-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,70% -0,07
-
GRAM ALTIN
7142,44% 0,47
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Foça'da Hülya İlterden Usta İşi Ebru Sergisi
Ebru Sanatçısı Hülya İlter İzmir’in Foça İlçesi’nde usta işi bir ebru sergisi açtı. Sergilenen eserler sanatseverlerin ve ebru sanatıyla ilgilenenlerin büyük beğenisini kazandı.
Ebru Sanatçısı Hülya İlter İzmir’in Foça İlçesi’nde usta işi bir ebru sergisi açtı. Sergilenen eserler sanatseverlerin ve ebru sanatıyla ilgilenenlerin büyük beğenisini kazandı.
Foça Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi holünde açılan sergide sanatçının çeşitli tekniklerle ürettiği 30 eseri yer alıyor. Sanatçı; sergilenen eserlerinin yanısıra, her gün düzenlediği atölye çalışmasıyla ebru severlere bu sanatın nasıl yapıldığı ve incelikleri konusunda bilgi ve tecrübelerini de aktarıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca "Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı" ünvanı verilen ve bakanlığın “Ebru Komisyonu” üyesi olan Hülya İlter 2002 yılından beri bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesi olan sanatçı Hat ve Ebru Üstadı Fuat BAŞAR’dan 2013 yılında icazet aldı. Ankara’da çeşitli kurum ve kuruluşlar bünyesinde dersler verdi, 2007 yılında katıldığı bir yarışmada öğrencisiyle birlikte Türkiye Üçüncüsü oldu. Yurtiçinde Ankara, Edirne, Erzincan, İstanbul , İzmir gibi şehirler de, yurtdışında Çin, Moğolistan, Türkmenistan, Sırbistan, İspanya, Rusya gibi ülkelerde 30’a yakın kişisel ve karma sergiye katıldı.
İzmir ve Foça’da ilk kez bir sergi açtığını belirten Hülya İlter sanatını ilçe halkına tanıtmak ve sevdirmek istediğini söyledi. Hülya İlter; “Foça’da bu sergiyi ilk defa açıyorum. Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Ebru Sanatı’nı Foçada yaşayan halkımıza, sanatseverlere tanıtmak istedim. Bu sergide 30 eserim bulunmaktadır. Bu eserler içinde benim özel çalışmalarım, koleksiyon olan eserlerim, ödüllü eserlerim, Kültür Bakanlığı’nın kataloğuna girmiş eserlerim mevcuttur. Bütün teknikleri bir arada göstererek insanların ebru sanatına olan ilgisini arttırmak istedim. Sergimiz 14 – 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gezilip görülebilir. Ayrıca hergün saat 13.00 -15.00 arası canlı bir workshop atölye çalışması yapıyorum. Katılmak isteyenleri beklerim. Ebru eserlerim, daha önce yapmış olduğum, bana ait çalışmalar. Sanatseverlerle buluşturmak için Reha Midilli Kültür Merkezinde sergilenmeye devam etmektedir.” Dedi.
Hülya İlter’in 20 Kasım akşamına kadar açık kalacak sergisi er gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilir.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


