-
BIST 100
15925,36%-1,24
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,32% 0,04
-
GRAM ALTIN
6320,16% -1,61
-
Ç. ALTIN
10592,93% -3,28
Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu
MHA - Bozyazı’nın Dereköy Mahallesi Balık çiftliğinde gerçekleşen Özlem ve Halil’in kınası, komşu mahalleleri bir araya getirdi; neşe ve gelenek dolu anlara sahne oldu.
MHA - Bozyazı’nın Dereköy Mahallesi Balık çiftliğinde gerçekleşen Özlem ve Halil’in kınası, komşu mahalleleri bir araya getirdi; neşe ve gelenek dolu anlara sahne oldu. Bozyazı’nın doğayla iç içe mahallesi Dereköy, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Dereköy Balık Çiftliği’nde düzenlenen kına gecesinde Özlem ve Halil çifti, hem aşklarını taçlandırdı hem de mahalle kültürünü yaşattı. Dereköy’ün köklü ailelerinden Muhammet ve Pembe Kızmaz çiftinin güzeller güzeli kızı Özlem ile Çarıklar Mahallesi’nden Fatma ve Kudret çiftinin yakışıklı oğlu Halil’in kınası adeta bir şölene dönüştü.
Geceye iki mahallenin yanı sıra çevre yerleşimlerden de çok sayıda davetli katıldı. Yöresel müzikler eşliğinde bütünleşen oyun havaları ve geleneksel kına ritüelleri davetlilere duygusal ve coşkulu anlar yaşattı. Anamurlu Kemal’in güzel sesi ve Sılam Müzik’in hareketli halk müzikleri eşliğinde yapılan kına gecesinin sunuculuğunu ise bölge halkının yakından tanıdığı, emekli öğretmen Mustafa Kaya yaptı.
Kaya, sunumlarıyla geceye anlam kattı, hem genç çiftin hem de konukların gönlünü fethetti. Gelin Özlem’in kına yakılırken gözyaşlarını tutamadığı, damat Halil’in ise duygusal anları gururla izlediği gecede, sevgi ve birliktelik her detaya yansıdı. Kına tahtı, geleneksel kostümler ve renkli ışıklar eşliğinde hazırlanan alan, adeta bir masal atmosferi sundu.
Kadınların ellerine kına yakılırken edilen dualar, yöreye özgü adetlerin yaşatıldığını bir kez daha gösterdi. Dereköy ve Çarıklar mahalle sakinleri, bu güzel organizasyon sayesinde hem kaynaştı hem de genç çiftin mutluluğuna ortak oldu. Özlem ve Halil’in kınası, hem geleneklerin yaşatıldığı hem de sevgi dolu bir birlikteliğin kutlandığı unutulmaz bir gece olarak hafızalara kazındı. Düğün ise bu gün Bozyazı Belediye Düğün Salonunda gerçekleşecek.

Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


