Tarih: 24.05.2024 12:11

Emeklilere Bayram Öncesi İki Maaş ve Bir İkramiye Ödemesi Gündemde

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekliye sevindirici haberler bekliyor. Bayram ikramiyesinin yanı sıra Haziran ayında erken maaş ödemesi de gündemde. Bu gelişmelerle emekliler, bayrama hem ikramiyeleri hem de maaşları cebinde girebilecek.  2024 yılı Kurban Bayramı, 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor ve 15 Haziran arife günü. İkramiyenin bayramdan önce ödenmesi planlandığı için 10-14 Haziran tarihleri arasında hak sahiplerine yatırılması bekleniyor.
İkramiyeler Ne Kadar?


Bu yıl emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Dul ve yetimlere ölüm aylığı oranına, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara ise sürekli iş göremezlik ödeneği oranına göre ödeme yapılacak. Aylık oranı yüzde 75 olanlar 2 bin 250, yüzde 50 olanlar bin 500, yüzde 25 olanlar ise 750 lira bayram ikramiyesi alacak.
Haziran Maaşlarının Bayram Öncesine Alınması Gündemde. Memur emeklilerinin maaş ödeme günleri ayın 1'i ile 5'i arasında, SSK emeklileri ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında maaşlarını alıyor. Haziran ayında memur emeklilerinin maaş ödemeleri 1-5 Haziran arasında yapılacak. SSK emeklilerinin ödemeleri ise normalde 17 Haziran'da başlayıp 26 Haziran'da tamamlanıyor. Ancak, bazı SSK emeklilerinin maaş ödeme günleri bayrama denk geldiğinden, ödemelerin erkene alınması gündemde.
Peki Erken Ödemeler Nasıl Yapılacak?
Erken ödeme kararının alınması durumunda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Haziran ayında almaları gereken maaşları Kurban Bayramı öncesinde alabilecek. Memur emeklileri de Temmuz başında verilecek maaşlarını bayramdan önce alabilirler. Bu ödemelerin 10-14 Haziran arasında yapılması planlanıyor.
Emeklilerden, Kurban Bayramı ikramiyesinden mevcut hak sahiplerinin yanı sıra, Mayıs ayı sonuna kadar aylık başvurusunda bulunanlar da yararlanacak. Bu kişilere, aylık bağlama işlemleri tamamlandığında ikramiyeleri ödenecek. Aylığı bağlananlara belirlenen maaş gününe göre aylık farkı, aylık ve ikramiye ödemesi yapılacak.
 Emekliler, Kurban Bayramı'nı hem ikramiyeleri hem de maaşlarıyla rahat bir şekilde kutlayabilecekler. Erken maaş ve ikramiye ödemesi, emeklilere çifte müjde olarak büyük bir rahatlık sağlayacak.
Haberimizi Faydalı Buluyorsanız  Lütfen  Paylaşın




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —