• BIST 100

    10656,46%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

Ege’den Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından “Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu” düzenlendi.

EĞİTİM 10.10.2022 08:58:12 1047
Ege’den Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu
Haberi Sesli Oku

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından “Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu” düzenlendi. Çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyuma Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman’ın başkanlığını yaptığı sempozyumda alanında uzman konuşmacılar uluslararası araştırma projeleri konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

 

Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Üniversitemiz bilimsel araştırmalarda öncü, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlarıyla güçlü bir iş birliği ve iletişim ağı bulunan öğrenci odaklı, yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüse sahip olup ekonomik sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunan ve finansal yapısı güçlü bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitim öğretimden araştırma ve geliştirmeye, toplumsal katkıdan uzaktan öğretime, dijitalleşmeden yapay zekaya, yönetim sistemlerinden uluslararasılaşmaya kadar pek çok alanda hayata geçirilen  nitelikli projeler ve yenilikçi uygulamalarla Yükseköğrenime öncülük eden Ege Üniversitesi ülkemizde bir ilki başararak YÖKAK’tan 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon almış ve ardından Aralık 2021 tarihinde de Araştırma Üniversiteleri arasına girmiştir. Üniversitemizin stratejik planı doğrultusunda oluşturulan hedeflerini gerçekleştirme yolculuğunda ortak hedef bilinci ile her akademik ve idari birim gereken emeği göstermiştir.  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Nisan 2021 yılında ülkemizde ilk kez kendi alanında 5 yıllık tam akreditasyonu almış ve araştırma üniversitesi kriterlerine katkı yapan çalışmalarıyla ivme kazanan Fakültemiz olmuştur. Fakültemizin bu başarısında eğitim ve akademik hedeflere odaklanarak sistemli bir çalışma, ulusal ve uluslararası ağlarıyla iş birliği ve eyleme geçme yer almaktadır. Burada tüm emeklerinden dolayı dekanlık yönetimimize, akademik ve idari tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“İyi Uygulama Örneği”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ise, “Fakültemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, dünya standartlarında rekabet edilecek akademisyen ve hemşirelerin yetiştirildiği model bir eğitim kurumu olma vizyonuyla hareket ediyor. Fakültemiz,  araştırma üniversiteleri arasına giren üniversitemize 55 parametrede katkı sunmaktadır. Sempozyumumuzda imzaladığımız protokoller, iş birliği çalışmalarımız, uluslararasılaşma hedefimiz ve Üniversitemizin araştırma üniversitesi değişkenlerini birleştirerek, mesleğimiz özelinde uluslararası araştırma işbirliklerini tartışacağız. Bu özelliğinden dolayı sempozyumumuz Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamızın tensipleriyle ‘İyi Uygulama Örneği’ olarak seçilmiştir. Bununla gurur duyuyoruz. Yararlı bilimsel bilgilerin paylaşıldığı bir toplantı olacağına inandığım sempozyumumuzun gerçekleştirilmesine büyük emek veren başta Fakültemiz Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalına, katkı ve katılım sağlayan siz değerli meslektaşlarıma, UZEM’e çok teşekkür ediyor, sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

 

Hemşirelik mesleğinde araştırmanın önemini vurgulayan Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman ise, “Hemşirelerin hasta bakım sürecini kanıta dayalı olarak yapılan çalışmalardan yola çıkarak uygulayabilmesi için yenilikleri izlemeleri, yeni teknik ve buluşlarda bulunmaları ve alana aktartabilmeleri ancak nitelikli araştırmalar yürütmeleriyle mümkün olacaktır. Uluslararası iş birliği, hemşirelik eğitimi alanında ERASMUS Plus gibi uluslararası öğrenci öğretim üyesi değişim programlarıyla başlamış ve son yıllarda artan bir ivme kazanmıştır. Tüm bu gelişmeler ışığında Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı olarak; hemşireleri, hemşire akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri uluslararası iş birliği ile yürütülen projelerde yer alma ve yürütme konusunda cesaretlendirmek amacıyla bu sempozyumu düzenledik” dedi.

 

Türkiye’nin tüm bölgeleri ve KKTC’den katılımcılar yer alıyor

Sempozyum hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uysal Toraman, “Sempozyumumuzda, uluslararası iş birliğiyle yapılan araştırmaların yayınlanma sürecinde dergi editörlerinin yaklaşımı nedir?, hangi uluslararası fonlardan nasıl yararlanılır?, uluslararası iş birliği ile yapılan projelerin yürütücülerinin deneyimleri nelerdir?, araştırmacı olarak liderlik beceriniz nasıl geliştirilir? sorularına yanıt oluşturacak oturumlar olacak. Sempozyumda Türkiye’nin tüm bölgelerinden ve KKTC’den yaklaşık 300’ün üzerinde katılımcımız bulunuyor.          Katılımcılarımız, ülkemizden 8’i vakıf, 42’si devlet üniversitesi olmak üzere toplam 50 farklı üniversitede, KKTC’ de 3 farklı üniversitede görevli hemşire, öğretim üyesi ve elemanlarından oluşmaktadır. Hemşirelerin kamu ve özel hastanelerde çalıştıkları, öğretim üyelerinin tamamının hemşirelik ya da sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik bölümlerinde görev aldıklarını söyleyebiliriz. Katılımcılarımızın yüzde 13’ü hemşire, yüzde 33’ü araştırma görevlisi, yüzde 16’sı doktor öğretim üyesi, yüzde 13’ü doçent, yüzde 11’i profesör ve yüzde 11’i ise hemşirelik lisansüstü programı öğrencisidir” dedi.

 

Sempozyumda; “Hemşirelik Araştırma Yayınlarında Uluslararası  İşbirliklerinin Önemi”, “Uluslararası Araştırma Fonları”, “Ufuk Avrupa Programı Sağlık Kümesi Çağrıları”, “Uluslararası Fonlarla Desteklenen Projeler”  ve “Uluslararası Bireysel Deneyim: ICN Lider Okulu” konularında uzman akademisyenler tarafından sunumlar gerçekleştirildi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Defîne Avcıları Suçüstü Yakalandı: 4 Şüpheli Gözaltında!

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL “HAYIRLI GÜNLER KOMŞUM” ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Büyükşehir'den Kapsamlı Asfaltlama Atağı

Üretici Anamur Muzu İçin Koruma Kalkanı' İstiyor, Bakan Takipçisiyiz diyor

​Fırtınanın Vurduğu Bozyazı'da Muz Serası Kül Oldu

Güneş Sistemi Yanında Yıldız Patladı

Dağdaki Ceylan ile Kurdun İlginç Sohbeti: Doğanın Kalbinde Saklı Bilgelik

Kalp Sağlığını Korumak İçin Bilimsel Temelli Öneriler: Uzmanlar Uyarıyor

Yeni Neslin Yaşama Bakışı ve Değişen İnsan Modeli

Yaşam Döngüsünün Gizemi: Doğanın Kendini Sürekli Yenileyen Bilimsel Düzeni

Deniz Hareketlerinin Sırları Çözülüyor: Küresel İklim İçin Kritik Veriler Ortaya Çıktı

Asteroitlerin Gizemli Yolculuğu: Bilimin Uzaya Açılan Penceresi

Aklın Gücü: İnsan Zihninin Bilimsel Temelleri ve Sınırları

Kızılay Anamur Şubesi, Üstün Kan Bağışçılarına Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalarını Törenle Takdim Etti

AGF'de Gaye Coşkun Güven Tazeledi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Erkek Gizli Topuk Ayakkabı

MHP’Lİ UYSAL’DAN TBMM’DE ÖĞRENCİ AFFI ÇAĞRISI: “4 MİLYON GENÇ UMUT BEKLİYOR”

Ticaret Bakanlığı'nda Bölgesel Üretici İstişaresi: Hükümet Üreticinin Yanında

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yerli Muz ve Çilek Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi

BALSÜT SONDAJ’DAN GÜLNAR’DA BİR İLK: KAYALI ZEMİNLERDE HAVALI SONDAJ DÖNEMİ BAŞLADI

Haşere İlaçlama Nedir ve Neden Gereklidir?

Kaymakam Duru, “Geleceğe Nefes” Etkinliğinde Fidan Dikerek Anamur’un Yeşiline Umut Oldu

Anamur’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Kurumsal Firmalar İçin Promosyon Toptan Çanta Çözümleri

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Kaymakam Kemal DURU’nun 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Halim Altınışık'tan Stratejik Bir Vizyon Rüzgârlı Burun Anamur

21. Kromuzumu Kuzeyhan İçin Sahnelediler

Mersin Büyükşehir’den Lösemili Çocuklara Moral Desteği

Yükleniyor

Defîne Avcıları Suçüstü Yakalandı: 4 Şüpheli Gözaltında!

Büyükşehir'den Kapsamlı Asfaltlama Atağı

AGF'de Gaye Coşkun Güven Tazeledi

Kaymakam Duru, “Geleceğe Nefes” Etkinliğinde Fidan Dikerek Anamur’un Yeşiline Umut Oldu

Mersin Büyükşehir’den Lösemili Çocuklara Moral Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ISO 10002 Belgesiyle Vatandaş Memnuniyetinde Zirvede

Bozyazı’da Hortum Seraları Vurdu: Üreticiler Sabahı Zararla Karşıladı

Muhtar Bolluk 'Bozyazı Dereköyü’ne Yeni Mezarlık Hizmeti İçin İlk Kazmayı Vurduk'

Bilye Gibi Dolu Bahçeleri Vurdu

Deniz'den , Kuzeyhan Dahın, 1 Dönümden 1 Dal Muz Ver, DMD hastalığı, Anamur muz kampanyası

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.