USD/TRY: Cuma günü açıklanan, Fed'in de yakından izlediği PCE deflatör verisi Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatma konusunu destekleyen verilere eklendi. Birçok şirketin bilançosunun da beklentiler üzerinde açıklanması ekonomi üzerinde pozitif etki yaratmaya devam ederken, istihdam piyasasının sıkı olduğuna yönelik veriler de risk algısını destekledi. Dolar endeksi (DXY) ise haftayı yatay bir görüntüyle tamamladı. Bu hafta ise Fed, ECB ve BoE faiz kararları başta olmak üzere ABD tarım dışı istihdam verisi yakından izlenecek. Bunların dışında; IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu, Çin sanayi karları, PMI verileri, Euro Bölgesi büyüme ile enflasyon, ABD fabrika siparişleri, ADP özel sektör istihdam, Conference Board tüketici güven endeksi ile ISM imalat endeksi, Euro Bölgesi ve ABD imalat ve hizmet PMI verileri izlenecek. Yurtiçi tarafta ise yükselişlerin görülmeye devam edildiği güven endeksleri takip edilirken; enflasyon verileri, İSO imalat PMI, dış ticaret dengesi, gelen yabancı ziyaretçi sayısı verileri ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Şubat-Nisan dönemine ilişkin İç Borçlanma Stratejisi Raporu takip edilecek. Fiyatlamalar tarafında ise anlamlı bir değişiklik gözlenmiyor. Oynaklığın düşük seyrettiği kurda 18,80 etrafında hareket devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde de bant hareketi sürebilir ve kur 18,75 - 18,84 gibi dar bir aralıkta dalgalanabilir.
EUR/USD: Yoğun geçecek haftaya pariteler yatay bir görüntüyle başlıyor. Geçen hafta 1,0930 seviyesine kadar yükselen ve 1,0868 seviyesinden haftayı kapatan EURUSD paritesi de söz konusu kapanış etrafında dalgalanma gösteriyor. Fed ile ECB'nin faiz kararı ve ABD tarım dışı istihdamı gibi önemli verilerin izleneceği haftada paritenin bugün 1,0780 - 1,0910 arasında bant hareketi yapabileceğini düşünüyoruz. Bu arada yoğun veri takviminin izleneceği bu hafta piyasalar bir yandan da İran odaklı jeopolitik gelişmelere odaklanmaya çalışıyor. Paritelerde görece sakin hareketler gözlense de ABD vadelileri ekside.
XAU/USD: Geçen hafta 1.911 - 1.949 arasında dalgalanan değerli maden haftayı 1.926 seviyesinden yatay bir görüntüyle tamamladı. Yaşanan yükselişlerin ardından ABD verilerinin resesyon kaygılarını bir nebze azaltmasının değerli madende etkisini gösterdiği söylenebilir. Bu hafta ise tarım dışı gibi önemli makro veriler izlenecekken, Fed toplantısının değerli madende oynaklık yaratma ihtimali yüksek. Önemli gelişmeler öncesinde Ons Altın'da bant hareketi görülebilir. Teknik seviyelere bakıldığında yukarıda 1.938 ve 1.950 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1.917 ve 1.902 sıralı destekler konumunda.
|