Tarih: 21.09.2024 12:14

Esin Öğretmen, Anılarını Yazdığı Kitabını Lösemili Çocuklara Bağışlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/(MHA)-Kalbi hala öğrencileri için çarpan 80 yaşındaki Esin Öğretmen, 25 yıllık öğretmenlik anılarını topladığı ‘Öğretmenim Ben’ adlı kitabının tüm gelirini Lösemili çocuklara bağışlıyor. 
Kitabı kaleme almaktaki amacının öğretmenlik anılarını ölümsüzleştirmek olduğunu kaydeden Esin Öğretmen; “Meslek hayatım boyunca, öğrencilerimle birlikte kazandığım başarılar, öğretmen, öğrenci, öğretmen veli ilişkileri ve daha pek çok kazanım ile tecrübeyi bu kitapta okuyucularla paylaşarak geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitimde baş rol oyuncusu olan öğretmenlerimize elimden geldiğince yardımcı ve onlara bir rehber olmak istedim.” Dedi. 
Yazları Bozyazı Merkez Mahallesi Palmiye Sitesi’nde ikamet eden ve kitap çalışmalarını sürdüren Esin Sanyer, İkinci Adam Yayınlarından çıkan kitabında öğretmenlik anılarını dile getirmiş, hem de bir öğretmenin, öğrencileri ve velileri ile olan ilişkileri ile ilgili örnek anlatımlara yer vermiş. 
‘Kızım’ dediği Özlem Aydın ile  kitabının kritiğini yapan Esin Öğretmen, kitabının tüm masrafını ise 25 yıl boyunca eğitim verdiği öğrencilerinin karşıladığını, bunca yıl geçmesine rağmen öğrencilerinin  bu denli sahiplenmesinden dolayı mutluluğunu dile getirdi. Bulduğu her fırsatta kitabını tanıtarak Lösemili Çocuklar için gelir sağlamaya çalışan Esin Öğretmen, 
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz tarafından da makamında ince bir nezaketle ağırlanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  13 Haziran 1944 yılında İzmir de doğan 5 kardeşin en büyüğü olan Esin Sanyer, Manisa Kız İlköğretim Lisesini bitirdikten sonra 1963-64 eğitim öğretim yılında yine Manisa Köprübaşı Nahiyesi, Köprübaşı İlkokulunda göreve başladı. 
Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlılar tarafından işgal girişiminde bulunulan memleketini savunmak için ön cepheye koşarak askerlere öncülük eden ve şehit düşen Makbule’nin memleketi Gördes’te ilk öğrencileri ile buluşan Esin Sanyer, 1989 Haziran ayında Konya Hazım Uluşahin İlkokulundan emekli oldu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —