Tarih: 30.06.2024 14:44

Fazilet Durmuş İmam Hatip Lisesini Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/(MHA) - İl Milli Eğitim Müdür Fazilet Durmuş, öğretmenlerin Haziran Dönemi Seminer çalışmaları kapsamında Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Durmuş İl Milli Eğitim Müdür Yarımcıları Fatih BURĞUT Ve Nazmi KENDİGELEN, İlçe Milli Eğitim Müdür İlyas Mercan ve şube müdürleri ile birlikte yaptığı ziyarette öğretmenlere hitap etti.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin” eğitime getirdiği yeniliklerden bahseden Durmuş, “Her çocuğun algı seviyesi, her çocuğun dünyası farklıdır, biz eğitimciler olarak bu farklılığı fark edip her çocuğumuza dokunmaya çalışacağız. Benim haftanın bir günü bir öğrenciyi bir başka günü bir öğretmenimizi ve bir başka günü ise bir kahvehanemizi ziyaret etme gibi bir uygulamam var. Çünkü sadece çocuklara ulaşırsak eğitim yarım kalır. Eğitimciler olarak toplumun her kesimine ulaşmamız gerekir. Ayrıca bu günün çocuklarını dünün bilgileri ile eğitemeyiz Hz. Ali’nin bir sözü var. " Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin" bunu başarabilirsek çocuklarımızı geleceğe hazırlamış oluruz. Yine Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. “ dedi.
Fazilet Durmuş kapısının her zaman açık olduğunu ve her öğretmenin kendisine rahatlıkla ulaşabileceği söyledi. Toplantının sonunda Müdür odasına geçerek okulun sorunlarını dinleyen Durmuş, olan aksaklıkların ve eksikliklerin mümkün olduğunca tamamlanacağını söyledi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —