-
BIST 100
16085,83%0,82
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,85% -0,02
-
GRAM ALTIN
7135,99% 0,38
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Fx analizi
Birçok ilimizi etkileyen deprem felaketi ile yine zor bir güne başlıyoruz. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, depremin en az kayıpla atlatılmasını diliyoruz.
USD/TRY: Birçok ilimizi etkileyen deprem felaketi ile yine zor bir güne başlıyoruz. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, depremin en az kayıpla atlatılmasını diliyoruz. Fiyatlamalar tarafında, dün ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) 21 baz puan artarak 546 baz puana kadar çıkarken, Borsa İstanbul'da zayıf bir görüntü vardı. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen Dolar/TL'de ise sınırlı hareketler devam etti. Bu sabah da sakin bir seyir izleyen kurda 18,80 - 18,85 arasında yatay hareketler sürebilir. Yurtdışı tarafta ise cuma günkü güçlü ABD verisinin yansımaları haftanın ilk işlem gününde de sürdü. Geçen hafta %3,33'leri gören ABD on yıllık tahvil faizi %3,65 seviyesine kadar yükselirken, Dolar değer kazanmaya devam etti. Bu sabah ise Dolar endeksinde (DXY) kısmi geri çekilme gözleniyor. Fed Başkanı Powell'ın bugün TSİ 20'de gerçekleştireceği konuşma, Banka'nın para politikasına ilişkin olası yeni sinyaller bakımından yakından takip edilecek.
.png&proxy=yes&key=ef01acf5b4051b2571b66becf950f2e3)
EUR/USD: Cuma günü beklentilerin üzerinde açıklanan tarım dışı istihdam verisi ve ABD-Çin geriliminin yansımalarının sürmesiyle küresel piyasalarda risk iştahı negatif seyretti. Bu arada Atlanta Fed Başkanı Bostic, sürpriz şekilde güçlü gelen istihdam verisinin, faizlerin, yetkililerin öngördüğünden daha yüksek bir nihai seviyeye ulaşması ihtimalini güçlendirdiğini söyledi. Fiyatlamalar tarafında; geçen hafta %3,33'leri gören ABD on yıllık tahvil faizi %3,65 seviyesine kadar yükselirken, dolar değer kazanmaya devam etti. Parite ise %0,6 oranında düşerek 1,0726 seviyesinden günü tamamladı. Bu akşamki Powell'ın konuşması öncesinde ise paritelerde görece oynaklık düşük. Ek olarak, bugün ECB ve BoE yetkililerinin konuşmaları da takip edilecek. Şu aşamada paritede 1,0790 ve1,0840 seviyeleri sıralı dirençler olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1,0690 ve 1,0640 sıralı destekler.
.png&proxy=yes&key=06426839726695e9bec363ee672223e6)
XAU/USD: Cuma günkü güçlü ABD verisinin etkileri haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle Dolar'da, yükselen tahvil faizleri ile birlikte yukarı yönlü hareket gözlendi. Dolar endeksi (DXY) %0,7 oranında primle günü tamamladı. Cuma günkü sert düşüşü kısmen de olsa telafi etmeye çalışan değerli madende ise tepkinin devamı gelmedi. Gün içerisinde 1.881 seviyesine kadar yükselen Ons Altın'da kapanış 1.868 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah ise kısmi tepki denemeleri devam ediyor. Teknik olarak 1.861 seviyesinin üzerinde kalındıkça tepki isteği sürebilir. Olası tepkinin bir miktar anlam kazanabilmesi için ise 1.885 seviyesinin kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu seviyenin üzerinde ilk etapta 1.900 hedef olabilir. Diğer yandan, satışların tekrar baskın gelmesi ve 1.861 desteğinin kırılması durumunda 1.846 hedefe girebilir. Bu akşam Fed Başkanı Powell'ın konuşması oynaklık yaratabilir.
.png&proxy=yes&key=8e60429244d66ca03b1b0e495586c1cc)
Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


