-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tam akredite oldu
Tam akredite, araştırma üniversitesi etiketine sahip olan Ege Üniversitesinde akademik birimler kaliteli eğitimlerini tescillendirmeye devam ediyor.
Tam akredite, araştırma üniversitesi etiketine sahip olan Ege Üniversitesinde akademik birimler kaliteli eğitimlerini tescillendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü akredite oldu. EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümüne, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından beş yıl süreyle tam akreditasyon belgesi verildi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akreditasyon belgesini EÜ Senato Salonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Reci Meseri, Yardımcıları Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Urhan’a verdi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda kalite standartlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Üniversite olarak YÖKAK’tan beş yıl süreyle Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk devlet üniversiteyiz. Bunu sürdürülebilir kılmak için tüm birim ve programlarımızla birlikte çalışmalarımızı hız kesmeden devam ediyoruz. Programlarımızın yüzde 70’ini akredite ederek kalitelerini tescilledik. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü de beş yıl süre ile tam akredite oldu. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen fakülte yönetimine, akademik ve idari personel ile tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
“Diyetisyenler Gününde belgemizi aldık”
Akreditasyon süreci hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, “Sağlık Bilimleri eğitim programlarını değerlendirmeye yetkili olan Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine (SABAK) Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak niyet mektubumuzu ileterek akreditasyon için değerlendirilme talebinde bulunduk. SABAK tarafından Bölümümüzün değerlendirmeye uygun bulunduğu bilgisi iletildi. Daha sonra Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öz Değerlendirme Raporumuzu (ÖDR) SABAK’a ilettik. SABAK değerlendirici takımı tarafından ÖDR’miz incelendikten sonra değerlendirme takımı tarafından kurum ziyareti yapıldı. Sonuç olarak SABAK tarafından Beslenme ve Diyetetik Bölümünün beş yıl süreyle tam akreditasyon aldığı ilan edildi. Bu belgeyi ‘Diyetisyenler Günü’nde Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden almak bizler için gurur verici oldu. Fakülte ve bölüm olarak çalışmalarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

