9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
MHA-Paymes’in destek verdiği ve BC Partnering’in mentorluğunda INOVATA’da gerçekleşecek olan Finansal Teknolojiler Hızlandırma Programı, finansal teknoloji ve girişimcilik konusunda deneyim sahibi olmak isteyen girişimcilerin başvurula
MHA-Paymes’in destek verdiği ve BC Partnering’in mentorluğunda INOVATA’da gerçekleşecek olan Finansal Teknolojiler Hızlandırma Programı, finansal teknoloji ve girişimcilik konusunda deneyim sahibi olmak isteyen girişimcilerin başvurularını bekliyor.
Geleneksel finansal hizmetlerini yeni nesil teknolojilerle buluşturan finansal teknolojiler, son 5 yılda girişimcilik ve inovasyon alanında Türkiye’de en fazla yatırım yapılan alanlar arasında ilk sırada yer alıyor. Buna bağlı olarak finansal teknolojiler, dijitalleşme ve pandemi sonrası adından söz ettirmeye devam ediyor. Fintech girişimcilerinin beklenen etkiyi arttırarak devam edebilmeleri ve globalde söz sahibi olabilmeleri için her zamankinden çok sektörel, teknik ve pazar deneyimlere ihtiyaç duyuluyor. Bu duruma katkı sunabilmek amacıyla Ataşehir Belediyesi INOVATA Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi, “Fintech Factory” adında yeni bir finansal teknolojiler hızlandırma programı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Fintech Factory, finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve yön vermeyi hedefleyen; girişimcilik uzmanları, sektör temsilcileri ve yatırımcılar tarafından hazırlanan çok yönlü bir hızlandırma programı. Ataşehir Belediyesi tarafından BC Partnering’in koordinasyonunda INOVATA’da gerçekleştirilecek program kapsamında, prototip/MVP sonrası finansal teknoloji girişimlerinin ihtiyaç duyacağı destekleri girişim ve girişimcilere göre özelleşmiş şekilde sağlanması amaçlanıyor.
Paymes, Finansal Teknoloji ve Girişimcilik konusundaki deneyimlerini paylaşıyor!
Geçtiğimiz yıl PayTabs exitini gerçekleştiren Paymes'in Kurucu Ortakları Sabrican Zaim ve Hasan Jabbarov, programa destek sağlamak ve yenilikçi fikirlerle çözümler sunmayı hedefliyor. Bugüne kadar girişimcilik alanında Türkiye, Şili, Lübnan ve İsviçre gibi birbirinden farklı coğrafyalarda hızlandırma programlarında yer alan ve birçok defa aldıkları yatırımlarla dikkat çeken Zaim ve Jabbarov, bu program sayesinde Finansal Teknoloji ve Girişimcilik konusundaki deneyimlerini, bu alandaki yeni girişimcilere aktarmayı hedefliyor.
Programa dahil olan girişimciler değerli iş ortakları sayesinde, lokal ve global şirketler ile iş birliği fırsatına, eğitim, mentorluk, iş bağlantıları, yatırımcılara erişim, ortak ofis imkanı gibi birçok alanda yüz binlerce dolarlık dijital hizmetlere ücretsiz bir şekilde erişebiliyor. Programa dahil edilen 10 girişimden başarılı olan 5 kişiye program sonunda 20 bin $'lık tohum öncesi yatırım verilmesi ön görülüyor.