Tarih: 08.07.2024 08:39

Efes Deneyim Müzesi Dünya Çapında Başarısını Efes Antik Kenti’nde Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Efes Deneyim Müzesi, dünya çapında sergi ve ağırlama sektöründeki prestijli projeleri onurlandırmak amacıyla düzenlenen Mondo-Dr Awards'tan birincilik ödülü ile dönerek büyük bir başarıya imza attı. T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla Efes Antik Kenti'nde düzenlenen törenle bu başarı kutlandı.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti içinde yer alan Efes Deneyim Müzesi, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” ödülünü alara

k adını dünyaya duyurdu. Türkiye’yi temsil eden Efes Deneyim Müzesi, dünya genelinde bağımsız jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda bu değerli ödüle layık görüldü.

Kutlama törenine T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile diğer yetkililer katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Efes Deneyim Müzesi'nin, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards'ta birincilik ödülünü almasının sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. ABD’de düzenlenen Mondo-Dr Awards töreninde, Efes Deneyim Müzesi'nin bu ödülü alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarı, ülkemizin uluslararası alanda ne kadar değerli ve öncü bir konuma sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

DEM Müzecilik CEO’su Eda Bildiricioğlu ise, “DEM Müzecilik olarak dünya çapında birçok şirket ve uzmanla çalışıyoruz. Mimari mirasın ve sanatın hikayesini teknolojinin son olanaklarını kullanarak yaratıcı bir dille anlatıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilk kez tarihi, hikaye anlatıcılığı ve duygular ile birleştirerek deneyim müzeciliği kavramını ortaya koyduk. Efes Deneyim Müzesi’nin uluslararası tanıtımına katkı sağlaması bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine "immersive" teknolojilerle Antik Efes’teki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı deneyimleme imkanı sunuyor. Bu önemli başarı, müzenin uluslararası alanda ne kadar önemli ve yenilikçi bir konuma sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —