadi’nin gençleri kazanana kadar, model olana kadar vazgeçmek yok.” dedi.
“Büyükşehir ve ilçe belediyeler, kadınlara çocuklara direkt hizmet eden çalışmalar yapıyor”
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in Türkiye gibi hızlı büyüyen bir şehir olduğunu aktararak, “Bu büyümenin getirdiği bazı olumsuzluklarda ortaya çıkıyor. Çarpık kentleşme bunlardan birisi. Gaziantep bunları ortadan kaldırmak için belediyelerimizin yaptığı çalışmaları görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kadınlara çocuklara direkt hizmet ederek onlara dokunan çalışmalar yapıyor. Gençlere, kadınlara, çocuklara hizmet eden bu yapılarla insanlarımız bu fırsatları değerlendirecek her biri yeni Aziz Sancar hocamız olacak.” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı. Açılış sonrası protokol tesisi ziyaret etti.
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


