• BIST 100

    15969,15%-1,96
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,60% -0,65
  • GRAM ALTIN

    7211,50% 0,08
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

Ekrem İmamoğlu İstanbulluların Hakkını Kimse Sizden Geri Alamaz

‘Zor Anında İBB Yanında’ kampanyası kapsamında düzenlenen ‘İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu’nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Memnuniyetinizin arttığı bir İstanbul var etmek, memnuniyetinizin büyüdüğü bir Türkiye

GÜNCEL 1.02.2023 14:26:02 1357
Ekrem İmamoğlu İstanbulluların Hakkını Kimse Sizden Geri Alamaz
Haberi Sesli Oku

‘Zor Anında İBB Yanında’ kampanyası kapsamında düzenlenen ‘İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu’nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Memnuniyetinizin arttığı bir İstanbul var etmek, memnuniyetinizin büyüdüğü bir Türkiye var etmek, biz yöneticilerin boynunun borcudur.

Bizim gibi görev yapan belediye başkanları, siyasilerin karnesinin günü, sandık günüdür. Umarım o gün geldiğinde, sizlerden alkış alırız, karnemize geçer not verirsiniz ve vatandaş o hakkını kullanırken, bize karşı hak ettiğimiz neyse, onu verir. İstanbulluların hakkını, başka kimse sizden geri alamaz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Zor Anında İBB Yanında” kampanyası kapsamında, “İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu” düzenledi. Kartal’daki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen forum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Forumda; İBB Sağlık Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı hizmetlerinden yararlanan Aysel Sarman, Mermet Erdoğan Seyfun, Fikret Taşkıran ve Nurten Uyanık hayat hikayelerinden çarpıcı kesitler sundu. Salonu dolduran yaş almış vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu İmamoğlu da forumda bir konuşma yaptı. 

“İSTANBUL'DA HİÇ KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYACAĞIZ”

İnsan hayatının her döneminin güzellikleri kadar zorlukları da olduğunu belirten İmamoğlu, “Ama bir şey var ki kıymetli; yalnız kalmamak, yalnız olmamak. Bu çok önemli. İhtiyaç duyduğun desteğe kavuşabilmek ve birtakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek… Hangi yaşta olursa olsun aslında, bu sadece yaş almış büyüklerimizle ilgili değil söylediğim. Hayat, bunları elde edemezsen, biraz ağırlaşıyor, biraz yük oluyor, insanlarımızı üzebiliyor. Bu anlamda İBB olarak, bütün çalışma arkadaşlarımla diyoruz ki: İstanbul'da hiç kimseyi geride bırakmayacağız. Beraber yürüyeceğiz, beraber olacağız, herkesi kollayacağız. Ama küçük bir çocuğu ama bir aileyi ama sizin gibi çok saygıdeğer büyüklerimizi, asla geride bırakmayacağız” dedi. 

“SİYASİLERİN KARNESİNİN GÜNÜ, SANDIK GÜNÜDÜR”

“Sizler, bizim büyüklerimizsiniz ve sizlerin yanında olmak, size bir lütuf değildir; bizim zorunluluğumuzdur ve sorumluluğumuzdur” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“En zor anında Büyükşehir Belediyemiz, mutlaka insanlarının yanında olacaktır. Ve bu anlamda İstanbullular bana, sizlere hizmet etme görevini verdiyse, o zaman ben de hakkını vereceğim, layık olacağım ve sizler de bana umarım ki güzel duygularınızla, dileklerinizle dua edersiniz. Sizlere karşı sorumluyum. Bizim gibi görev yapan belediye başkanları, siyasilerin karnesinin günü, sandık günüdür. Umarım o gün geldiğinde, sizlerden alkış alırız, karnemize geçer not verirsiniz ve vatandaş o hakkını kullanırken, bize karşı hak ettiğimiz neyse, onu verir. İstanbulluların hakkını, başka kimse sizden geri alamaz. Sandıkta siz oy vereceksiniz. Ben kendimi sizlere gerçekten çok sorumlu hissediyorum. Özellikle büyüklerimize. Tabii ben kendimi, aynı zamanda bu güzel, bu cennet vatanın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de sorumlu hissediyorum. Çünkü bize Cumhuriyet’i hediye ederken, olağanüstü kıymetli bir tarifle hediye etti: ‘Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’ dedi. O bakımdan biz, bu Cumhuriyet’in evlatları ve yöneticileri olarak, bu ülkede ve şehrimizde hiç kimse kendini kimsesiz hissetmesin diye var gücümüzle çalışacağız.”

“45 BİN YAŞ ALMIŞ VATANDAŞA EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ VERİYORUZ”

İBB olarak, yaklaşık 45 bin yaş almış vatandaşa evde sağlık ve bakım hizmeti verdikleri bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bundan dolayı çok gururluyuz. Türkiye’nin en büyük bakım ve huzurevi olma özelliğini taşıyan Darülaceze'de hizmet kalitesini yükseltmek, herkesin memnuniyetini hissetmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Büyüklerimizin oradaki ortamlarını daha iyiye taşımak ve daha güzelleştirmek için de büyük bir gayret içerisindeyiz. Yaşam Evleri’yle destek ve bakım hizmetlerini mahallelere taşıyoruz. Sanatçı Yaşam Evi'nde sanatçı büyüklerimizle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz ve hak ettikleri desteği, hürmeti onlara sağlama gayreti içerisindeyiz. Yeni huzurevlerinin, yeni yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yapımına başladıklarımız var, proje hazırlıklarımız var. Temelini attığımız ve sonucuna ulaşmaya yakın kalan merkezlerimiz var. Yine Enstitü İstanbul İSMEK aracılığıyla 65 yaş üstü büyüklerimize yönelik yoğun eğitim programlarını başlattık ve sayısını artırıyoruz” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’DE 1,5 MİLYON YAŞ ALMIŞ VATANDAŞ TEK BAŞINA YAŞIYOR”

Yaş ortalaması 72 olan 2000 vatandaşın güncel ihtiyaçlarını karşılamak ve dijital yeteneklerini geliştirmek amacıyla kurslar açtıklarını aktaran İmamoğlu, “Biz, bütün işlerimizi yaparken, ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’na uygun hareket ediyoruz. Bu anlamda eşit davranma kabiliyetimizi sürekli ölçüyor ve nerede eksik isek, bu anlamda eksiğimizi kapatma yönünde özel bir gayret sunuyoruz. Yeni yaptığımız her yatırımda sunduğumuz her hizmette özellikle işte gözetilmesi gereken hangi grup var ise, ona dönük hizmetleri ve projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerimizi, özellikle büyüklerimizin gözlerinden bakarak, onların ihtiyaçlarını sizleri dinleyerek belirliyor, varsa eksikleri görmeye çalışıyor, yeniliyoruz ve hizmet kalitemizi de arttırıyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon yaş almış vatandaşın tek başına yaşadığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Geçim zorluğu yaşayan en önemli gruplardan birini de bu anlamda saygıdeğer büyüklerimiz oluşturuyor. İstanbul'da da bu anlamda tespitimiz vardır ve ne yazık ki ihtiyacı olan büyüklerimizin varlığı mevcuttur” şeklinde konuştu. 

“BÜYÜKLERİNİ İHMAL EDEN BİR ÜLKE VAR İSE, KENDİ GEÇMİŞİNİ İHMAL EDİYOR DEMEKTİR”

Bu sorunların tek başına belediyelerin imkanlarıyla çözülemeyeceğine vurgu yapan İmamoğlu, “Ülkemizi yöneten insanlar, bu konuda çok hassas davranmalı ve mutlaka büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak, hiç kimseye muhtaç olmamalarını sağlamak zorundadır. Zira eğer büyüklerini ihmal eden bir ülke var ise, kendi varlığını, kendi geçmişini ve kendi değerlerini ihmal ediyor demektir. Asla buna fırsat vermeyeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz. Sizlere hakkınız olan yaşam kalitesini sunmak, hakkınız olan hürmeti sadece sözde değil, uygulamalarıyla da göstermek bu ülkenin bütün yöneticilerine ve bizlere dönük düşen vazifedir. Sizlere sunduğumuz hizmetlerde daha da iyileştirilmesini istediğiniz birtakım hususlar var ise, bunları düşünerek bizlere belirtmeniz, taleplerinizi iletmeniz bize mutluluk verir, güç verir ve kendimizi daha kaliteli hizmet sunmaya dönük yol almamızı sağlar. Unutmayınız ki kıymetli büyüklerimiz, bugüne kadar varlığınızla, geçmişteki hizmetlerinizle, ürettiklerinizle İstanbul sizindir, ülkemiz sizindir” ifadelerini kullandı. 

“MEMNUNİYETİNİZİN ARTTIĞI BİR İSTANBUL VAR ETMEK, BİZ YÖNETİCİLERİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Çocukluğunun hemen her yaştan aile fertleriyle birlikte geçtiğini kaydeden İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Muhteşem şeyler öğretti bana bu büyüklerim. Ve büyüklerimle bir arada olmak, en çok da topluma karşı olan saygımı büyüttü, büyüklere karşı olan hürmetimi büyüttü. Söz söylerken, konuşurken şu örneği veririm: Beni dinleyen bir evde mutlak bir çocuk vardır. Ona örnek olmak isterim. Konuşmalarımın düzgün olması ve ahlaklı olması, nitelikli olması, üretici olması benim için çok kıymetlidir. Tabii bunun bir başka yüzü daha var: Benim konuşmamdan rahatsız olmayan, ‘Aferin bu delikanlıya, aferin bu yöneticiye’ diyen, beni dinleyerek bunu söyleyen büyüklerim olsun istiyorum. Her biriniz büyüğümsünüz. Umuyorum sizlerin başını öne eğdirmiyor, sizleri mahcup etmiyorum. Hepinize yürekten teşekkürler. Memnuniyetinizin arttığı bir İstanbul var etmek, memnuniyetinizin büyüdüğü bir Türkiye var etmek, biz yöneticilerin boynunun borcudur. Allah bizi size mahcup etmesin.”

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu

​Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu

Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı

Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda

Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı

Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor

ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi

“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!

İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI

Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.

MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI

Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”

Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı

Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası

VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor

Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal

19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı

Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu

7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!

Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor

Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu

Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı

3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler

Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır

Yükleniyor

loading

​Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu

Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor

Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı

Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı

Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası

19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı

Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu

KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA

MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI

Anamur Belediye Meclisi’nde Başkan Deniz’den Net Mesajlar

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı

“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI

Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.

Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında

Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.