-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,76% -0,09
-
GRAM ALTIN
7122,22% 0,19
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Ege Üniversitesi, depremlerin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber ediyor
Egeli sağlık çalışanları İskenderun Devlet Hastanesinde afetzedelerin tedavisini gerçekleştiriyor
Egeli sağlık çalışanları İskenderun Devlet Hastanesinde afetzedelerin tedavisini gerçekleştiriyor
Ege Üniversitesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve pek çok ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında olağanüstü toplanan Ege Üniversitesi Senatosu, üniversitenin tüm gücü seferber edilerek, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara her türlü desteğin verilmesine yönelik kararlar aldı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yüreğimiz yanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal felaketlerinden birini yaşıyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak tüm gücümüzü deprem yaralarının sarılması için seferber ediyoruz. Devletimiz tüm kurumları sahada yoğun gayret gösteriyor. Tüm imkân ve olanakları ile bölgede hem arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor hem de depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun gayret gösteriyor. Bu noktada şunu belirtmek isterim ki Ege Üniversitesi ailesi tüm gücüyle devletinin emrinde, milletinin hizmetinde. Başta Valiliğimiz olmak üzere ilgili kurumlarımızla iletişim halindeyiz. İzmir depremini tecrübe eden bir üniversiteyiz. Bu deneyimimizi paylaşmak için senatomuz ile olağanüstü toplanarak gerekli çalışmalara vakit kaybetmeden başladık” diye konuştu.
“Kan bağışı ve ayni yardım kampanyası başlattık”
Ege Üniversitesi ailesinin yekvücut olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “İzmir Valiliğimizin başlattığı kampanyaları desteklemek ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında yer almak için ayni yardım kampanyası başlatılmasını kararlaştırdık. Personelimiz, paketinde ve kullanılmamış kışlık kıyafet, battaniye, içlik, eldiven, atkı, bere, uyku tulumu, kadın hijyen malzemesi, çocuk bezi, çadır, paketli su, gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere her türlü malzemeden oluşacak yardımlarını ulaştırmaya başladı. Tüm personelimiz büyük duyarlılık gösteriyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesine deprem bölgesinden sevk edilecek yaralılar için tüm altyapımız hazır. Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Kızılay bünyesindeki kan merkezlerinin yanı sıra, üniversitemiz hastanesinde bulunan kan merkezimizde de kan bağışı kampanyası başlattık” diye konuştu.
“Depremi yaşayan öğrencilerimizle iletişim halindeyiz”
Üniversite bünyesinde yapılacak olan bilimsel etkinlik dışındaki tüm programların iki hafta süreyle iptal edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Deprem bölgesinde ikamet eden öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizle, aileleriyle iletişim halindeyiz. Hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için her türlü desteği veriyoruz. Depremin ruhsal etkileriyle baş etmek için öğrencilerimizin yanındayız. Afeti yaşayan öğrencilerimize Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından gerekli desteği sağlayacağız” dedi.
“Farklı branşlardan 28 sağlık çalışanımız bölgede”
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda, 28 kişilik gönüllü sağlık çalışanımızı afet bölgesine askeri uçakla uğurladık. İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisinde afetzede vatandaşlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Farklı branşlardan hekim ve sağlık çalışanlarımız da yola çıkmak için hazırlar. El birliği ile bu felaketi de atlatacağız. Depremin yaralarını hep birlikte el ele, omuz omuza vererek saracağız. Sahada olan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


