Tarih: 22.11.2022 16:21

Adıyaman'da ″Ayakkabı Kent″ fabrikasının temeli atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın da organize ettiği 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı' çerçevesinde Adıyaman'da kurulacak olan 'Ayakkabı Kent' fabrikasının temel atma töreni Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlendi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın programı dolayısıyla dahil olamadığı törene; Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uçan, Adıyaman OSB Başkanı Kadir Çelenk, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ve il protokolü katıldı.

Vali Mahmut Çuhadar, törendeki konuşmasında, 'Yaklaşık 2 yıl önce fikir bazında başlattığımız çalışmayı bugün belediyemizin yoğun gayretleri sayesinde ete kemiğe büründürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Temeli atılan Ayakkabı Kent projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Adıyaman Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz, 'Ülkemizde 6 büyük sektörden bir tanesi olan ayakkabı sektörünü ilimize getirmenin gururunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sektör ilimizde daha da gelişir ve ülkenin merkez üssü durumuna gelir.' dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri, Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmalarına başlanan ve 11 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 30 bin metrekarelik alana sahip olacak ve içerisinde 5 adet üretim tesisi ile 2 adet spor tesisi bulunacak olan projenin temelini attı.
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —