• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Dev gurur buluşması

MHA-Bahçeşehir Koleji’nin 161 öğrencisi dünyanın önde gelen 477 üniversitesinden kabul aldı. Bahçeşehir Kolejinin farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören, aralarında başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça?

GÜNCEL 10.04.2023 15:32:59 847
Dev gurur buluşması
Haberi Sesli Oku

MHA-Bahçeşehir Koleji’nin 161 öğrencisi dünyanın önde gelen 477 üniversitesinden kabul aldı. Bahçeşehir Kolejinin farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören, aralarında başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça’nın da bulunduğu dünyanın sayılı 477 üniversitesinden kabul alan 161 öğrencinin buluşması büyük gurur yaşattı. BUEK Başkanı Enver Yücel, “Bu başarılar sayesinde görüyoruz ki biz artık dünya okulu olmuşuz. Bizler için çok gurur verici” dedi.

 

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, aralarında Harvard ve Stanford’un da bulunduğu dünyanın en önemli 9 üniversitesinden kabul alınca Türkiye gündemine oturdu. Karen, bu başarısıyla adından söz ettirdi ve hem ülke çapında hem de dünyada gurur kaynağı oldu. Bahçeşehir Koleji, Karen’in yanı sıra farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören ve dünyanın sayılı 477 üniversitesinden kabul alan 161 öğrenciyi Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsünde bir araya getirdi. Gurur buluşmasına, BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcıları ile okulların yöneticileri katıldı. Buluşmada, Gül Karen Aça’nın dışında, Harvard, Stanford, Oxford, MIT, Johns Hopkins ve DUKE gibi dünyanın sayılı üniversitelerinden kabul alan 161 öğrenci de hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Özlem Dağ, bu başarının Türkiye için de gurur verici olduğunu söyleyerek, “Bugün geldiğimiz noktada öğrencilerimiz yalnızca Türkiye’de değil dünyanın her noktasında üretecek, topluma değer katacak ve dünya vatandaşı olarak topraklarından aldıkları güçle evrensel değerle ve bilimle dünyayı ileriye taşıyacak bir güç haline geldiler. Bu yüzden hepinizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.  

 

Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise, “Şimdi artık dünyaya açılacaksınız. Dünyanın bambaşka yerlerine gidiyorsunuz. Belki gittiğiniz yerde kalacaksınız, belki geri döneceksiniz belki başka ülkelere gideceksiniz. Nereye giderseniz gidin globalde olan tüm bilimsel yeni gelişmeleri alıp mutlaka kendi içinizde özümsemenizi kendinize göre bir yol bulmanızı, ama bunu mutlaka geriye dönüp ülkenize transfer etmenizi bekliyoruz.” diye konuştu.

 

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ”

Öğrencilerin başarılardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden BUEK Başkanı Enver Yücel, eğitim alanında yaptıkları çalışmaların meyvelerini topladıklarını ve bu yüzden de doğru yolda olduklarını belirterek, “Çalışmalarımızın karşılığını alıyor olmak bizi son derece memnun ediyor. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu, doğru yolda yürüdüğümüzü görüyoruz. Yılın bu aylarında dünyanın her yerinden yüzlerce üniversiteden öğrencilerimize kabuller geliyor. Biz bu sektörde işe başlarken global dünyanın bir parçası olacağız dedik.  Yani dünyanın saygın eğitim kurumlarından biri olacağız diye hedef koyduk. Şimdi de görüyorum ki dünyanın en iyi liselerinden mezun olanlar yine dünyanın en iyi üniversitelerinden nasıl kabul alıyorlarsa artık Türkiye’deki Bahçeşehir Kolejinin öğrencileri de kabul alıyor. Gerek Türkiye’deki üniversitelerimiz gerekse dünyadaki üniversiteler bu öğrencilerin başarılarından dolayı burslu olarak kabul veriyorlar.” dedi.

 

“BİZ ARTIK DÜNYA OKULU OLMUŞUZ”

 

Fen ve Teknoloji Liselerinin temelini atarken zorlandıklarını fakat şuanda mutluluk verici tablolarla bu zorlu süreçleri aştıklarını ifade eden Yücel, “ 17 yıl önce kurduğumuz Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’de yeni okul türüydü. Bu liselerimizi açarken zorlandık çünkü ‘Zaten fen liseleri var ne gerek var’ diye konuşuldu. Fakat biz müfredatımızla, her şeyimizle farklı olduk. Bu başarılar sayesinde görüyoruz ki e biz artık dünya okulu olmuşuz. Öğrencilerimiz saygın dünya üniversitelerinden kabul görüyor. Ayrıca bu kabuller de tam burslu. Bu mutluluk bize yetiriyor. Bundan sonra hedef daha da iyi olmak. Gençlerimizi takip edeceğiz, başarılarına devam edecekler. Sonra da başarılı bir birey olarak ülkelerine geri dönecekler” diye konuştu. Yücel, öğrencilere, memleketleri ve ailelerini de unutmamaları yönünde tavsiyede bulundu. Başarısıyla adından söz ettiren ve hikayesini anlatan Gül Karen Aça ise, çok gururlu olduğunu dile getirdi.

 

“SEVDİĞİM ŞEYİ YAPTIM”

 

Amerika’da Dartmouth Üniversitesinden tam burslu kabul alan Kıvanç Toper de, “Bartın'da büyüdüm. Orası da uçuş trafiğinin gerçekleştiği bir yer. Çoğu çocuk gökyüzünde bulutlara, yıldızlara bakar. Benim her zaman üzerimde, gözlerimde uçaklar vardır. Bu da biraz daha uçaklar için mühendislik sevgimi açığa çıkarttı. Böylece Amerika hayalim oluşmaya başladı.

Türkiye'de insansız hava araçları sektörü gayet gelişti ve bu konuda bol bol çalışmalar var. Bu yarışmalara katıldım. Finansal desteklerle kendimi bu konularda geliştirdim. Onun dışında biraz daha ufak tefek havacılık, roket çalışmalarında bulundum. Kendimi geliştirdim ve sevdiğim şeyi yaptım. Sonucu da gayet mutlu oldu. “ dedi. Amerika’da Cornell Üniversitesinden kabul alan Elif Naz Yılmaz ise, “Yurt dışındaki bir profesörle araştırma projesi yaptım. Aynı zamanda bu sene, gelecek vadeden 100 genç arasına girdim. Topluma entegrasyon sıkıntısı çeken bireylere, mental sağlık için dersler verdim. Üstüne NFT koleksiyonu yaptım. Bu NFT koleksiyonundan olan kazançları da bağışladım. Kesinlikle hedeflediğim yere vardığımı düşünüyorum. Bu süreçte okulumun ve arkadaşlarımın özellikle de ailemin çok desteğini gördüm. Özellikle Rise'ın da çok desteğini gördüm. Yüz genç arasına girmek önümü çok açtı. Üniversiteye kabul aşaması, çok aşamalı ve çok fazla değişken içeren bir süreçtir. Bu değişkenlerin hepsini mükemmel yapmanız gerekiyor. Başka türlü girmek gerçekten çok zordur. Çok şükür kabulü aldık. Üniversite bitince bir süre yurt dışında çalışıp ardından Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum” diye konuştu.

 

Büyük gurur tablosunu oluşturan gençlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştirilen 'Bahçeşehir Kolejinden Dünya Üniversitelerine' başlıklı panelde, 10. ve 11. sınıf öğrencileri, dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul alan öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite hayatlarına yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler, merak ettikleri soruları kabul alan öğrencilere sordu.

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Göksu Deltası’nda Kuş Cenneti Hareketi: Göçmen Kuşlar Yine Mersin’de!

Yükleniyor

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.