• BIST 100

    11081,56%1,01
  • DOLAR

    42,12% 0,07
  • EURO

    48,68% 0,60
  • GRAM ALTIN

    5427,91% 0,68
  • Ç. ALTIN

    8940,85% 1,00

Gastromasa Konferansı’nda Dünyaca Ünlü Yıldızlar Geçidi

Dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk 3 sırada yer alan ve her yıl gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

GÜNCEL 22.11.2022 16:16:45 1330
Gastromasa Konferansı’nda Dünyaca Ünlü Yıldızlar Geçidi
Haberi Sesli Oku

Dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk 3 sırada yer alan ve her yıl gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bu sene “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde şekillenen konferans; gastronomi dünyasının ünlü isimlerini ve dünyaca ünlü şefleri ağırladı. 14 bin gastronomi tutkununun ilgiyle takip ettiği konferans, yeni bir rekora daha imza attı.  

 Resmi Sponsorların T.C. Kültür ve Turizm  Bakanlığı ve Go Türkiye (TGA) olduğu etkinlikte, Ana Sponsor Metro Türkiye, Resmi Ulaşım Sponsoru Turkish Airlines ve Resmi Araç Sponsoru Wolkswagen ile Resmi Konaklama Sponsoru Accor, Profesyonel Mutfak Sponsoru Öztiryakiler, konuk ülke İtalya ve konuk şehir Bursa destekçilerden bazılardıydı.

 

Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomisinin en önemli kongrelerinden olan VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl yeni konseptleriyle “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde gastronomi sektörünü yönlendirmeye devam etti. VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda Gastromasa; Gastromasa Pastry, Gastromasa Bar, Gastromasa Hospitality konseptleri ile sektöre yön veren dünyaca ünlü gastronomi profesyonelleri aynı çatı altında toplandı. 

 

15. yılını geride bırakan Sözen Organizasyon imzasını taşıyan konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sözen Group CEO’su ve Gastromasa Yaratıcısı Gökmen Sözen; “Ne büyük gurur ki; dünyanın en büyük üç gastronomi konferansından birisi Türkiye'de yapılıyor. Bu yıl, dünyaca ünlü 40 şefi ve pastry şefi, 7 sommelier ve miksolojisti, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik konusunda Türkiye’nin en önemli profesyonel konuşmacıları, yatırımcıları, şefleri, ve fikir önderlerini ağırladık. Gastromasa ekibi olarak, her yıl dünyanın birçok kıtasına gidiyor, dünyanın en önemli şeflerini ve profesyonellerini takip ediyoruz. Bu alanda özel birçok konuğumuzla daha iyi bir dünya için “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasına odaklandık.  Biz iyi bir gelecek istiyoruz. Çünkü gelecekten ödünç alıyoruz ve geleceği yok ediyoruz. Bu nedenle bu yıl sadece şefleri ve restoranları değil; markaları da bu hareketin bir parçası olmaya davet ettik. Tüm sponsorlarımıza ve bu alanda çalışma yapan markalara gastronomi dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“Hedefimiz Londra’da Gastromasa Gastronomi Konferansı’na imza atmak”

Konuşmasında Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın global hedeflerinden söz eden Gökmen Sözen; “2 sene önce Londra’da ‘Sözen Global’ isimli şirketimizi açtık. Amacımız Gastromasa’yı global bir marka özelliğimizi geliştirerek yurtdışına taşımak ve Gastromasa’yı Londra gibi başka şehirlerde düzenlemek” dedi.

 

Dünyanın en önemli yıldız şefleri ve pasta şefleri İstanbul’daydı!

VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda ‘sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapan ve alanlarında etkili’ yıldız şefler ve pasta şefleri, gastronomi tutkunlarıyla bir araya geldi. Joan Roca, Elena Arzak, Rasmus Munk, Alex Atala, Dan Barber, Albert Adria, Andoni Luis Aduriz, Antonio Bachour, Virgilio Martinez, Ana Ros, Andrea Berton, Andrea Tortora, Benoit Charvet, Christian Le Squer, David Gil, Diego Guerrero, Fabrizio Nonis, Dinara Kasko, Franco Pepe, Gianluca Fusto, Hélène Pietrini, Ignacio Echapresto, Janice Wong, Jeremy Chan, Jorge Vallejo, Leonor Espinosa, Manoella Buffara, Mitsuharu Tsumura, Nadia Sammut, Nicolai Ellitsgaard, Norbert Niederkofler, Paco Torreblanca, Philippe Bernachon, Riccardo Camanini, Santiago Lastra, Selassie Atadika, Simon Rogan, Thomas Bühner ve Torres Brothers ilham veren gastronomi hikayelerini ve dünya gastronomisinin geleceğini izleyenlerle paylaştı.

 

Gastromasa Hospitality Konferansı’nda turizm ve ağırlama sektöründe etkin kişiler yer aldı

Turizm & Gastronomi sektörünün önemli yatırımcılarını ve profesyonellerini bir araya getirdiğimiz Gastromasa Hospitality Konferansı’nda; turizm, otel ve restoran yatırımcıları sürdürülebilir ağırlama sektörünün gelişimini konuştular.

 

Gastromasa Bar Konferansı’nda dünyanın önemli sommelierleri ve miksolojistleri yer aldı

Gastromasa Bar; Søren Ørbek Ledet, Carlos Echapresto, Giorgio Bargiani, Hardeep Rehal, Juli Rodrigues, Laura Hernández Espinosa, Maria Jose Huertas gibi dünyaca ünlü sommelierlere ve miksolojistlere de kapılarını açtı.



 Konferansın açılışında ve ‘’Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi?’’ oturumunda konuşan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na ilk yılından bu yana ana sponsor olarak destek veriyoruz. Aradan geçen 7 yıllık süre zarfında bu konferansın gastronomiye yön veren fikir önderlerini buluşturan en önemli etkinliklerden birine dönüşmesine destek vermiş olmak bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Bu yıl, ‘Yeni Bir Dünya için Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik’ temasıyla düzenlenen konferans, bizim sürdürülebilirlik yaklaşımımızla birebir örtüşüyor. Metro Türkiye olarak tam 32 yıldır Türkiye’de yeme içme sektörünün dönüşümüne ve gelişimine odaklanırken, aslında sektörün sürdürülebilirlik dönüşümüne de destek oluyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda rotamızı belirleyen en önemli soru: Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi? Değiştirir; çünkü gastronomi sektörü, çevresel ve ekolojik koşullar ile sanıldığından çok daha fazla bağlantıda. Hazırlanan her bir tabakta yerel ve coğrafi işaretli ürünlerin, mevsiminde taze malzemelerin kullanılması, tabaklarda doğru koşullarda avlanmış balıklara yer verilmesi, atıksız mutfak anlayışının benimsenmesi daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya katkı sağlıyor. Bizim amacımızsa başta yeme-içme sektörü olmak üzere tüm mutfaklarda ‘tabaklara’ sürdürülebilirlik eklemek. Bu amacımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Türkiye Şampiyonasına Anamur Ev Sahibi Oluyor

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Dr. Ayşe Nur Şen'in Turunç Çiçeği Kadınları Konuşuyor

Deniz'den , Kuzeyhan Dahın, 1 Dönümden 1 Dal Muz Ver, DMD hastalığı, Anamur muz kampanyası

AKOM, ‘Uzaktan İzleme Sistemi’ ile Müdahale Gücünü Artırdı

MERCEK’TE SAÇ RENKLENDİRME KURSU HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ankara Konut Piyasasında Çarpıcı Artış: Satılık Stok 90 Bini Geçti

Ünal'ın AN Kitabı Googlenin Yapay Zekasında

Anamur’un Yer Altı Sırları: Nevzat Çağlar Karstik Şekillerin İzinde

Koyu Lacivert Jean Kombinleriyle Göz Kamaştırın

Pasyone ile Sneaker Modasına Ayak Uydurun

BIST 100 Günü Düşüşle Kapattı: Piyasalarda Temkinli Bekleyiş Sürüyor

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Büyükşehir’in Çocuk Kampüsleri Cumhuriyet Coşkusunda Tek Yürek Oldu

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

Cumhuriyetimizin 102. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Neden Bazı Türk Erkekleri Eskortlara Gidiyor? İşin Aslı.

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Yükleniyor

Deniz'den , Kuzeyhan Dahın, 1 Dönümden 1 Dal Muz Ver, DMD hastalığı, Anamur muz kampanyası

AKOM, ‘Uzaktan İzleme Sistemi’ ile Müdahale Gücünü Artırdı

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.