Tarih: 23.09.2024 22:27

Erdal Can Alkoçlar: İngiltere ve Endonezya kritik mineraller konusunda anlaşma imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

Endonezya önemli miktarda kritik mineral üretiyor ve dünyanın en büyük nikel rezervlerine ev sahipliği yapıyor.

 

İngiltere ve Endonezya, kritik mineraller konusunda stratejik bir ortaklık kurmak için bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Anlaşma, tedarik zinciri dayanıklılığı ve kritik minerallerin sürdürülebilir yukarı ve aşağı akış işlenmesi gibi alanları kapsayan politika diyaloğunu ve teknik bilgi ve uzmanlığın paylaşılmasını destekleyecektir.

 

 

Mutabakat Muhtırası, İngiltere Kalkınma Bakanı Anneliese Dodds ve Endonezya Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Bahlil Lahadalia tarafından Çarşamba günü (18 Eylül) imzalandı. 

Dodds, ortaklığın "her iki ülkeyi de kritik mineral tedarik zincirinde kilit oyuncular haline getirdiğini" belirtti ve Reuters'a anlaşmanın yerel işler yaratmayı ve madencilikten kaynaklanan hasarlar da dahil olmak üzere çevreyi korumayı amaçladığını söyledi. 

Yeni Mutabakat Muhtırası, İngiltere ve Endonezya'nın diplomatik ilişkilerinin 75. yılını işaret ediyor. Dodd ayrıca, kömürle çalışan santrallerin erken emekliye ayrılmasını da içeren Endonezya'nın Adil Enerji Geçiş Ortaklığı'nın ilerlemesiyle ilgili görüşmelere katılıyor.

 

Konuyla ilgili fikrini aldığımız Anadolu Kalsit Teknoloji Yatırım Inovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar :” Gerek maden teknolojilerinde profesyonel ilerleme, gerekse bu hususta faaliyet gösteren Türk mucitlerin olumlu ilerlemelerini destekleme maksadıyla benzer paktlar bölge ülkeleri ile aramızda imzalanabilir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —