Tarih: 09.02.2023 18:47

Galatasaray'dan dev kulüplere transfer çalımı! Mertens, Icardi ve Zaniolo...

Facebook Twitter Linked-in

Ocak transfer döneminde milli oyuncu Kaan Ayhan'ı renklerine bağlayan Galatasaray, son olarak Roma'dan Zaniolo'yu kadrosuna kattı. Sarı kırmızılı ekip yaptığı hamlelerle transferde dev kulüplere çalım attı. İşte detaylar.

G.Saray, bu sezon yaptığı iki önemli transferle İtalyan ligi Serie A'ya damga vurdu.Sarı-kırmızılı ekip, sezon başında Dries Mertens için Juventus ile rekabete girmiş ve oyuncuyu Avrupa devinin elinden bekabet almıştı.Cimbom'un son çalımı ise Nicolo Zaniolo'yu isteyen Milan'a oldu.

- bekabet giriş

Roma'nın, Zaniolo'yu ezeli rakibine satmak istemediğini bilen G.Saray, sezon bitmeden ara transferde işi bitirdi.Sabah'ın haberine göre, Milan yerine Galatasaray'ı tercih eden Roma cephesi, 30 milyon Euro ile oturduğu pazarlık masasında 15 milyon Euro'ya kadar indi.4 yıllık taksitlere yayılan 15 milyon Euro bonservis bedeline 5 milyon Euro'luk bonus maddeleri eklendi.Zaniolo'nun isteği üzerine sözleşmeye 35 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli koyulduğu öğrenildi.
SERIE A'DAN 7. FUTBOLCU
Aslan yaptığı transferlerle Serie A koleksiyoneri oldu.Ara dönemde Kaan Ayhan'dan sonra Nicolo Zaniolo'yu da kadrosuna katan Cimbom'da kariyerinde İtalya bulunan futbolcu sayısı 7'ye çıktı.

Zaniolo'yu Roma'dan, Kaan Ayhan'ı da Sassuolo'dan alan bekabet giriş sarı-kırmızılıların daha önceki transferleri Dries Mertens, Napoli; Mauro İcardi, Sampdoria ve İnter; Sergio Oliveira Roma, Fernando Muslera da Lazio formaları giydi.

Lucas Torreira'nın ise Fiorentina ve Sampdoria tecrübelerinin yanı sıra Serie B takımı Pescara'da oynamışlığı var.İtalya ekiplerinde en fazla forma giyen Galatasaraylı futbolcu 397 kezle Dries Mertens. Belçikalı yıldızı Mauro İcardi (252), Muslera (113), Zaniolo (128), Torreira (109), Kaan Ayhan (55) ve Oliveira (22) takip ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —