Tarih: 07.03.2024 12:04

Didem Yıldız Küçük’ten Göbek Eriten Çikolata Tarifi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişlerinde artan tatlı isteğini karşılamak için sağlıklı ve lezzetli bir tarif paylaşıyor.  


Kış mevsimine geçiş döneminde artan tatlı isteğine sağlıklı bir alternatif sunan bu çikolata tarifi, hem iştahı kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor hem de vücut için faydalı besinler içeriyor.
 Malzemeler:
 250g kavrulmuş fındık (Vitamin değerini korumak için kavrulmamış fındık tercih edilebilir)
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
2 yemek kaşığı kakao (Ham kakao tozu kullanılabilir, 3 yemek kaşığına kadar arttırılabilir)
Yapılışı:
Eğer kavrulmamış fındık kullanılacaksa, fırını 180 dereceye ısıtın ve fındıkları 15-20 dakika kadar fırında kavurun. Kavrulan fındıkları rondodan geçirerek krem haline getirin. Bu işlem yağın daha çabuk çıkmasını sağlar.  Fındık kremasını elde ettikten sonra diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız çikolatayı bir kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Ağzı kapalı şekilde bir haftadan uzun süre taze kalabilir. Bu sağlıklı ve besleyici çikolatayı öğünlerde 2 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. İştah kontrolüne yardımcı olan bu tarif, aynı zamanda vücudu doyururken tatlı isteğini de gidermeye yardımcı olacaktır.  Minik kaçamaklar yaparak tatlı isteğinizi karşılamak istiyorsanız, bu göbek eriten çikolata tarifi tam size göre. Afiyet  olsun 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —