Tarih: 21.03.2024 16:24

Emekliye Seyyanen Zam İddiası Gözleri Cumhurbaşkanının Ankara Mitingine Çevirdi

Facebook Twitter Linked-in

Yerel Seçimlerin yapılacağı 31 Mart Pazar gününe bir hafta kala, milyonlarca emekli için seyyanen zam yapılması iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mart'ta Ankara'da gerçekleştireceği miting öncesinde, emekli maaşlarına ilişkin yapılacak olası bir zam tartışmaları gündemi meşgul etmeye başladı.


 Duvar Gazetesi'nin haberine göre, seçim öncesi emeklilere yönelik seyyanen zam iddiaları gündemde yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili mesajları ve AK Partili yetkililerin ardı ardına yaptığı açıklamalar, Ankara'da kulislerin hareketlenmesine neden oldu. Kulislerde öne çıkan iddialardan biri de emeklilere 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı yönünde.
 AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT'de katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın beklentileri neyse, biz bunları masaya koyup değerlendirmemizi yapıyoruz. Emeklilerle ilgili beklentilerin farkındayız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve olgunlaştığında kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.
 Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve emeklilerle ilgili bütçe imkanları çerçevesinde iyileştirmeler yapılacağını belirtti. Altınok, "Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz. Bayram ikramiyesiyle ilgili bir rakam telaffuz etmedi. Ancak durumu Cumhurbaşkanımızla konuştum, kendisi olayın farkında." şeklinde konuştu.
 AK Parti cephesinden gelen bu açıklamalar, seçim öncesi emekli maaşlarına zam yapılacağı iddialarını güçlendirirken, kulislerde emekliye 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.
 Emekliye seyyanen zam iddialarıyla ilgili detaylar henüz netleşmezken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Mart'ta gerçekleştireceği büyük Ankara mitingine çevrildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —