Ekrem İmamoğlu'ndan Depremzede Vatandaşlara: Hiçbirini, Hiçbir Anında Yalnız Bırakmayacağız

Ekrem İmamoğlu'ndan Depremzede Vatandaşlara: Hiçbirini, Hiçbir Anında Yalnız Bırakmayacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi. 

“Bir yandan tabii ki evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklınızın, kalbinizin o bölgede olduğunu biliyorum” diyen İmamoğlu, “Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak, bizler, bu sürecin en son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin o bölgede tekrar ayağa kalkması için, çocuklarımızın yuvalarında mutlu ve kendilerini teminat altında hissetmeleri için, sizlerin Belediye Başkanı olarak sizler adına, buradan orada yaşayan bütün yurttaşlarımıza söz veriyorum ki; hiçbirini, hiçbir anında yalnız bırakmayacağız. Ve hem yaraların sarılması için var gücümüzle çalışacağız hem de İstanbul'daki işlerimizi ihmal etmezken, İstanbul’un da bu tehditle her gün belki korku, belki sıkıntı içerisinde yaşamasını engellemek için de çok büyük bir seferberlik başlatacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Kültür Sanat Merkezi’nde, “Türkiye Size Minnettar” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte İmamoğlu, annesi deprem bölgesinde görev yapan, itfaiye kıyafeti giymiş 6 yaşındaki Zeynep Tabakoğlu ile yan yana oturdu. Etkinlik, deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İmamoğlu, çalışma arkadaşlarına yaptığı duygu yüklü konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“KOCA YÜREKLİ, GÖNLÜ GENİŞ YOL ARKADAŞLARIMLA YOL YÜRÜMEKTEN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

“Koca yürekli, gönlü geniş, özverili, görevinin gereğini eksiksiz yerine getiren siz kıymetli dostlarımla, yol arkadaşlarımla bir arada yol yürümekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Hepiniz evinize hoş geldiniz. Elbette 16 milyon İstanbullu hemşehrim adına, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı, minnet duygularını iletiyorum. 11 ilimizde etki gösteren deprem, her birimizi çok derinden etkiledi ve yaraladı. Tabiri caizse, içimiz yanıyor. Çok insanımızı kaybettik ne yazık ki. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bütün yakınlarımıza, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Halen yaralılarımız var. Her birisinin sağlığına bir an önce kavuşmasını elbette ümit ediyorum.”

“HEPİNİZİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASINA ŞAHİDİM”

“Depremin ilk gününden itibaren, büyük bir organizasyon kabiliyetiyle ve sizlerin yüreğiyle, katılımıyla, cesaretiyle görev bilincinizle deprem bölgesinde olduk. Orada vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, bütün güzel duygularımızla dayanışmaya hep birlikte koştuk. Sizler de 16 milyon İstanbullunun eli, vicdanı, kolu, gücü, kuvveti olarak orada özveriyle çalıştınız. Hayatlar kurtardınız, yaralar sardınız. Gıdadan barınmaya, iletişimden temizliğe, malzemelerin ulaştırılmasından altyapının iyileştirilmesine, rehabilitasyona kadar her alanda var gücünüzle çalıştınız. Hayat kurtardınız. Elinizden geleni yapmaktan bir an bile geri durmadınız. Biliyorsunuz, ben de sizlerle birlikte orada olmaya gayret ettim. Çalışmaları hep birlikte koordine etmek, ihtiyaçları tespit etmek, yaralarımızı hep birlikte sarmak için sizlerle olabildiğince bir arada, o bölgedeydim. Sizlerin emeklerini, depremden etkilenen yurttaşlara gösterdiğiniz yakınlığı en yakından görenlerden birisiyim. Hepinizin bu özverili çalışmasına şahidim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul'un kadim kentin dayanışma ruhunu deprem bölgesindeki milyonlarca vatandaşımıza nasıl hissettirildiğine şahit oldum.”

“İSTANBUL HALKI, HEPİNİZLE YÜREKTEN GURUR DUYUYOR”

“İstanbul'un desteğini gerçek sahiplerine ulaştırmış olduğumuzun ve bundan sonra da ulaştıracağımızın teminatı olduğunuzu hep birlikte yaşadık. Bölge halkının takdirini kazanmak, bölgedeki etkili çalışmaları hep birlikte yürütmek, inanınız ki her birimiz için, sizler için, halkımız için bir kıvanç kaynağıdır. Hepinizle yürekten gurur duyuyorum. İstanbul halkı, hepinizle yürekten gurur duyuyor. Sahada çalışırken yaşadıklarınızın, çocukların, oradaki o mini minnacık bebeklerimizin, onların annelerinin, babalarının, büyüklerinin, tüm insanlarının yaşadıklarının sizlerin derinden etkilediğini biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu güzel kurum, bu kadim kurum her zaman sizlerin yanında olacaktır. Desteğe ihtiyaç duyduğunuz her ortamda sizinle olacağımızdan ve benim de bu anlamda sürekli sizlerle bir arada olacağımdan asla şüphe etmeyin.” 

“AİLELERİNİZİN HER BİR FERDİNE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Ailelerinizi burada, İstanbul'da bırakarak, bir an bile düşünmeden, bir an bile şüphe etmeden oraya koştunuz ve zor koşullarda çalıştınız. Haberleşmekte zorlandığınızı biliyorum. Belki onlar sizden haber alamadı, belki siz onlardan haber alamadınız. Onların aklının sizde olduğunu da biliyorum. Onun için ben buradan hepinizin huzurunda, o güzel ailelerinizin her bir ferdine ayrıca teşekkür ediyorum. Her birine sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Burada bulunan çalışma arkadaşlarımın sizler gibi bir anneye, bir babaya, bir eşe, bir evlada sahip oldukları için, eminim ki sizlerin güzel aile fertleri de her birinizle gurur duyuyordur. Onlarla kavuşmanın mutluluğunu doya doya yaşayın. Bütün aile fertlerinize sıkı sıkı sarılın. Güçlü bir aile olun. Lütfen her birine benim de tekrar tekrar sevgilerini, saygılarımı, selamlarımı iletin.” 

“AKLINIZIN, KALBİNİZİN O BÖLGEDE OLDUĞUNU BİLİYORUM”

“Bir yandan tabii ki evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklınızın, kalbinizin o bölgede olduğunu biliyorum. Yurttaşlarımıza destek vermek ve onlara hala el uzatmak istediğinizi de biliyorum. Ben de aynı duygular içerisindeyim. Ve içiniz rahat olsun. Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak, bizler, bu sürecin en son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin o bölgede tekrar ayağa kalkması için, çocuklarımızın yuvalarında mutlu ve kendilerini teminat altında hissetmeleri için, sizlerin Belediye Başkanı olarak sizler adına, buradan orada yaşayan bütün yurttaşlarımıza söz veriyorum ki; hiçbirini, hiçbir anında yalnız bırakmayacağız. Ve hem yaraların sarılması için var gücümüzle çalışacağız hem de İstanbul'daki işlerimizi ihmal etmezken, İstanbul’un da bu tehditle her gün belki korku, belki sıkıntı içerisinde yaşamasını engellemek için de çok büyük bir seferberlik başlatacağız.”

“SAHADAKİ NEFERİMİZ OLMAYA HER ALANDA DEVAM EDİN”

“Siz kıymetli, değerli çalışma arkadaşlarım, lütfen sizler bizim sahadaki neferimiz olmaya her alanda devam ediniz. Bu şehri de güçlü dayanıklı bir kent haline getirmemiz için, bu kentteki dayanışma gücünü yükseltmemiz için, bu kentin deprem tehdidine karşı bir afet anındaki dayanışma gücünü arttırmak için, gönüllülüğü bulunduğunuz her ortamda ailelerinizle, komşularınızla paylaşmayı ve İstanbul'u bu anlamda da çok güçlü bir kent haline getirmeyi hep birlikte başaracak adımları atınız. O bakımdan bizim ortaya koyacağımız bir stratejik çalışma sürecinde, kurumumuzun bütün çalışanlarını, 90 bine yakın yol arkadaşımı bu yolculuğun da bir neferi olarak görmek istiyorum. Çocuklarla, gençlerle, annelerle, babalarla, dedelerle, ninelerle acıları paylaştık. Birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Allah, onların yardımcısı olsun.”

“NAMUS, ŞEREF SÖZÜ VERDİM HER BİRİSİNE”

“Ben, onların yanında olmak adına, her birine gördüğümde söz verdim. ‘Sizleri yalnız bırakmayacağız’ dedim. Ve ‘Bu zorluklardan sıyrılıp, bambaşka bir yeni başlangıcı hep birlikte inşa edeceğiz’ dedim. ‘Milletimizin aklıyla, milletimizin birikimiyle o 10 ilimizin en güzel şekliyle geleceğe tutunması için, var gücümüzle çalışacağım’ dedim. Namus, şeref sözü verdim her birisine. İnanınız bu sözü verirken, halkımızın da aynı sözü içinden verdiğini biliyorum. Onların da en güçlü temsilcilerinin bu salonda bulunan siz kıymetli yol arkadaşlarım olduğunu biliyorum. Bizim yol arkadaşlığımız; acısıyla, tatlısıyla, çalışma arkadaşı olduğumuz bugünlerde sabit kalmayacak. Allah nasip ederse, hayatımız, ne kadar ömrümüz olursa, nerede karşılaşırsak karşılaşalım, her bir çalışma arkadaşımın bugünlerini hatırlayacağım, sizlerle -Allah ne kadar ömür verirse bilmiyorum ama- karşılaştığım her ortamda, ilerleyen yıllarda böyle kucaklaşan, sarılan bu günleri hatırlayana bir yol arkadaşımız olduğunu unutmayın. Ben sizi bu anlamda hiç unutmayacağım ve hep hatıralarımda kalacaksınız. Hepinizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bir arada çok güzel işler yapmaya gayret ediyoruz. Milletimizin her anında, onların yanında olmaya, hep birlikte gayret ediyoruz.”

18 ÇALIŞANA SEMBOLİK PLAKETLERİ VERİLDİ

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, deprem bölgesinde görev yapan binlerce İBB personeli adına, farklı birimlerden toplam 18 çalışana sembolik plaketleri takdim edildi. Arama-Kurtarma ekip lideri, Avrupa Yakası İtfaiye Şube Müdürü Erdinç Turan, K9 Arama-Kurtarma ekibinden Fırat Bürçün (K9 köpeği Joker ile birlikte), Hızır Acil Danışmanı Prof. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik, İSKİ Risk Yönetim Şefliği’nden İbrahim Yazkan, İGDAŞ İş Sağlığı Güvenlik Şefi, Arama-Kurtarma Ekip Şefi Hüseyin Yıldırım, Zabıta Memuru Oktay Öksüz, Veteriner Teknikeri Buğra Burakhan Acar, Halkla İlişkiler görevlisi Mahmut Fatih Uzunyaşa, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdür Yardımcısı Oğuz Başaran, Elektronik Sistemler Müdürlüğü, Wi-Fi Ekip Şefi Kasım Filiz, Medya A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sibel Karakurt, muhabir Betül Uzundere, BOĞAZİÇİ A.Ş. Destek Hizmetleri Personeli Süleyman Yıldırım, İSTGÜVEN Özel Güvenlik Görevlisi Cüneyt Gürsu, KİPTAŞ Kontrol Amiri Kamuran Ekmen, Metro A.Ş. Uzman Bakım Mühendisi Aslen Edinç, Şehir Hatları Kaynak Ustası Oktay Sezer ve Spor İstanbul Mobil Teknik Hizmetler Sorumlusu İbrahim Alveroğlu, plaketlerini İmamoğlu’nun elinden aldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.