Tarih: 16.10.2024 13:13

ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA NOSTALJİ SİNEMA RÜZGARI

Facebook Twitter Linked-in

Engelleri kaldırmak amacıyla Mersin’in her alanını erişilebilir bir hale getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların her an keyifli zaman geçirmesi için de bir dizi etkinliğe imza atıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’e kazandırdığı Engelsiz Yaşam Parkı’nda birbirinden keyifli etkinliklere imza atan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, parkı açık hava sinemasına çevirdi. Serin geçen akşamları fırsat bilen ekipler, yıllardır eskimeyen ve her izlenildiğinde keyif veren ‘Hababam Sınıfı’ filmini, engelli vatandaşlarla birlikte izledi. Akdeniz Lions Kulübü ve Türkiye Sakatlar Derneği iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe kentin her yanından engelli vatandaşlar katılırken; katılımcılara mısır, limonata ve çay ikram edildi.

 

Demir: “Böyle etkinliklerin içinde olmayı seviyoruz”

 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Sinemamızı izlerken mısır patlattık, meyve suyu içtik ve Türk filmlerinin olmazsa olmazı gazoz ikram ettik. Onları ağırlamaktan keyif alıyoruz. Parkımızda arada bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Gelenler de mutlu oluyor, biz de onları ağırlamaktan mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi. Katılımcıların, etkinliği duyduğu ilk andan itibaren çok mutlu olduğunu söyleyen Demir, “Böyle etkinliklerde bir araya gelmek, onlara ayrı bir tat veriyor, haz alıyorlar. Bunu bildiğimiz için, bu tür etkinliklerin içinde olmayı biz de seviyoruz” dedi.

 

Ekinci: “Film sayesinde çocukluğumuza geri döndük”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Gülcihan Ekinci, “Bir günde 4 mevsimi yaşayabileceğimiz bir yerdeyiz. Bugün hava çok güzel ve ortam gayet güzel. Çocuklarımızla, arkadaşlarımızla beraber çok hoş sohbet edebileceğimiz, güzel bir film izleyebileceğimiz bir yer” dedi. Filmi de güzel bulduğunu vurgulayan Ekinci, “Sürekli izlediğiniz bir film de olsa, tekrar tekrar izlemek insana mutluluk veriyor. Açık havada insanlarla bir arada, mis gibi ağaçların kokusuyla çok hoş oldu. Film sayesinde çocukluğumuza geri döndük” sözlerine yer verdi.

 

Uçak: “Belediye’nin birçok imkanı getirmesi takdire şayan”

 

Güzel bir havada yapılan bu etkinlik için emek veren herkese teşekkür eden Akdeniz Lions Kulübü üyesi Gökçe Uçak, “İzlediğimiz halde, kahkahalarımız hiç durmuyor. Hava tam filmlik ve Mersin için dışarıda olunacak bir hava. Bu parkı daha önce görmemiştik. Türkiye Sakatlar Derneği'nin talebi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kapılarını açması ve birçok imkanı getirmeleri takdire şayan” diyerek, bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini temenni ettiğini söyledi.

 

 

İzleyenler hem kahkaha attı, hem de nostalji yaşadı

 

Hababam Sınıfı’nı her izlediğinde çok sevdiğini söyleyen ilkokul öğrencisi Muhammed Cihat Salgut, yaramaz öğrencilere kızılmasının en sevdiği sahneler olduğunu söyledi. Disiplinli olan Mahmut Hoca karakterini çok sevdiğini söyleyen Salgut, “Böyle açık havalarda daha çok film izlemek isteriz” dedi.

 

Parkı, açıldığı günden bu yana her zaman kullandığını söyleyen Nimet Altın, “Burayı çok seviyorum. Botanik bahçesi gibi, çok keyifli. Bahar gibi güzel bir mevsimdeyiz. Arkadaşlarla burada olmak güzel, çocukluğuma geri döndüm” dedi. Hababam Sınıfı’nı uzun zamandır izlemediğini belirten Altın, “Keyif almaya devam ediyorum” diyerek, emek veren herkese teşekkür etti.

 

Parkı çok güzel bulduğunu ve personelin de kendilerine her konuda yardımcı olduğunu söyleyen Barış Duruk, “Güzel bir havada film keyfi çıkarıyoruz. Komik ve eğlenceli bir film, gülüp eğleniyoruz. Çok güzel oldu” diyerek, emek verenlere teşekkür etti.


 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —