Tarih: 13.08.2024 00:11

Elazığ'da ilkokul ve ortaokul kura çekimi başlıyor! Yeni sistemle şubeler ve öğretmenler belirlenecek

Facebook Twitter Linked-in

 

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Elazığ'da ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin sınıf belirleme süreci hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İşte detaylar…

Elazığ Haber’in haberine göre; Bu yıl ilk kez uygulanacak olan yeni sistemle, öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemiyle belirlenecek.

Kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin kura sonuçlarına ulaşılabilecek. Bu yenilik, sonuçların daha şeffaf bir şekilde öğrenilmesine olanak tanıyacak.

Eğitim öğretim yılı öncesinde, okul kayıtlarını tamamlayan öğrenciler için ilkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri, ayrıca ortaokul 5. sınıf şubeleri kura ile belirlenecek. Veliler, sonuçları Millî Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Sınıf değişikliği talepleri ise velilerin yazılı başvurusu ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ile yapılabilecek. Ancak bu değişiklikler yalnızca bir defaya mahsus olarak ders yılı içinde gerçekleştirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, sürecin Yönerge hükümlerine uygun olarak yürütülmesi için valiliklere gerekli tedbirleri alma talimatı verdi. Eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi, tüm hazırlıkların eksiksiz bir şekilde tamamlanması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —